Kraku Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 To też się pochwalę swoimi osiągnięciami, na razie niestety tylko baranek [picture] Pięknie. Jak długo się taka połóweczka robi? Obroty ręczne czy elektrycznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) to jest cały baran, waga około 25-30kg pieczony w naszej wędzarni, na rożnie jest tylko utrzymywana temperatura tak żeby nie wystygł pieczenie w wędzarni 3.5-4 godzin. Wędzenie na rożnie to pewnie z 8h a i jest trudne bo w jednym miejscu jest upieczone, a w drugim surowe. Edytowane 9 Listopada 2014 przez Konus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 (edytowane) Ostatnio kupiłem nadziewarkę (130zł), raz użyta, jest ok. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panoramiks Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Jak nie tajemnica, gdzie kupiona i za ile? Przymierzam się do zakupu i rady mile widziane.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 http://intersklepkielce.pl/pl/buscar?orderby=position&orderway=desc&search_query=Nadziewarka&submit_search= panoramiks 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panoramiks Opublikowano 1 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Szukam takiej nadziewarki na 12-15kg.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 2 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) 12-15kg.... no to już trochę inny pułap cenowy, ale widzę że są takowe EDIT: tu lepsza oferta: http://www.szron.com.pl/Sklep/Nadziewarki-do-kielbas/Nadziewarka-do-kielbas-poj--12-l--pionowa-nierdzewna,2,0,396,3610.htm Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Wczorajsze zadymianie: GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 U mnie w środę wędzenie Dziś mielenie a jutro nabijanie wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 My działaliśmy w sobotę. Sprawdziłem inny sposób zaprawiania słoniny - bomba, nie wróce już chyba do starego (przepis wrzucę na naszego bloga, link w stopce, jeśli kogoś interesuje) GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Pewnie że interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) http://parawkuchni.blogspot.com/2015/04/sonina-wedzona-2-peklowana-na-bardzo.html?m=1.no to przepis na słoninę wędzoną. Polecam serdecznie! Na święta już za późno na nią, ale przy następnym wędzeniu warto się skusić. Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez camilos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Zadanie wykonane (smak ) Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 No GB..., tera to wygląda super GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) No GB..., tera to wygląda super Wrócili moi ulubieni komentatorzy Avatary oczywiście Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Wrócił mój ulubiony komentator Dziś szczególny dzień Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Wrócił mój ulubiony komentator Dziś szczególny dzień evejecp.jpg Co w nim szczególnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja na święta już wędziłem z 3 tygodnie temu: https://www.dropbox.com/s/4e2gaz9eufr64iu/20150308_123702.jpg?dl=0 Obecnie pekluje się mięso na białą Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez karkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Do białej też dajesz soli peklowej/saletry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Jak jedyna kiełbasa u mnie na samej soli kuchennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Do żurku dostałem 'sycylijską' kiełbaskę. Surowa, pikantna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ja parzę kiełbasę, bo inaczej skóra (jelita) jest jakaś taka papierowa. Parzenie nie powoduje "oddymienia" . Ostatnio wędziłem 12 godzin w zimnym dymie, mam tunel podziemny 4 m, później 2 godziny w gorącym i jest super. Pomiarów temperatury nie stosuję. Na czuja. Przy okazji uwędziła się mała szyneczka, żeberka i serki "typu włoskiego" z lidla. I to był strzał w dziesiątkę. Po kilku dniach leżakowania w lodówce miałem oscypki......no, prawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jutro i w sobotę dosuszanie kabanosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Pyszne Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się