Jejski Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Jak już pisałem "pusty fermentator to zły fermentator", musicie natychmiast naprawić sytuację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 3 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja (najprawdopodobniej) jutro będę warzył u siebie pszeniczkę - dekokcyjnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jesss Opublikowano 29 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2009 :-) To ja podziękować tu za pokazowe warzenie. Nie udało mi się całości procesu zwiedzić (familia w pewnych kwestiach jest nieubłagana) ale jestem pod wrażeniem! Najwyżej się pozwolę wbić następnym razem na drugą połowę ;-). Teraz się tylko zastanawiam jak to przełożyć na stanowczo mniejsze możliwości lokalowe ;-D. Ale już wiem gdzie czytać. A co do techniki to mieszadło elektryczne już wiem jak wykonać (w sumie to rzeczywiście proste... a ułatwia życie... bardzo z tego co widzałem) ale po część elektroniczno-software'ową (która na maksa ułatwia życie - bo kombinacje z termometrem nie są fajne) się odezwę jak pokonam kłopoty "lokalowo-techniczne". W sumie to nie pierwszy raz się przekonałem o wielkiej pomocy jaką można znaleźć w sieci (a dokładniej przez sieć w realu) ale tu to było naprawdę coś! Aha... i rzeczywiście nie popełnię więcej błędu pt. "samochód" Dzięki Infam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 A może by spróbować wykorzystać SKYPE`ową videorozmowę? zabraknie oczywiście wrażeń smakowych, ale w sprawach techniki warzenia prostota rozwiązania kusząca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Jeżeli ktoś chce sie pochwalić warzeniem na żywo, zdecydowanie polecam http://www.livestream.com/ Szyba rejestracja, ściągnięcie prostego programu i możemy w świat wysyłać video do wielu odbiorców. Opóźnienia są na poziomie 2-3 sekund w zależności od prędkości łącza. Polecam się pobawić - świetny serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Proponuję wątek, w którym moglibyśmy odsłaniać tajniki sztuki piwowarskiej Tym niewtajemniczonym ale przejawiającym chęci spotkania 3. stopnia z Piwem. Priorytety: 1. "Warzenie" a więc przygotowania do warki, zacieranie, filtracja, gotowanie brzeczki przedniej, chmielenie, chłodzenie, filtracja/dekantacja, drożdże i to co będzie później. 2. Rozmowy w tłoku, temat przewodni j.w. temat uzupełniający "kobiety" 3. Degustacja. Dopuszcza się rzeczoną w ilościach nie wpływających na "sposób warzenia". 4. Część 2. "kobiety" :rolleyes: I co Wy na to? Twoje! a co zrobisz jak się zaprosi do Ciebie stado chętnych dziewczyn no i co na to żona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Jeżeli ktoś chce sie pochwalić warzeniem na żywo, zdecydowanie polecam http://www.livestream.com/Szyba rejestracja, ściągnięcie prostego programu i możemy w świat wysyłać video do wielu odbiorców. Opóźnienia są na poziomie 2-3 sekund w zależności od prędkości łącza. Polecam się pobawić - świetny serwis. ... niespecjalnie się zrozumieliśmy... nie chodzi mi o "transmisję" tylko o kontakt bezpośredni z możliwością wymiany informacji czy doświadczeń; inaczej przypominało by to żywe kamerki dla dorosłych... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Aaa masz rację Monotematyczny jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Ja planuje zacierac w sobote. Zaprosilem znajomych, ale znajdzie sie tez miejsce dla innych adeptow piwowarstwa. Jakby byli chetni, to zapraszam do siebie. Mysle, ze zaczniemy ok. godziny 16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Po niedzieli zacieram Kożlaka dekokcyjnie zapraszam jesli ktos z okolic jest chetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się