Skocz do zawartości

Rudzki Browar Domowy "PIERON" 2007


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 301 - Jasne

z dnia 27 grudnia 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 9 kg;

- monachijski 1 kg;

 

- chmiel Marynka 100g;

- chmiel Lubelski 100g;

 

- drożdże 2001

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 30;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - Marynka;

- 60' - Lubelski;

- 70' - chłodzenie.

Nawet nie wiem jaki był ekstrakt początkowy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 302 - Blond Ale

z dnia 30 grudnia 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 9 kg;

- abby malt0,5 kg;

 

- chmiel Sybilia 95g;

 

- drożdże 1098

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 30;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 50g;

- 60' - 45g;

- 70' - chłodzenie.

 

Nawet nie wiem jaki był ekstrakt początkowy.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 303 - Jasne Ale 12°Blg

z dnia 31 grudnia 2012r.

 

Składniki:

- pilzeński 8 kg;

- monachjski 2 kg;

 

- chmiel Sybilia 2205g;

 

- drożdże S-04

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 30;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 120g;

- 60' - 100g;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 304 - Pszeniczne 13°Blg

z dnia 3 stycznia 2013r.

 

Składniki:

- pilzeński 3,5 kg;

- pszeniczny 6 kg;

- zakwaszający 0,2 kg;

 

- chmiel sybilia 50 g;

- drożdże Mauribrew Weiss Y1433

 

 

Zacieranie:

38°C - 60'

44°C - 40'

52°C - 10'

62°C - 15'

72°C - 20'

100°C - 10' i filtracja

 

Chmielenie:

- 10' - całość chmielu;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 305 - Herkulesik 15,8°Blg

z dnia 8 stycznia 2013r.

 

Składniki:

- pilzeński 10 kg;

- monachijski 3 kg;

 

- chmiel Herkules 200 g;

 

- drożdże 1968

 

Zacieranie:

- 52°C - 30';

- 66°C - 60';

- 72°C - 20;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 100g;

- 65' - reszta;

- 70' - chłodzenie.

Edytowane przez Pieron
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 306 - Belgian Dark Strong Ale 19,7°Blg

z dnia 10 stycznia 2013r.

 

Składniki:

- pilzeński 7 kg;

- monachijski 3,5 kg;

- specjal B 0,5 kg;

- abbey malt 3,2 kg;

- cukier kandyzowany 1,4 kg;

 

- chmiel tradition 50 g;

- chmiel marynka 40 g;

- drożdże 1762

 

Zacieranie:

52°C - 10'

66°C - 60'

72°C - 60'

77°C - filtracja

 

Chmielenie:

- 10' - marynka i 30g tradition

- 60' - reszta;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 307 - Blond Ale

z dnia 10 stycznia 2013r.

 

Składniki:

- pilzeński 9 kg;

- abby malt0,5 kg;

 

- chmiel Sybilia 95g;

 

- drożdże 1098

 

Zacieranie:

- 52°C - 10';

- 62°C - i 15';

- 72°C - i 60;

- 77°C - filtracja.

 

Chmielenie:

- 10' - 50g;

- 60' - 45g;

- 70' - chłodzenie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.