GB... Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Jeśli się uda to jutro warzę kolejny Bitter po mojemu. Kto chce niech pisze w tym temacie Edytowane 23 Marca 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jutro robię pierwsze podejście do EuropIPA. Ma być pijalne, gorczykowe, aromatyczne i tylko na odmianach z naszego kontynentu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Piszę. A tak trochę poważniej, to na jutro nie mam planów piwowarskich, bo fermentory zajęte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browariat Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) Ja też. Ale ciekawy temat :-/ :-) Edytowane 21 Lutego 2014 przez Browariat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Koźlak - przedostatni lager w tym roku, bo kończą mi się fermentory i temperatura coraz wyższa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bbar Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jutro warzę moje pierwsze piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Jutro a tak na prawdę dzisiaj warka nr 2 IPa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 pierwsze podejście do EuropIPA. Zdradzisz chmiele? Ja jutro Amerykańską pszenicę na NZ i UK chmielu gniotę. PS. ten temat to podpucha jakaś, mhm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 A ja jutro butelkuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Zasada, temat jest sekcji 'nie w temacie' . S3bbar, powodzenia i cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Ale o soo chooodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 pierwsze podejście do EuropIPA. Zdradzisz chmiele? Polaris, Kazbek, Triskel, Huell Melon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 'temat jest sekcji 'nie w temacie' Jasne, zauważyłem po fakcie. Polaris, Kazbek, Triskel, Huell Melon Grazie, już patrzę w twoje zapiski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Grazie, już patrzę w twoje zapiski. Ta IPA będzie jutro rano. Zapiski uzupełniam po warzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Ja pie... co za temat... Edytowane 22 Lutego 2014 przez elroy wycięty wulagryzm ciafu1, Pawcio_1977 i zgoda 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 A ja jutro będę znów kontrolował czy 3 letnie aktywatory Helles Bock ruszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alban Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Jutro BIPA. Kupiłem gotowy zestaw surowców - ciekawi mnie czy to hańba dla mnie czy nie Niektórzy mówią, że gotowe zestawy (tzn. skomponowane, z recepturą itd - z resztą samo wiecie) są dla nowicjuszy... Cóż, zacieranie takie samo jakbym kupił każdy kilogram słodu osobno... Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 22 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 Alban, wykonaj wg dołączonej instrukcji. Kupowałem gotowce i było ok. Jutro kilka butelek do dezynfekcji pójdzie i uzupełnię zapiski. Może jak będę miał możliwość to jakieś fotki wkleję do zapisek moich lub komuś wątek zaśmiecę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomo33 Opublikowano 22 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Edytowane 6 Czerwca 2014 przez tomo33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Tak pogadaniu sobie przy kufelku domowego piwa. Jakoś temat czego sluchacie, albo co pijesz nikomu nie wadzi, ale co warzysz już tak. Edytowane 23 Lutego 2014 przez Biniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomo33 Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 (edytowane) Edytowane 6 Czerwca 2014 przez tomo33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Właśnie dlatego leży w dziale "Nie w temacie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponury fermentaThor Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 (edytowane) skoro zostałem wywołany przez GB do odpowiedzi, a pewien wątek zamknięto , to napiszę co zrobię jutro: jutro z samego rana podejmę kolejną próbę warzenia dubbla, może zbliżę się o kolejny kroczek do trapistowskiego orginału, do którego ciągle daleko niełatwa sprawa te belgi komuś to wychodzi, że tak powiem, prawie jak oryginał? Edytowane 25 Lutego 2014 przez ponury fermentaThor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Macie coś wspólnego z wolnomularzami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 skoro zostałem wywołany przez GB do odpowiedzi, a pewien wątek zamknięto , to napiszę co zrobię jutro: jutro z samego rana podejmę kolejną próbę ważenia dubbla, może zbliżę się o kolejny kroczek do trapistowskiego orginału, do którego ciągle daleko niełatwa sprawa te belgi komuś to wychodzi, że tak powiem, prawie jak oryginał? Wiesz jeśli chodzi o ważenie to jak się postaram to i z dokładnością do mg zważę. Zależy jeszcze jakie, bo jedni braciszkowie warzą lepsze, drudzy gorsze, ale faktycznie odkąd niektóre ich piwa wypiłem, odeszła mi chęć robienia belgów, bo na 90% jestem pewny, że wyjdzie mi coś gorszego i będę mocno niezadowolony ze swojego piwa. Ogólnie jak wyjdzie mi kiedyś równie dobre to będę spełnionym piwowarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi