mariuszt Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Witam, jak w temacie. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Czy mosiądz może być szkodliwy dla zdrowia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 http://www.piwo.org/...ge__hl__mosiądz a dokładnie tutaj: http://www.piwo.org/topic/1580-materialy-do-piwowarstwa-domowego/page__p__31842?do=findComment&comment=31842 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Mam taką redukcję i... żyję (na razie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 W tej ilości i w naszej skali to wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszt Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Czytałem te tematy, i zasugerowałem się wypowiedziami kopyra. Wsumie to piwo ma kontakt tylko podczas wysladzania. Zrobiłem w ten sposób już 10 warek, ale dopiero zacząłem się nad tym zastanawiać jak przeczytałem kilka tematow. Może rzeczywiście to jest na tyle krótki kontakt, że nie ma co się przejmować. Tak więc nie ma co się przejmować Edytowane 5 Września 2013 przez mariuszt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 54 warki na podobnej redukcji ale teraz już dla spokojnosci inox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambo-5 Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Używam z redukcją, nic sie nie dzieje, w nocy też nie świece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek00 Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Używam z redukcją, nic sie nie dzieje, w nocy też nie świece Ostatnio też zadałem to pytanie, zresztą w podanym przez elroya wątku, ponieważ zasugerowałem się tym: http://pl.wikipedia.org/wiki/Odcynkowanie . A konkretnie Wrażliwość mosiądzu na odcynkowanie wzrasta: (...) w wodzie o niskim odczynie pH (wody kwaśne), A jak wiadomo brzeczka piwna ma niskie pH, ale jak jest naprawdę, czy to nawet jak zachodzi odcynkowanie to nie są to ilości homeopatyczne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marboz Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Przecież w domowych instalacjach wodnych jest pełno elementów z mosiądzu. Wszelkie mufy, redukcje itp tak do ciepłej jak i do zimnej wody. A to że to stop miedzi i cynku to nie powinno juz mieć znaczenia. Woda to też wodór i tlen a nikt nie boi się że wybuchnie Edytowane 9 Września 2013 przez marboz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 (edytowane) Mam kraniki z maszyny poligraficznej, fermentacja, przelew, czysty mosiądz z lat 70tych. Czy szkodzą-nie wiem. Edytowane 9 Września 2013 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszt Opublikowano 10 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Za X-dziesiąt lat ludzkość wpadnie na to, że kwasówka była naszym największym wrogiem A tak na poważnie, chyba zakupie keg i przerobienie go kadź zacierną. Po pierwsze, dla własnego zdrowia Po drugie znudziło mi się już korzystanie z wiadra i garnka. Edytowane 10 Września 2013 przez mariuszt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi