Mesive Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Witam wszystkich Użytkowników, od pewnego czasu intensywnie poszukuję w Sieci mniej lub bardziej formalnej wrocławskiej grupy pasjonatów piwa. Jako, że żadnej nie znalazłem, zwracam się z prośbą do Was o wskazanie mi takowej, jeśli ją znacie. Coś w klimacie regularnych spotkań przy dobrym piwie i wymiany doświadczeń lub pomysłów z zakresu piwowarstwa. Aktualnie nie mam warunków na warzenie piwa w mieszkaniu, dlatego nie mogę nazwać się piwowarem. Jest ono jednak moją pasją. Pochodzę z okolic Częstochowy, gdzie bardzo sprawnie funkcjonuje Bractwo Piwne. Niestety nie ma ono swojego oddziału we Wrocławiu. A może ktoś myślał o jego założeniu? http://www.bractwopiwne.pl/artykul/10086_statut-bractwa-piwnego.html Bardzo proszę o wszelakie komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 We Wrocławiu spotykamy się w Czeskim Raju lub w ZUP. Na browar.biz są wątki : http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Trwają właśnie prace aby takie zrzeszenie powstało ale nie będzie ono raczej formalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Możesz poczytać też tutaj http://www.piwo.org/topic/7876-cykliczne-spotkania-piwowarskie-ocen-swoje-piwo-w-zupie-wroclaw/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Trwają właśnie prace aby takie zrzeszenie powstało ale nie będzie ono raczej formalne Właśnie, coś się dzieje, bo od jakiegoś czasu nic nie słyszałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesive Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) @elroy Dziękuję za informację - o tych spotkaniach wiem, aczkolwiek warunkiem uczestnictwa jest warzenie piwa (co więcej - przyniesienie go na degustację). Dlatego się nie kwalifikuję. @Undeath Nie musi być formalna. Dziękuję za odzew. Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez Mesive Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Trwają trwają ale trzeba to wszystko ubrać ładnie w słowa a na to potrzebne jest czas myślę że po spotkaniu w lochach we Wrocławiu się wyklaruje wszystko co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 heh, nie wiem, czy trafię do lochów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Od paru lat przewija się inicjatywa Piwowarzy Wrocławscy, nawet na b.bizie swojego czasu opracowywaliśmy logo, ale jakoś ciągle się rozchodzi po kościach:) http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=86847&highlight=piwowarzy+wroc%C5%82awscy Kiedyś się spotykaliśmy sporą grupą piwno-piwowarską w Czeskim Raju, ale teraz zdarza się to raczej sporadycznie - też jest temat "skrzynka kontaktowa": http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=1115679#post1115679 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 no właśnie były takie spotkania w Czeskim Raju i nawet na jednym była prezentowana przykładowa koszulka z logo (na cycku oraz na prawym ramieniu) oraz ryciną mostu grunwaldzkiego (na plecach). Do masowej produkcji niestety nie weszła i boję się, że jestem właścicielem jedynego egzemplarza. elroy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Do masowej produkcji niestety nie weszła i boję się, że jestem właścicielem jedynego egzemplarza. ładny masz kolor paznokci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 oczywiście świeżo malowane a co podoba Ci się kolor, jak coś to na PW wyślę Ci namiar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Na wczorajszym spotkaniu w ZUPie ustaliliśmy, że 13 października o godz. 15.00 tamże odbędzie się spotkanie organizacyjne Wrocławskich Piwowarów - zapraszamy wszystkich, którzy uważają, że piwowarzy z Wrocławia (i okolic) to wyjątkowa grupa na mapie polskiego piwowarstwa domowego Program spotkania w skrócie: kto, co i po co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) Świetna inicjatywa. Oczywiście się pojawię, o ile znowu coś mi nie wypadnie Pomysł z "firmową" koszulką również nie jest zły Edytowane 30 Września 2013 przez mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferguson Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Ok temat już założony więc można się wypowiadać i zapisywać. Tak by nie było nie potrzebnego bałaganu http://www.piwo.org/topic/11080-13102013-spotkanie-organizacyjne-grupy-operacyjnej-„wroclaw”/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi