WiHuRa Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Browar Wojen - Pale Ale A to piwo gdzie umknęło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 (edytowane) Mój błąd, poprawione. Edytowane 19 Listopada 2014 przez buszi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Dzięki, ile % zasypu słodu whisky dałeś do Grodziskiego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buszi Opublikowano 19 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Trochę ponad 30%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Wziąłem: buszi - Peated Grodziskie, dziś pewnie pójdzie "pod nos" W zamian za poprzednie i dzisiejszą wymianę podrzucę na dniach dziś butelkowane #56 Pacific Pale Ale chmielone na zimno Kohatu (2014). Warto je będzie wypić swieże zanim aromat z chmielenia na zimno ucieknie. Na tą chwilę stan: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - American Stout Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Pale Ale Browar Maruda - Ążej (American Pale Ale) Browar Maruda - Ążej (American Pale Ale) buszi - Peated Grodziskie Edytowane 3 Grudnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Wziąłem: Browar Złotowieniec - American Stout Browar Maruda - Ążej (American Pale Ale) Zostawiłem: Browar Piwo Pitne Rumieniec- (świąteczne)x2 Na tą chwilę stan: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Pale Ale Browar Maruda - Ążej (American Pale Ale) buszi - Peated Grodziskie Browar Piwo Pitne- Rumieniec (świąteczne) Browar Piwo Pitne- Rumieniec (świąteczne) Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Floki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megick1515 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 czy jakaś butelka jest preferowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Butelka szklana, 0,3l lub 0,5l. Większa się nie zmieści w skrzynce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Funky Ale otrzymane od Marcina na Karpackich WP. Piwo było na pudle w Poznaniu, Aromat: belgijskie estry, wyraźna końska derka Piana: drobna, nietrwała, ledwo się wytworzyła Kolor: bursztynowy, opalizuje Smak: owocowa cierpka kwaśność, winny, końska derka, ziemisty, rozgrzewający ukryty alkohol, finisz słodowy Odczucie w ustach: średnio pełne, delikatnie cierpkie na początku ale szybko przechodzi w gładkość, niskie nagazowanie Goryczka: niska, krótka Ogólnie: Ciekawe nieszablonowe piwo, dobrze ułożone, wyraźna dzikość i kwaśność wprowadzają sporo rześkości. Ciekawe przejście kwaśności w gładką słodowość na finiszu. Funky pełną gębą. Dziękuje za piwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Dziś do depo wpadnie, #44 Urbock (2 szt.), #56 Pacific Pale Ale (2 szt., piwo ma tydzień od butelkowania, warto zaczekac jeszcze z tydzień żeby się dobrze nagazowało). Nie będę nic pobierał. Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Pale Ale Browar Maruda - Ążej (American Pale Ale) buszi - Peated Grodziskie Browar Piwo Pitne- Rumieniec (świąteczne) Browar Piwo Pitne- Rumieniec (świąteczne) Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Edytowane 9 Grudnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Włożyłem dzisiaj do depozytu: 2 x Christmas Ale (z zasypem słodu żytniego) 1 x Belgian Pale Ale Pobrałem: Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Maruda - Ążej (American Pale Ale) Browar Piwo Pitne- Rumieniec (świąteczne) Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Pale Ale buszi - Peated Grodziskie Browar Piwo Pitne- Rumieniec (świąteczne) Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Browar Green Fox - Christmas Ale Browar Green Fox - Christmas Ale Browar Green Fox - Belgian Pale Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Włożyłem dzisiaj do depozytu: 2 x Browar Wojen - FES 2 x Browar Wojen - Brown Porter Pobrałem: Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Browar Green Fox - Belgian Pale Ale Browar Green Fox - Christmas Ale) Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Pale Ale Browar Wojen - FES Browar Wojen - FES Browar Wojen - Brown Porter Browar Wojen - Brown Porter buszi - Peated Grodziskie Browar Piwo Pitne- Rumieniec (świąteczne) Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Browar Green Fox - Christmas Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 drugiego dnia świąt do depozytu wrzucę 5 piw z czego 2 to coffee oatmeat stout, jeden dla wihury drugi dla wojena oba będą opisane jako rez. (rezerwacja) i dla kogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Jak chcesz cml to weź jakieś moje piwko. Po świętach uzupełnienie braki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Dzięki za pamięć. Co podłożyć w zamian ? Pamiętaj że sklep czynny w piątek od 10 do 18, inaczej niż zwykle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 mówisz jakbym tam bywał zwykle jasna sprawa sprawdziłem godziny otwarcia sklepu coś wybiorę z oferty depozytu aczkolwiek ostrzę zęby na urbocka bo poprzedni był przedni @wojen - na pewno coś zabiorę bo trafia w moje gusta Twoja oferta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) Pewnie, weź Urbocka, wrzucę następnego aby wyrównać stan. Edytowane 23 Grudnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Wrzuć Urbocka bo również bym go spróbował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Włożyłem do depozytu: 2 x coffee oatmeal stout - rez. wihura, wojen 1 x oatmeal stout 1 x FES 1 x Red porter (brown) Pobrałem: Browar Czarny Ryś - Urbock Browar Wojen - FES Browar Wojen - Brown porter Browar Piwo Pitne - Rumieniec Browar Brewhammer - Mild Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Pale Ale Browar Wojen - FES Browar Wojen - Brown Porter buszi - Peated Grodziskie Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Browar Green Fox - Christmas Ale Browar Cztery Łapy - FES Browar Cztery Łapy - Red porter Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout z kawą Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout z kawą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Piwo Pitne - Rumieniec (Xmas ale) Aromat: piernik Piana: brak, zostaje obrączka znaczy szkło Kolor: czarne Smak: dobry balans pomiędzy przyprawami a ciałem piwa, przyjemnie się łączy z alkoholem, który rozgrzewa i wywołuje rumieniec Goryczka: niewyczuwalna Ogólnie: fajne piwo świąteczne nieprzegięte w żadną stronę - mimo wszystko pod koniec przyprawa zaczyna męczyć Brewhammer - Mild Aromat: słód brown Piana: obfita (przegazowane) szybko znika zostaje obrączka Kolor: miedziane w kierunku czerwieni Smak: przyjemnie kwaskowate, dosyć pełne niestety przeszkadza gaz Goryczka: niewyczuwalna Ogólnie: coś ala brown porter tylko lżejsze, przyjemne piwo do picia - szkoda, że wysycenie za duże - po takim piwie spodziewałbym się angielskiego nagazowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Wojen - brown porter Aromat: ciemny chleb, delikatnie palone Piana: biała drobna szybko redukuje się do białej powierzchni, szkło znaczy, łatwo ją wzbudzić Kolor: ciemny brąz w kier. czerni Smak: wysycenie niskie odpowiednie, mi się kojarzy chlebowo, wysoka pijalność Goryczka: niewyczuwalna Ogólnie: gratulacje - świetne piwo - dzięki za możliwość spóbowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Czarny ryś - urbock Aromat: lekka wędzonka Piana: drobna szybko znika szkła nie znaczy Kolor: mahoń kierunek brąz klarowne - jedyny punkt do którego bym sie przyczepił - jakby było ciut jaśniejsze to by był strzał w 10 Smak: wysycenie niskie odpowiednie, czysta słodycz podbita dodatkowo przez wędzonkę - mimo tej słodyczy rześkie w odbiorze - każdy łyk dostarcza złożonych doznań ale już chce się sięgnąć po następny - piwo spokojnie można polecić przeciwnikom wędzonek i będą zadowoleni - sprawdzone Goryczka: niewyczuwalna Ogólnie: tu nie było zaskoczenia - świetny urbock jak zwykle klasa - dzięki za możliwość spróbowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Szybko wypiłeś te wszystkie piwa, widać spragniony byłeś po świętach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Pobrałem: Browar Cztery Łapy - FES Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout z kawą W nowym roku uzupełnię depozyt piwami, które wziął cml. Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - Pale Ale Browar Wojen - FES Browar Wojen - Brown Porter buszi - Peated Grodziskie Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Browar Green Fox - Christmas Ale Browar Cztery Łapy - Red porter Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout z kawą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Browar Cztery Łapy - FES (żyto i płatki dębowe) Wygląd: czarne nieprzejrzyste, przy nalewaniu powstała bardzo obfita piana, nie udało mi się nalać nawet połowy butelki, piana raczej grubo pęcherzykowa, bardzo trwała. Aromat: palone słody, trochę ziemisty,wiśnie w syropie, słodki. Po czasie trochę alkohol, ale przyjemny. Smak: wysycenie odrobinę za wysokie, przez co brakuje trochę aksamitności, którą lubię w stoutach, chyba wyczuwam też te płatki, które od razu przechodzą w alkohol który troszkę rozgrzewa w przełyku, ale może to autosugestia. Goryczka niska Piwo pijalne. Wypiłem z dużą satysfakcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi