slawek1k Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 witajcie, jeżeli mamy na pokładzie glazurnika Mam problem ze zbyt głęboko wymytą fugą epoksydową-kerapoxy- jest jakiś trik by nałożyć drugi raz bez wycinania starej - chodzi o 1mm lub mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 ke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 No kolega pyta o fugę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 1mm lub mniej Trochę za mało, w specyfikacji jest napisane min. 3mm i tego bym się trzymał. (nigdy nie robiłem mniej); myślę, że 2mm to nieprzekraczalne minimum. Usunięcie starej proponuję wykonać gwoździem zagiętym w hak, o odpowiednio dobranej średnicy. Jeżeli fuga jest już mocno związana, to czeka cię ciężka i mozolna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Jakąś orientację mam w temacie toccaty z fugą d- moll, ale reszty nie zajarzyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 toccaty z fugą d- moll tak gwoli ścisłości nie jest to toccata z fugą lecz toccata i fuga ; reszta się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1k Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 szerokość fugi mam 3 mm, Gres szkliwiony, krawędzie nie są obłe tylko fazowane, w dodatku linia szkliwa na 2 bokach jest płycej - w niektórych miejscach wymyłem poniżej tej lini- mści się robota przy halogenach. właścicielka/bratowa mówi że może być ale mnie to razi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 właścicielka/bratowa mówi że może być ale mnie to razi będzie się kiepsko utrzymywało w czystości, no chyba że to ściany to ujdzie, w terrakotcie powinna być do "zera" szerokość fugi mam 3 mm [....] w niektórych miejscach wymyłem poniżej tej lini- mści się robota przy halogenach ważna jest także jej głębokość- sądzę, że 2mm to bezwzględne minimum inaczej będzie się wykruszać za wcześnie waść zacząłeś obróbkę fug Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1k Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 niestety samoukiem jestem i przy epoksydzie zawsze mam stracha ze nie zdążę zmyć i po zakończeniu nakładania biorę się za mycie, zawsze było ok- to moja 5-6 epoksydówka a teraz taki cyrk mi wyszedł, jestem otwarty na rady jezeli zechcesz się podzielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 jestem otwarty na rady poszło na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi