sugarsweet Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2013 @ jake: +1 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Martin Zuber główny piwowar Paulanera zrobił kwadratowe oczy jak go o to zapytaliśmy. Wasz guru twierdzi co innego. bo ty byłeś przy tej rozmowie i wiesz. Stałeś obok Martina i też się go pytałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Ludzie tu nie ma o czym dyskutować. "Każdy powiedział co wiedział, wszyscy sprzeczają się ze sobą a będzie nadal tak jak jest" jak śpiewał klasyk. Wg mnie trzeba poczekać na wyniki eksperymentu kolegów czy w ogóle ta żółć daje gorycz i jeśli to w jakich proporcjach w stosunku do chmielu. Wtedy możemy wrócić do przekonywania się nawzajem, choć wątpie, żeby nawet to coś dało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 a ja dalej powtarzam: kto zabrania dodawać żółć do piwa ? SANEPID, Inspektorat Weterynarii ?. Jak można dodawać do piwa pęcherze pławne ryb to czy nie można dodawać żółci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Witam Według mitu tania żólć zastępuje drogi i szlachetny chmiel i w ten sposób oszukuje się klienta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 na etykiecie czytamy : zawiera słód, chmiel... a o rybich pęcherzach pławnych się nie pisze i nie mówi, tylko o żółci ... czyżby pęcherze pławne ryb były gorsze od żółci ? jutro sie w pracy zapytam chłopaków czy dopuszczają jeden i drugi dodatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Pecherze nie są składnikiem piwa służyły do klarowania piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) a ja dalej powtarzam: kto zabrania dodawać żółć do piwa ? SANEPID, Inspektorat Weterynarii ?. Jak można dodawać do piwa pęcherze pławne ryb to czy nie można dodawać żółci ? No właśnie, niech dodają. Przecież purysta piwny i tak to wyczuje i nie kupi więcej takiego piwa, a gawiedź niech pije byle co, jak jej to smakuje. Dziwi mnie tylko skąd ta histeria związana z tą sprawą. Nawet taki Martin Zuber bez emocji przyznał, że dodawano żółć do piwa, a niektórzy dalej nie są w stanie w to uwierzyć. W imię czego? Czy to jakaś osobista zniewaga, że ktoś gdzieś dodawał albo dodaje żółci do piwa? Jak dodają syrop maltozowy i jeszcze piszą o tym na etykiecie to nikogo to nie rusza i nikt nie walczy, że to niby mit. A żółć to samo zło. Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Czy to jakaś osobista zniewaga, że ktoś gdzieś dodawał albo dodaje żółci do piwa? Jak dodają syrop maltozowy i jeszcze piszą o tym na etykiecie to nikogo to nie rusza i nikt nie walczy, że to niby mit. A żółć to samo zło. Jeśli producent podaje że piwo ma w składzie chmiel to dodawanie żółci zamiast niego jest zwykłym oszustwem i o to tutaj chodzi Swoją droga nie wierze w ten mit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Mało który producent, który mógłby być podejrzany o dodawanie żółci, podaje na etykiecie, że dodaje chmiel (swoją drogą, ciekawe dlaczego - czyżby się czegoś wstydził?). Nie wierzysz Martinowi Zuberowi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Nawet taki Martin Zuber bez emocji przyznał, że dodawano żółć do piwa Czy osobiście słyszałeś co dokładnie mówił Kopyrowi? Czy powyższe zdanie jest tylko i wyłącznie Twoją autorstką interpretacją słów Kopyra z linkowanego komcia na jego blogu: "Martin Zuber z Paulanera mi o tym wspominał, ale myślałem, że to kit."? Bo jeśli tylko opierasz się na tym lakonicznym cytacie to nie mam pojęcia skąd w ogóle wiesz o czym konkretnie Martin Zuber wspominał Kopyrowi, a tym bardziej jakie emocje temu towarzyszyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Na etykiecie nie podaje ale wystarczy zobaczyć parę reklam w TV gdzie jest aż gęsto od szyszek . Coś Ty się tego Martina tak czepił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 W telewizji to mówią podobno, że Dębowe leżakuje w dębowych beczkach. I jakoś nikt ich do sądu nie podał o podawanie nieprawdy. A Martin jest niemieckim piwowarem, a jak niemiecki piwowar coś powie, to musi być prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Na etykiecie nie podaje ale wystarczy zobaczyć parę reklam w TV gdzie jest aż gęsto od szyszek Których nie używają Myślę, że powoływanie się na treści z reklam piwa nie jest dobrym pomysłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 A Martin jest niemieckim piwowarem, a jak niemiecki piwowar coś powie, to musi być prawda. Ale co konkretnie powiedział? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Których nie używają Myślę, że powoływanie się na treści z reklam piwa nie jest dobrym pomysłem Używają a że przetworzony to już inna historia . Kiepsko wyglądał by granulat sypany do kotła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Kiepsko wyglądał by granulat sypany do kotła Raczej ekstrakt chmielowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Raczej ekstrakt chmielowy Tak czy inaczej jest to chmiel a nie jak sugeruje jake żółć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja nic takiego nie sugeruję. Sugeruję tylko, że w historii polskiego (i nie tylko) piwowarstwa dodawano żółć. Tylko tyle. A tak w ogóle to mam pytanie - jakby się okazało się, że jednak dodają żółć - czy coś by to zmieniło w twoim życiu? Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 W telewizji to mówią podobno, że Dębowe leżakuje w dębowych beczkach. I jakoś nikt ich do sądu nie podał o podawanie nieprawdy. A Martin jest niemieckim piwowarem, a jak niemiecki piwowar coś powie, to musi być prawda. A niemieccy żołnierze twierdzili, ze wykonywali tylko rozkazy i czemu im nie wierzyć? Jak Niemiec mówi to MUSI być prawda. A jak polski piwowar coś powie to nie musi być prawda? P.S. Osobiście nie mam nic do Martina, tylko już irytuje mnie takie bezsensowne stwierdzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 (edytowane) A serial "Nasze matki, nasi ojcowie" oglądałeś? Edytowane 11 Sierpnia 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. elroy Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Do czasu ogłoszenia wyników prac kolegi bnp oraz górala z dodawaniem tego składnika do piwa wątek zamknięty. olgierd, r2less, moria i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi