karkan Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Czy ktoś z Was narzekał na szczelność pojemników od pszczelarza? Mam warkę na burzliwej. Czekam drug dzień piana na piwie jest a rurka nie bulka ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Czy ktoś z Was narzekał na szczelność pojemników od pszczelarza? Mam warkę na burzliwej. Czekam drug dzień piana na piwie jest a rurka nie bulka ;/ A po co Ci widok bulkania? To nie ma żadnego znaczenia dla piwa. Ma fermentować, a nie pokazywać, że fermentuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Czy ktoś z Was narzekał na szczelność pojemników od pszczelarza? Mam warkę na burzliwej. Czekam drug dzień piana na piwie jest a rurka nie bulka ;/ A po co Ci widok bulkania? To nie ma żadnego znaczenia dla piwa. Ma fermentować, a nie pokazywać, że fermentuje. Kręci mnie to A na poważnie nie ma obawy o infekcję skoro piwo nie jest chronione przez wodę w rurce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 mam jeden pojemnik fermentacyjny który jest nie szczelny bo nawet w rurce fermentacyjnej wódka nie drgnie i nic nie bulgotnie. A piwo wychodzi dobre. Zamiast wody używam wódki. Poczekaj około 10 dni i zmierz Blg a po paru dniach znowu jak Blg będzie cały czas na tym samym poziomie to przelej na cicho lub do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiedos Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Byle nie było dziury że coś wleci (owocówka). Tam jest poduszka z co2 a nadmiar może sobie wylatywać małymi nieszczelnościami. Mi ranty od pokrywek z castoramy się łamią i ostatnio dopiero jak zakręciłem pojemnikiem i wleciało piwo w rant to się pojemnik uszczelnił i zaczęło bulgotać rurką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 dostęp powietrza później, na "cichej" = infekcja tez mam te wiadra ale jak zobaczyłem że nie są szczelne przeznaczyłem je na trzymanie słodów tak więc nie pitolcie głupot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Czyli na burzliwą dobre na cichą złe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 moim zdaniem i na burzliwą i na "cichą" są kiepskie no jeszcze do rozlewu bym znalazł zastosowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Co byś polecił w miarę atrakcyjnej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 13 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 Fermentuje w wiaderkach które nie zawsze są szczelne i póki co (pukamy w niemalowane) nie było u mnie spektakularnej infekcji. Osobiście nie martwiłbym się szczelnością, tylko czy nie są porysowane w wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 keg 20l http://tablica.pl/oferta/keg-20l-beczka-po-piwie-kwasowka-zbiornik-ID469Az.html#d16b54ddcc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzon Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 Witam, Ogłoszenie z sadzonkami chmielu Lubelskiego, gdyby ktoś szukał. http://tablica.pl/of...ki-ID3Ttv9.html Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gigo Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 kegi coca cola http://allegro.pl/keg-piwo-coca-cola-pepsi-lody-tank-10szt-bcm-weze-i3724756500.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Garnki 26l ze stali nierdzewnej za 169 zł: http://allegro.pl/show_item.php?item=3686506498 Edytowane 20 Listopada 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Garnki 26l ze stali nierdzewnej za 169 zł: http://www.piwo.org/.../page__st__3720 Popraw link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 Już Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 (edytowane) Garnki 26l ze stali nierdzewnej za 169 zł: http://allegro.pl/sh...item=3686506498 Sam kupowałem te garnki w tej hurtowni w Siedlcach (tylko wersję 55L) i mogę polecić. Edytowane 20 Listopada 2013 przez Kamilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 W Biedronce widziałem dziś soki Vital'a 3L za 12,99zł. W składzie sok z jabłek (niezagęszczony) oraz witamina C. Jest także informacja, że nie zawiera konserwantu, ale zawiera naturalny osad powstały podczas tłocznia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 W kauflandzie 5l soku naturalnego z jabłek za 15.99. Słoneczna tłocznia. Ale to raczej dla miłośników cydrowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 W składzie sok z jabłek (niezagęszczony) oraz witamina C. Jest także informacja, że nie zawiera konserwantu A wit. C to dla smaku niby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Ale to taki niegroźny składnik i ja nie mam nic przeciwko niemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 W składzie sok z jabłek (niezagęszczony) oraz witamina C. Jest także informacja, że nie zawiera konserwantu A wit. C to dla smaku niby? Bardziej dla konserwacji, ale ładnie się nazywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 to kwas askorbinowy coś konserwuje? Josef rozwiniesz temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Oczywiście. To dość często stosowany w przemyśle spożywczym przeciwutleniacz. W piwowarstwie również miał kiedyś zastosowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Nie chce mi się, można wystukać w necie. To przeciwutleniacz, stosowany również w branży piwowarskiej, sam widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi