Jump to content

Konferencje na Skype -pomysły, sugestie, propozycje?

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Czy są chętni w uczestniczeniu w konferencji na Skype w najbliższy czwartek o godzinie 21:30?

A co to znaczy? Ta konferencja mianowicie? Pijemy piwko i gadamy, czy jest jakiś temat przewodni.

Pytam z ciekawości, bo skypa nie używałem z 3 lata, to nawet nie wiem czy ta wersja którą mam obsługuje konferencje i czy mi konta nie zlikwidowali. :) Ale jakby miało wyjść jakieś ciekawe spotkanie, to mogę zainstalować.

A ile osób może się podłączyć ?

Też używałem skype ze dwa lata temu.

W 5 osób próbowałem , koniecznie trzeba wyznaczyć przewodniczącego konferencji udzielającego głosu poszczególnym rozmówcom inaczej może być ciężko :) można zgłaszać prośbę o głos np. poprzez pisanie w komunikatorze tekstowym. Reasumując im większa liczba osób tym większa wymagana dyscyplina. Jak będzie jakiś ciekawy temat chętnie posłucham a może coś dorzucę od siebie. Za pomysł + do reputacji.

W 5 osób próbowałem ' date=' koniecznie trzeba wyznaczyć przewodniczącego konferencji udzielającego głosu poszczególnym rozmówcom inaczej może być ciężko :) można zgłaszać prośbę o głos np. poprzez pisanie w komunikatorze tekstowym. Reasumując im większa liczba osób tym większa wymagana dyscyplina. Jak będzie jakiś ciekawy temat chętnie posłucham a może coś dorzucę od siebie. Za pomysł + do reputacji.[/quote']

Przy takich ograniczeniach to chyba będzie przerost formy nad treścią.

Używanie czatu w grupach Czat grupowy w Skype umożliwia rozmowę nawet ze 100 osobami.
Rozmowy konferencyjne

Rozmowy konferencyjne z 25 osobami jednocześnie. Prowadź bezpłatne rozmowy konferencyjne z użytkownikami Skype oraz innymi osobami, używającymi telefonów stacjonarnych i komórkowych.

Ja mam dwa konta. Jedno komórkowe (sieć 3 proponuje darmowe rozmowy poprzez sieć skype) i najczęściej używam tego konta do rozmów.

makarenkomobile, oraz komputerowe konto arkadiuszmakarenko.

W 5 osób próbowałem ' date=' koniecznie trzeba wyznaczyć przewodniczącego konferencji udzielającego głosu poszczególnym rozmówcom inaczej może być ciężko :) można zgłaszać prośbę o głos np. poprzez pisanie w komunikatorze tekstowym. Reasumując im większa liczba osób tym większa wymagana dyscyplina. Jak będzie jakiś ciekawy temat chętnie posłucham a może coś dorzucę od siebie. Za pomysł + do reputacji.[/quote']

Przy takich ograniczeniach to chyba będzie przerost formy nad treścią.

Jeżeli będzie duża kultura to da radę, ale raczej jeden mówiący reszta słucha - będą testy, wyjdzie w praniu.

arkadiuszmakarenko

adanjan

mark33brow

bieloczysko

jejski

Już wszyscy ? Chyba nie.

Oczywiście elroyski :)

aktualna lista:

arkadiuszmakarenko

adanjan

mark33brow

bieloczysko

jejski

elroyski

ps: pamiętajmy żeby sprawdzić na echo123 czy wszystko w porządku z ustawieniami. Szkoda, żeby komuś nagle coś przestało działać.

Jak wszystko pójdzie dobrze, to wrzucimy newsa na głównej stronie o akcji :) Jak nie pójdzie - też :)

Właśnie dodaję Wasze kontakty do skype żeby później nie było problemów. Zalecam zrobić to wcześniej, a nie w trakcie rozmowy. Jak już Erloy wspomniał

ps: pamiętajmy żeby sprawdzić na echo123 czy wszystko w porządku z ustawieniami.

DOMAGAM! się używania słuchawek, bo echo może być zabójczo zakłócające rozmowę.