Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 (edytowane) Kilkanaście zdjęć piw, które zrobiłem podczas mojego pobytu na Krymie. Generalnie, królują tam eurolagery takie same w smaku. Jest kilka piw z kolendrą - ciekawe, skąd u nich taka popularnośc tych piw. Co ciekawe, zawsze na etykiecie podany jest pełny skład surowcowy, nawet gdy w skład wchodzi grys kukurydziany i syrop glukozowy. Nasi forumowi "fachowcy" pewnie nie mogliby dojść do siebie, gdyby to zobaczyli, bo dla nich jak na etykiecie w POlsce piszą "Zawiera słód jęczmienny", to dlatego, bo "nie muszą pisać składu, to nie podają" i to mit, że do piwa dodaje się jakieś tam syropy.Ciemny Witbier. Wszytko byłoby dobrze, gdyby nie to, że jest sztucznie barwiony karmelem i zawiera syrop glukozowy.Jasny Lager z Obolona. Chyba w sumie najlepsze z tych piw.Oettinger pszeniczny produkowany na Ukrainie.Piwo Żywe niepasteryzowane, ale nie powala na kolana.Jasna wersja Witbiera. Jedno z lepszych piw, które tam piłem.Lwowskie. Kolejny jasny lager.Piwo Żiguli z browaru restauracyjnego (albo produkowanego dla restauracji Żyguli - tego już nie byłem w stanie doczytać).Jedno z niewielu ciemnych piw.Kolejny eurolager.Na stacji benzynowej.Na koniec zagadka - co oznacza trzeci znaczek od lewej, z cyklu "nie wolno"? Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Faszysta Rasista Homofob Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Nie pij jak jesteś chory - nie idź po piwo po drodze z apteki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 co oznacza trzeci znaczek od lewej, z cyklu "nie wolno"? nie wolno kobietom w ciąży, kierowcom, mechanikom - to i medykom też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Zapewne ze nie wolno pić jak bierze sie leki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patpul Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 W Żiguli w sumienic nawet na kontrze nie napisano czy w browarze czy dla restauracji warzone. Ale przyjmijmy, że w restauracji, skoro zachwalają, że czeka na konsumentów fimowe piwsko;) A znaczek to pewnie, że jak się przedawkuje różne medykamenty, to lepiej już w siebie kolejnego nie wlewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Ciekawe, u nas nie ma tylu oznaczeń, tylko auto. Mnie podoba się np w Anglii oznakowanie ile można wypić piwa aby prowadzić samochód. Na pewno na tym zdjęciu jest przeciwieństwo Grodzisza, który lekarstwem był Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Przy produkcji piwa nie brały udział kobiety w ciąży, można pić piwo nawet w temp. 18 stopni, nie trzeba było lekarza-żaden z browarników nie zasłabł, nie trzeba było mechaników, żeby coś przykręcić, piwo zostało dostarczone tradycyjnie wozem, bez używania pojazdów mechanicznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 tak, to właśnie to znaczy, Bogi ma rację, potwierdzam . Z ukraińskich najwięcej mojej sympatii budzą Czernihowskie i Obolon Biłe, mimo że produkowane z cholera wie czego, ale pijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) Ja też się pod tymi dwoma podpisuję, plus Lwowskie-ale tylko kupowane na Ukrainie, bo to w Polsce jest za drogie i gorsze. Natomiast dziwi fakt, że nie ma piw stąd: http://www.degustabeer.pl/Trapezne_%28Biesiadne%29,825.html http://www.degustabe...orskie,832.html http://www.degustabe...niczne,824.html Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez Bogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Ciekawe, u nas nie ma tylu oznaczeń, tylko auto. Mnie podoba się np w Anglii oznakowanie ile można wypić piwa aby prowadzić samochód. Na pewno na tym zdjęciu jest przeciwieństwo Grodzisza, który lekarstwem Co prawda nie pije dużo piw butelkowych, ale z tym się nie spotkałem. Najczęściej jest pana ilość jednostek alkoholu jaka w butelce się znajduje. Do tego czasami wytyczne ile zdrowy mężczyzna i kobieta może wypić jednostek dziennie bez obawy na wplyw na zdrowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Nasi forumowi "fachowcy" pewnie nie mogliby dojść do siebie, gdyby to zobaczyli, bo dla nich jak na etykiecie w POlsce piszą "Zawiera słód jęczmienny", to dlatego, bo "nie muszą pisać składu, to nie podają" i to mit, że to piwa dodaje się jakieś tam syropy. Myślę że akurat na tym forum to każdy wie o syropie fruktozowo-glukozowym w koncerniakach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) Może i wie, ale niektórzy nie mogą zrozumieć, że gdyby dane piwo składało się tylko ze słodu, chmielu, drożdży i wody, to taki producent podawałby pełny skład, bo podana obecność chmielu nobilituje i żaden producent nie będzie sobie strzelał w stopę, jeśli nie musi. I kłóć się potem z takim, który twierdzi, że piwo, które ma napisane "Zawiera słód jęczmienny" nie zawiera jakichś dodatków. W browarach naprawdę nie pracują idioci, a działy marketingu są rozwinięte bardziej niż gdzie indziej i oni wiedzą, co dla przeciętnego, zwłaszcza młodego konsumenta piwa znaczy słowo "CHMIEL". Chmiel jest trendy. Edytowane 4 Września 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 A ja miałem ostatnio gości z Ukrainy, a konkretnie ze Lwowa. Jak stwierdzili, że u nich nie ma już pijalnego piwa to skierowałem ich do sklepu z piwami regionalnymi. Do hotelu nosili całymi reklamówkami... tak im smakowały Byli kilka dni w tym jeden świąteczny... zaczęli już po śniadaniu... po prostu im smakowało. Nie byli jakimiś koneserami... pijali to co u nich większość, ale z dyskusji jasno wynikało gdzie zmierza ich rynek piwny... czyli nic nowego... Pewnie perełki i u nich by znaleźli, ale tu juz trezba by coś wiedzieć. Faktem jest, że zabrali ze sobą tyle ile pozwala cło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 U nich są w tej chwili nasze późne lata osiemdziesiąte, więc czeka ich to co nas. Chociaż jak się tak czasem zastanowię, to chyba wolałbym tam mieszkać, zarabiając tyle co w Polsce. Jacyś ci ludzie tacy normalni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) No nie wiem z tym mieszkaniem... ciepłej wody brakuje.. a czasem i zimnej... , ale fakt ludzie bardzo przyjaźni - nieba by przychylili. Czasy są u nich jak wspomniałeś... lata osiemdziesiąte - czyli znakomita większość klepie tę samą biedę i zmaga się z tymi samymi problemami. Pomagają sobie jak mogą i dzielą się swoimi problemami... pewnie przy piwku lub czymś twardszym... ale nie wiedzą co ich czeka... tez się zmienią. Byłem we Lwowie na kolacji w restauracyjce w stylu Oktoberfest... potrafią się bawić.. i to przyjemnie... łącznie ze śpiewami na stole... u nas tego nie znajdziesz... choćby ze świecą szukać... Edytowane 4 Września 2013 przez henry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 (edytowane) E tam, tam gdzie byłem ciepła woda była cały czas, choć czytałem, że są z tym ogólnie kłopoty, nawet w sanatoriach. Ale koleś, właściciel pensjonatu chwalił się, że wydał na niego 5 mln dolarów - pewnie mafia. A i pijanych na ulicach nie widać, jak już piją wódkę to dyskretnie. Dlatego nie wiem, czy nie pojadę tam za rok, chociaż zawsze miałem taką zasadę, że nigdy nie jeździłem na wakacje w to samo miejsce. Zresztą podróż pociągiem to niezapomniane doświadczenie. Edytowane 4 Września 2013 przez jake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henry Opublikowano 4 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 W przyszłym roku będę musiał być w Samarze... to za Kaspijskim... ciekawe jak tam będzie. Będę miał porównanie do Lwowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernest Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 (edytowane) Z piw Ukraińskich polecam piwo Czorne ze Lwowa. Edytowane 29 Grudnia 2014 przez Ernest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osmaro Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Brakuje obołonia Białego, Magnata, switłego, aksamitnego, portera, premium. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Na koniec zagadka - co oznacza trzeci znaczek od lewej, z cyklu "nie wolno"? Piwo bez infekcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Na koniec zagadka - co oznacza trzeci znaczek od lewej, z cyklu "nie wolno"? p13.jpg Nie wolno wypić na jedną nogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi