GB... Opublikowano 1 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2014 Jake, czy na swoim chmielu coś warzyłeś? Moje fajnie bulgotają, 2 fermentory (34 litry w sumie). Jeśli wyjdą fajne to dam znać (wymiana). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Za mało tego chmielu było nawet na pół warki (pierwszy rok). Dorzucę po prostu do jakiegoś kolejnego piwa. U mnie coś tam na wymianę też się znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Dziś suszenie/wędzenie skiełkowanej pszenicy w przerobionej wędzarni. Jeśli wszystko dobrze będzie to za jakiś czas lekkie wędzone piwa na California Lager oraz na swoim chmielu wykonam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiuszm Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Milk Stout (na chmielach Nugget i Wilamette) z ekstraktów - receptura własna, więc nie wiem co wyjdzie. Druga warka! https://www.brewtoad.com/recipes/mleche-stout Edytowane 3 Października 2014 przez arkadiuszm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 A ja sobie chyba uwarzę White IPA, cokolwiek to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 ja jutro robię trippla oczywiście będzie mocniej chmielony, coś w stylu Houblon Chouffe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Wędzenie pszenicy ok, działa dobrze przerobiona skrzynia. Jutro kiełbaska warzenia piwa nie będzie z braku czasu ale fotki będą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Jutro weizen i IPA Izabela Single Hop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heniu Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Jutro Milk Stout, Coffee Milk Stout i coś a'la Pale Ale z resztek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Jutro wiozę butelki do sali gdzie warzę. Trzy wiadra butelek, w większości 0,33. Planuje też umyć pozostałe jeszcze w piwnicy 0,5. Przy okazji ostatni raz zmierzę poziom odfermentowania koźlaka i APA/ bittera. W piątek chciałbym butelkować koźlaka i bittera, APA zlać na cichą z 50 g Pacifici a zatrzeć 8 kg pilzneńskiego i 1 kg karmelowego 20-30. Chciałbym tym razem podzielić chmielenie i fermentację na dwa: goryczka do poziomu 25-30 w jednym Rakau, w drugim Aramisem, na aromat po 50 g na wyłączenie palnika a potem na cichą w jednym Wai Iti, w drugim Triskel. Triskela jeszcze mogę na smak dać do 50 g ale nie jestem przekonany w ogóle a tym bardziej do ilości. Wai Iti nalałbym na świeżą gęstwę US-05, a Triskela na S-04. Takie tam. edit 27.10: dupa. Butelkowanie w sobotę to jedyne co się powiodło. Z sali zniknęły cylinder, spławik i energia elektryczna. Kiełkuje myśl o rozbiciu działań na dwa - 20 l warki górniaków w mieszkaniu czyli zasadniczo browar, duże 40-50 litrowe lagery na sali czyli browary maltańskie. Edytowane 27 Października 2014 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 24 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Jutro pierwsze w tym miesiącu warzenie, zwykłe proste piwo na chmielu IUNGA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 7 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Jutro powtórka (mam nadzieję) bardzo udanego piwa czyli wędzonki 8blg wg raportu PSPD 'grodziskie' . Napuchnięta saszetka California lager już czeka na użycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s3bbar Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 W ramach zbierania kolejnych doświadczeń: Smoked Ale z centrumpiwowarstwa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Warka #8 Ordinary Bitter - receptura Vettisa z Wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Jak tylko dojdzie chłodnica, robię belgi (a może Belgi?). Jasne Ale i Dubbel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 U mnie w planie Porter bałtycki, może w końcu uda się zrealizować plan ;-) Jak się uda, to będzie miał piękną nazwę, "Dzień niepodległości" ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Butelkowałbym - ale nie mogę być pewny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 co prawda nie na jutro a na pojutrze. Żytnia IPA - koraboracyjnie z Przem0. 40l w dwa wiadra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Dostałem gęstwe Danish lager od Roy'a i jutro pierwsza dolna fermentacja, kykuryźnik chmielony taurusem. Pudło dziś zrobiłem, pety zamrożone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jakbyś miał gęstwę, to bym chętnie wziął za 2-3 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 11 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Jakbyś miał gęstwę, to bym chętnie wziął za 2-3 tygodnie. Dziś warzyłem, pudło styropianowe, pety z solanką zamrożone, termometr zapięty, zimno w warsztacie, obok z soboty wędzone 9blg na california lager, oby się przefermentowały prawidłowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Butelkowanie, mycie butelek, przelewanie na cichą poprzedniej warki. A z ważnych rzeczy to BPA wg przepisu Dori - zacieranie i warzenie. Chłodzenie zostawię naturze a w sobotę zaszczepię jedno wiadro Wyeast 1214 Belgian Abbey a drugie T-58. Może jeszcze uda mi się coś wymodzić w sobotę wieczorem, ale ostatnio plany biorą w łeb jak głupie, więc ten tego ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 dobrze chmielona AIPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 dziś w butelki świąteczne poszło, jutro na cichą pójdzie imbirowe a warzone będzie lekkie ale z ryżem, chmielone iungą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Dziś Grodziskie i BPA, jutro Dubbel i pszenica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się