dziedzicpruski Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Pozbył się ktoś skutecznie zapaszku z wiader po paście BHP ?,próbowałem; chlor,spirytus,wrzątek i wietrzenie i ni cholery, jak jest otwarte nie śmierdzi,jak się zamknie i po pewnym czasie otworzy daje ta pastą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 A NaOH zalewałeś? U mnie nie mam tego zapachu... wiadra trzymałem 2-3 dni mieszając co jakiś czas z NaOH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Aż sprawdzę, ale ja tylko ludwik i CLO2 stosowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szinek Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Pozbył się ktoś skutecznie zapaszku z wiader po paście BHP ?,próbowałem; chlor,spirytus,wrzątek i wietrzenie i ni cholery, jak jest otwarte nie śmierdzi,jak się zamknie i po pewnym czasie otworzy daje ta pastą. Nadtlenek sodu, płyn do mycia naczyń, gorąca woda i nie ma śladu. A przynajmniej nie było, w sumie jutro z ciekawości zajrzę. Edytowane 15 Lutego 2014 przez Szinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 No to zajrzyj, próbowałem kreta czyli NaOH i CLO2, problem jest taki,że zapach mija,ale po zamknięciu wiadra i potrzymaniu tego powiedzmy 2-3 dni,po otwarciu wali tą pastą cały czas. Zrobiłem warkę próbna i zobaczę jutro co to będzie (zlewam na cichą). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lary Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Próbujcie roztworem sody oczyszczonej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Miałem beczki po czosnku. Niczym nie mogłem usunąć zapachu, w końcu się poddałem i przefermentowałem w jednej warkę, licząc się z ryzykiem. Nic nie przeszło do warki, a beczka straciła zapach czosnku. Może w tym przypadku też pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Też o tym pomyślałem,wlałem do jednego wiadra osad po burzliwej ,trzymałem 3 dni,ale pasty zapach został,może trzeba fermentacji,jutro się przekonam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Niestety, pokrywki od tych wiader są parszywej jakości, dzisiaj 2 szt. połamałem, plastik kruchy, łamliwy, do du**. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Kwasem spróbuj może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polo Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 po pierwszym piwie przestają śmierdzieć , zapachu pasty BHP w gotowym piwie nie czułem. Pokrywki są dupiane , trzeba przy otwieraniu wspomagać się nożem wtedy nie pękają ( 2 zepsułem , z pozostałymi już sobie radzę ), ale czy pokrywa ma być 100 % szczelna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Można spróbować wlać gorącej wody i wrzucić tabletkę do zmywarki. Z wiadrami po miodzie nie ma problemu, chemia to już inna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się