marbelka Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Jak w temacie-potrzebuję porady,jaką drukarkę laserową kupić,obecnie korzystam z atramentówki,ale ostatnio dużo drukując szukam laserówki .Proszę o opinie -najlepiej kolorowa ze skanerem ale nie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek1k Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 (edytowane) Wiesz że kolorowe laserówki są drogie i w zakupie i w eksploatacji czarne wielofunkcyjne za 500 zł z HP lub Brothera dostaniesz ja używam HP LaaserJet M1132 i sobie chwale Edytowane 18 Maja 2013 przez slawek1k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Ja mam brother HL-2030, narzekać na nią nie mogę.Tylko ten model już chyba wypadł z produkcji, ale brother, robi solidne drukarki laserowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 HP Laserjet P 1102, przetestowana w pracy i sprawdza się w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Samsung, mam SCX-3405 W i jest szał, zapłaciłem 385 PLN. Mam w domu wifi więc drukarka stoi "gdziekolwiek" i na zawołanie drukuje. Ale tutaj trzeba zdefiniować co to znaczy "dużo drukować" - bo to jednak sprzęt do domu bardziej niż do biura jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Mam Canona laser color LBP 5000, kupiłem go 5-6 lat temu w Macro, spisuje się nienagannie. Jak wysiądzie, to wymienię na nowy sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 18 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Dzięki wszystkim za podpowiedzi- gacek -co to znaczy dużo,hmmm....Dla mnie dużo to jest 500str/tydzień a tyle m/w ostatnio wychodzi .Nabijać co tydzień tusz już mam dosć a i tak po jakimś czasie już drukarka nie chce na takim nabijanym chodzić i muszę kupować nowy,bo zamienników "nie lubi" Mam jeszcze pytanie jak z tonerami? kupujecie zamienniki czy sami "dosypujecie" pigment? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 Najtańszy wydruk i najdłuższą żywotność materiałów eksploatacyjnych ma bez wątpienie KYOCERA. Nawet najmniejsze modele żywotnością i trwałością przewyższą konkurencję. Np. coś takiego: http://www.kyocerado...ct/fs1300d.html Lub coś starszego używanego np: http://www.itreviews...cera-fs-1020d/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 18 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2013 UżywałeM HP (tusze), potem Xeroksa (laser) i nie narzekałem na jakośc czy wydajnośc, ale wykańczały mnie koszty eksploatacyjne. Polecam Brothera, teraz w firmie stoja wyłącznie Brothery. Wprawdzie wszystkie kolorowe i tuszowe, ale przy 2000-2500 str na miesiąc, w dwóch zainstalowałem system stałego zasilania i wtedy dopiero poczułem, co to znaczy bezobsługowa drukarka za przysłowiowe grosze. Najnowsze modele są naprawde szybkie, jeżeli chodzi o ilośc stron/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi