Wojen Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Browar Green Fox - Belgian Pale Ale 12 BLG Wygląd: kolor ciemnozłoty, jasny bursztyn, lekko mętne, piana gruba, redukuje się do malej warstwy, znaczy szkło. Aromat: typowo belgijski-fenolowy, coś tam jeszcze jest ale na siłę nie będę tego opisywał. Smak: wysycenie średnie, szczypie po języku, piwo trochę cierpkie, wytrawne, lekko kwaskowe. Goryczka taka specyficzna, jak by nie tylko z samego chmielu, trochę zalegająca. Piwo fajniejsze w aromacie niż w smaku. Nie wiem czy ta kwaskowatość to tylko od drożdży czy nie. W sumie to mi smakowało jako odmiana od stoutów i moich słodkich wyczynów z początku sezonu, które właśnie spijam z kegów. Podsumowując: nie jestem fanem belgów (jak na tę chwilę). Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Dzięki za recenzję.Szkoda, że piwo nie przekonało do belgów, ale sprawiedliwie muszę przyznać, że mam co do niego podobne odczucia (ta goryczka wydaje mi się nieco zbyt zalegająca i męcząca). Ogólnie to piwo służyło głównie jako rozbieg dla drożdży - za jakiś czas wstawię kolejne "stopnie mocy", może one będą bardziej przekonujące Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Właśnie po to je wziąłem, z myślą że coś w belgach mnie uwiedzie. Będę próbował dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 wojen dzięki za ocenę - Twój FES wg mnie o wiele lepszy od mojego depozytowcom życzę zdrowia i dobrego piwa na nowy rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Pobrałem: Browar Cztery Łapy - Red porter Browar Czarny Ryś - Pacific Pale Ale Browar Wojen - Pale Ale Zostawiłem: Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - FES Browar Wojen - Brown Porter buszi - Peated Grodziskie Browar Green Fox - Christmas Ale Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout z kawą Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Edytowane 31 Grudnia 2014 przez Floki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Pobrałem Krokodillo od Flokiego i Urbocka bezpośrednio od Wichury. Wrzucę Pilsa w ciągu tygodnia. Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - FES Browar Wojen - Brown Porter buszi - Peated Grodziskie Browar Green Fox - Christmas Ale Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout z kawą Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) Wziąłem kawowego stouta z Browaru Cztery Łapy. Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk Browar Wojen - FES Browar Wojen - Brown Porter buszi - Peated Grodziskie Browar Green Fox - Christmas Ale Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Edytowane 3 Stycznia 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Browar Cztery Łapy - Red porter Barwa: ciemny brąz, pod światło rubinowe refleksy, klarowne Piana: średniopęcherzykowa, szybko redukuje się do kożucha Aromat: kawa zbożowa, orzech włoski, nuta owocowa bliżej nienazwana Smak: kawa, goryczka od palonych słodów lekko zalegająca, nagazowanie trochę za wysokie, alkohol dobrze ukryty, nieśmiało rozgrzewa przełyk Ogólne wrażenia: dobra propozycja na taki wietrzny i mokry wieczór jak dziś, przyjemnie się pije do dobrego filmu. dzięki za piwo notka oczywiście z wczoraj Edytowane 3 Stycznia 2015 przez Floki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 (edytowane) Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout z kawą Aromat: kawowy, choć ta kawa bardziej popiołowo/palona niż ostatnio degustowany przeze mnie Coffee Stout z Browaru WiT, owocowe estry z nutą miodową Piana: beżowa, drobnopęcherzykowa, nietrwała, zostaje jedynie kożuszek Kolor: czarny, chyba lekko mętne, przynajmniej takie wrażenie przy nalewaniu Smak: główne skrzypce na początek to estry, przyjemna kawa i paloność, kwaśność, wyczuwalny alkohol, rozgrzewa w przełyku Odczucie w ustach: średnio pełne, kawowa cierpkość, wysycenie idealne jak do stouta Goryczka: głównie od palonych słodów tudzież kawy Ogólnie: Kawa wyraźnie wyczuwalna w aromacie i smaku, choć ten aromat jest takiej mocno palonej kawy, w smaku wychodzi to lepiej choć konsekwencją jet podwyższona kwaśność jak na stouta, a ta wraz z wyczuwalnym alkoholem psują trochę balans piwa. Dziękie za możliwość degustacji. Edytowane 3 Stycznia 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Browar Czarny Ryś - Urbock Barwa: brązowa, ciemna, z refleksami rubinowymi Piana: bardzo obfita, średnio pęcherzykowa, zostaje na długo Aromat: wędzonka, rodzynka, karmel Smak: drewniana wędzonka i karmel, alkohol nie wyczuwalny, goryczka na poziomie niskim, przyjemna, pełne w smaku, nagazowanie średnie Ogólne wrażenia: piwo troche przegazowane. Podczas nalewania piana zajeła znaczną część pokala. Wystarczyło chwile odczekac aż piana opadnie do rozmiarów pozwalających normalnie spożywać piwo. Ogólnie jest to lepszy koźlak wędzony, niż te które miałem okazje ostatnio pić. Dzięki za piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Smak: kawa, goryczka od palonych słodów lekko zalegająca, nagazowanie trochę za wysokie, sypałem tu 50g cukru na 25l piwa - ciężko powiedzieć czemu się koniec końców przegazowało (odfermentowało do końca) Ogólnie: Kawa wyraźnie wyczuwalna w aromacie i smaku, choć ten aromat jest takiej mocno palonej kawy, w smaku wychodzi to lepiej choć konsekwencją jet podwyższona kwaśność jak na stouta, a ta wraz z wyczuwalnym alkoholem psują trochę balans piwa. Dziękie za możliwość degustacji. tak, zaczęła się z tego robić powoli woda z popielniczki - przemyślę temat następnym razem i na pewno użyję innej kawy (słabiej wyparzonej i bardziej aromatycznej - tylko na potrzeby piwa) dzięki Panowie za oceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Browar Piwo Pitne - Krokodillo IIPA Barwa: bursztynowa, mętna Piana: średniopęcherzykowa, trwała, umiarkowanie obfita Aromat: żywica, tropiki, ananas, cytrusy, karmel Smak: grejpfrutowa, zalegająca goryczka na wysokim poziomie, żywica, wysycenia na średnim poziomie Ogólne wrażenia: dobra IIPA, troche za młoda, jeszcze refermentuje. Dzięki za piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout z kawą Aromat: kawowy, ciemne palone słody, kawa parzona, Piana: gruba i nietrwała, zostaje tylko obrączka, Kolor: czarny, Smak: głownie paloność, kwaskowatość, cierpkość, kawy mniej niż w aromacie, trochę mineralne, wysycenie średnie, mogło być odrobinę niższe, goryczka średnia dla mnie idealna, trochę ta cierpkość zalegająca, ale bez przesady, Dobre piwo, mi przeszkadzało trochę za wysokie wysycenie, piana do poprawy, chociaż w mojej wersji w butelkach też nie było idealnie. Poza tym nie ma się do czego przyczepić. Bardzo mi pasuje ten styl, końcem lutego powtórka mojej wersji. Postaram się jakoś dostarczyć do ciebie butelkę. Może na Wielkanoc też zawitasz do Rzeszowa Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Wziąłem z depozytu: Browar Wojen - FES Browar Wojen - Brown Porter Browar Green Fox - Christmas Ale Zostawiłem swoje: Home Ja2 Brewery - Mosaicon (APA Mosaic Single Hop) - 3 szt. Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk buszi - Peated Grodziskie Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Home Ja2 Brewery - Mosaicon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Browar Wojen - Foreign Extra Stout 16 blg. Aromat: Paloność, kawa, czekolada Piana: Lekko beżowa, drobnopęcherzykowa, pozostawia świetny lejsing Kolor: Czarny, nieprzejrzysty Smak: Kawa espresso, gorzka czekolada, przyjemna paloność, słabo wyczuwalny alkohol, Odczucie w ustach: pełne, wysycenie odpowiednie, Goryczka: średnia Ogólnie: Bardzo udany FES. Nie ma się do czego przyczepić. Gdyby jeszcze gładkość i aksamitność była wyższa to piwo byłoby genialne. Tak czy inaczej Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 Browar Wojen - Brown Porter 11,5 blg. Aromat: Lekka paloność, lekka kawa i nieco czekolady Piana: Niewielka, drobnopęcherzykowa szybko zanika Kolor: Ciemnobrązowy, Smak: Lekko palony, niewielkie posmaki kawy i czekolady gorzkiej Odczucie w ustach: nieco wodniste, wysycenie odpowiednie, Goryczka: średnia Ogólnie: Pijalny, lekki Brown Porter. Niepożądanych aromatów oraz smaków nie mogłem się doszukać. Przyjemne piwo, które nie wiem jak szybko zniknęło mi z pokala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Browar Green Fox - Christmas Ale Aromat: Pierwszy plan suszona śliwka, przyprawy gałka muszk. goździki, cynamon, alkohol Piana: Niewielka, prawie jej nie było Kolor: Ciemna miedź, bursztyn Smak: Slodowość, goryczka, suszone owoce, przyprawy Odczucie w ustach: pełne, oleiste, wysycenie niskie Goryczka: średnia Ogólnie: Bardzo dobre Christmas Ale. Spodziewałem się słodkiego ulepka jak to często się w tym stylu zdarza, a tu niespodzianka - słodowość bardzo fajnie kontrowana goryczką i pełnia smaku. Udane piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dzięki za obie recenzje, wrzucę jeszcze FES i BP jak tylko będę na wsi w swojej leżakowni, w domu z butelkami w chwili obecnej pustki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ekspresowe recenzje Dzięki za opinię i cieszę się, że smakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Michał, jak wrzucasz 3 szt. pamiętaj że na liście również wypisz tyle sztuk, ważne dla kogoś kto później aktualizuje listę. Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk buszi - Peated Grodziskie Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Home Ja2 Brewery - Mosaicon Home Ja2 Brewery - Mosaicon Home Ja2 Brewery - Mosaicon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Browar Wojen - Pale Ale Barwa: bursztyn, super klarowne Piana: drobno i średniopęcherzykowa, kożuch został do końca degustacji Aromat: słodowy, kwiaty, miód, ciasto z owocami Smak: słodowy, wyraźnie zaznaczona goryczka, dobrze sie to łączy, wysycenie średnie Ogólne wrażenia: przyjemne piwo, pierwsze od Wojena, ale będę szukał kolejnych w depozycie. Dzięki za piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Michał, jak wrzucasz 3 szt. pamiętaj że na liście również wypisz tyle sztuk, ważne dla kogoś kto później aktualizuje listę. Aktualna lista: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk buszi - Peated Grodziskie Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Browar Piwo Pitne - Krokodillo (IIPA) Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Home Ja2 Brewery - Mosaicon Home Ja2 Brewery - Mosaicon Home Ja2 Brewery - Mosaicon Jasne, przeoczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Ekspresowe recenzje Dzięki za opinię i cieszę się, że smakowało. Ja rownież, bo rzeczywiście było niezłe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Dzięki za obie recenzje, wrzucę jeszcze FES i BP jak tylko będę na wsi w swojej leżakowni, w domu z butelkami w chwili obecnej pustki. Takim piwem (FES) trzeba się chwalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamyślony Opublikowano 7 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2015 (edytowane) Wrzuciłem Black IPA Pobrałem Krokodillo Lista wygląda tak: Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar BrewHammer - Mild The Wizard Browar Złotowieniec - Weizen Browar Sędzibeer - Marzen Browar Rychlak i Syn - Biały Kruk buszi - Peated Grodziskie Browar Cztery Łapy - Oatmeal stout Zamyślony - Black IPA Browar Piwo Pitne - Stary karabin (ala altbier) Home Ja2 Brewery - Mosaicon Home Ja2 Brewery - Mosaicon Home Ja2 Brewery - Mosaicon Edytowane 7 Stycznia 2015 przez zamyślony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi