Jump to content

mała cenzura? :)

Stasiek

Recommended Posts

Chciałem napisać "r o z j e ż d ż a" (w znaczeniu znacznie różni od innego wyniku), a gdy to piszę to mi się robi rozjeżdża. Tzn r i gwiazdki (gdyby się okazało że to tylko w podglądzie).

Rozumiem, że jakiś automat mógłby wygwiazdkować słowo podsłuchuje, ale r-ozjeżdża? Dlaczego? :)

A może nie ma takiego polskiego słowa?

Jest ustawionych kilka słów cenzorowanych i przypadkiem słowo jakie wpisałeś mieści się w formule do automatycznego cenzorowania. Poprawiłem dodając kolejną literę do formuły, więc nie powinno być problemu. Ciekawe, że wcześniej nikt nie zauważył automatycznego cenzoringu, a system działa od dawna.

Edited by Makaron

Ciekawe, że wcześniej nikt nie zauważył automatycznego cenzoringu, a system działa od dawna.

No cóż... raczej nikt nie używa tu niecenzuralnych słów, wiec i cenzoring nie jest potrzebny.

Ale nie mogę się powtrzymać przed małym testem. ;)

Może takie małe niecenzuralne zdanie sugerujące żeby sobie ktoś poszedł: spierdalaj k* pierdolony.

O... drugie słowo przeszło. Sam wygwiazdkowałem. :D

Z tego co pamiętam w hyde parku pojawiło się kilka kawałów z niecenzuralnymi kawałami. Ale fakt, że filr nie został tak długo dostrzeżony oznacza tylko to, że nikt nie używa niecenzuralnego słownictwa.

• 2 months later...
Chyba jeszcze słowo chipsy się załapało na cenzurę. :)

http://www.piwo.org/forum/p18770-Chipsy.html#p18770

EDIT: a nie... chipsy przechodzą. Pieron przyznaj się co tam napisałeś' date=' że zrobiło z tego C***. :D[/quote']

Wpisałem cipsy.

Heee,Cipsy czyli c_i_p_s_y.

Elo :)

U nas na podbeskidziu wsród moich kolegów to słowo było jednym z najmniej obraźliwych. Dopiero jak kilka lat temu jak zacząłem pracować z ludzmi z Tych i Górek (za Raciborzem) dowiedziałem sie że słowo ciul jest bardzo obraźliwe.

Co więcej chyba w większości polski nie ma tej świadomosci czego dowodem moze być bajka dla dzieci" Film o pszczołach" gdzie jest tekst: te ciule z ula.

Ciekawe czy ocenzuruje :D

Nie wiem jak inni, ale u mnie to słowo ciul znaczy ktoś kepski w czym. jak coś jest ciulate tz. nie spełnia swojej funkcji.

Tak więc ciul nie powinno być obraźliwe. Wiem natomiast że dla "goroli" to wielkie przekleństwo.

A ludzie z Tych to nie hanysy.

Cześć :)

Nie wiem jak inni, ale u mnie to słowo ciul znaczy ktoś kepski w czym. jak coś jest ciulate tz. nie spełnia swojej funkcji.

Tak więc ciul nie powinno być obraźliwe. Wiem natomiast że dla "goroli" to wielkie przekleństwo.

A ludzie z Tych to nie hanysy.

no moze dla górali ale nie z podbeskidzia :D

apropos Tych , może to i nie hanysy, ale taka jedna koleżanka po 50-tce, jak zaczyna mówić gwarą to jej szybko lecimy nalać żeby się przestawiła z powrotem na język polski :)