crocco Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Może cos lekko gruitowego? Mam w planach koperkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Koperkowe? Normalnie powiedziałabym "ble", ale jak Ty zrobisz, to może być bardzo dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Wybrano już dwie kategorie: Witbier oraz Weizenbock. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 28 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2013 Witek, b.dobry wybór, na forum jest o białym piwie sporo postów, pomysłów jak filtrować, aromatyzować itp. Mam zamiar uwarzyć Wita, sklepowy Obolon z kolendrą jest ok, domowego nie miałem przyjemności... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 A można założyć osobny wątek?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Będzie, spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Tak, już 10 listopada o 16-tej w Minibrowarze Reden popłynie legendarny Schwarzbier Jacka Stachowskiego, którego uwarzył wraz z piwowarem Łukaszem Łazinką. Przypomnijmy: - 9 czerwca odbył się IV ŚKPD, gdzie Jacek Stachowski zwyciężył w kategorii Schwarzbier. Jako nagrodę otrzymał możliwość uwarzenia piwa w minibrowarze wg swojej receptury. - 7 października odbyło się pokazowe warzenie Schwarzbiera. Wszystkich chętnych zapraszamy, szczególnie, że Zwycięzca Jacek sam poleje swoje zacne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Już jutro Jacek Stachowski poleje nam o 16-tej swojego schwarzbiera w Redenie. Kto się wybiera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Ja powinienem ze znajomymi zajrzć co by spróbować jak to wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Już jutro Jacek Stachowski poleje nam o 16-tej swojego schwarzbiera w Redenie. Kto się wybiera? A znajdzie się jakieś miejsce wolne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Już jutro Jacek Stachowski poleje nam o 16-tej swojego schwarzbiera w Redenie. Kto się wybiera? A znajdzie się jakieś miejsce wolne? Na stojąco nie możesz wypić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 10 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Już jutro Jacek Stachowski poleje nam o 16-tej swojego schwarzbiera w Redenie. Kto się wybiera? A znajdzie się jakieś miejsce wolne? Na stojąco nie możesz wypić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemyss Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Ja oczywiście będę, do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Piwo się udało, kto był mógł skosztować piwa osobiście nalewanego przez Jacka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Piwo i owszem, zacne wyszło, wyśmienite, ale ta piana na tym piwie, to mi zaimponowała, gładka milutka wręcz aksamitna Na prawdę b.dobre piwo. Niech żałują Ci, którzy nie pili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) No i po wszystkim. Z małym poślizgiem po 16-tej godzinie Jacek Stachowski polewał swojego Schwarzbiera uwarzonego wspólnie z Łukaszem Łazinka w Minibrowarze Reden. Goście dopisali, więc Zwycięzca miał co robić. Piwo wyszło bardzo smaczne i bardzo podobne do oryginału (jakoś tak znalazła się jedna butelka oryginału - Łukasz przyniósł dla porównania). Bardzo dziękuję wszystkim za udane spotkanie, było bardzo miło a ta atmosfera... Edytowane 11 Listopada 2013 przez Pieron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechu Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Tym razem ze zdjęciami poszło trochę szybciej. Chociaż patrząc na godzinę wcale nie jestem pewien Pełna galeria: http://reden.lechu.pl Cześć poświęcona premierze: http://reden.lechu.pl/#premiera Galeria na forum: Jakiś jeszcze mały zwiastun galerii: Pozdrawiam Lechu Pieron i Stasiek 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 12 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Tym razem ze zdjęciami poszło trochę szybciej. Chociaż patrząc na godzinę wcale nie jestem pewien Pełna galeria: http://reden.lechu.pl Cześć poświęcona premierze: http://reden.lechu.pl/#premiera Galeria na forum: Jakiś jeszcze mały zwiastun galerii: Pozdrawiam Lechu Bardzo ładny album. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Leszek Super relacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki Lechu. Za relację i generalnie za pomoc logistyczną w całym tym przedsięwzięciu. Premiera myślę że udana - dziękuję wszystkim za przybycie - naprawdę nie spodziewałem się że będzie takie zainteresowanie. Pierwszy raz stałem po drugiej stronie baru... Fajnie. Ale zdecydowanie wolę odbierać kufle niż polewać. Edytowane 12 Listopada 2013 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi