kopyr Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Proszę o zgłaszanie się chętnych, do wzięcia udziału w nagraniu. Wymagane jest posiadanie lub zorganizowanie sobie sprzętu, który będzie mógł nagrać obraz o następujących minimalnych parametrach Do nagrywania najlepiej byłoby użyć prostej, amatorskiej kamery cyfrowej w standardzie DV/D8. Obraz zgrać do pliku (najlepiej przez łącze FireWire, ew. USB) w formacie AVI DV (PAL) - jest to podstawowy format, który powinien być obsługiwany przez wszystkie kamery. Opcja druga: filmowanie aparatem fotograficznym - tu wskazane byłyby modele, potrafiące zapisać obraz w rozdzielczości VGA (640x480) z dźwiękiem 16-bit. Inaczej efekty mogą być niezadowalające. Format pliku AVI, od biedy QuickTime (MOV). Można też wstępnie rezerwować sobie wersy. Choć do tego chyba założymy osobny wątek, jak już skończymy pracę nad tekstem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Rozumiem, że na płytkę i wysyłamy - prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Rozumiem, że na płytkę i wysyłamy - prawda ? Jak się nie da inaczej to tak, ale myślałem raczej o jakimś wrzucaniu do Wujcia przez net. W końcu to powinny być kilkusekundowe fragmenty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Uważam, że powinieneś zaproponować (zadecydować) listę castingową Jestem przekonany, że masz w głowie co, kto, kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 No właśnie. To co zostanie, rozdasz chętnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Tylko co, jak wybraniec nie bedzie miał kamery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Uważam, że powinieneś zaproponować (zadecydować) listę castingową Jestem przekonany, że masz w głowie co, kto, kiedy No ale jak ja mam decydować, jak nie wiem czy ktoś w ogóle jest chętny? Ja mogę się zwrócić do Czesa z prośbą, żeby wystąpił w spocie, ale przecież nie będę do każdego pisał, czy miałby ochotę nagrać taki, a taki fragment, bo nas zima zastanie. Na razie proszę o zgłoszenia, kto w ogóle chce wziąć udział w spocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Na razie proszę o zgłoszenia, kto w ogóle chce wziąć udział w spocie. No to ja zgłaszam się jako chętny do udziału Gdyby trzeba było to moga nawet godać po Śloncku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Tak jak już pisałem w innym wątku: Ja też jestem chętny. Chociażby na małe "jestem piwowarem" albo "uwarzyłem to piwo". Zastanawiam się tylko czy będzie można nagrywać w obu "wersjach" tj, kamerą cyfrową oraz aparatem czy też trzeba już teraz się zdecydować na którąś wersję? Opcja pierwsza zapewne miała by lepszą jakość ale z kolei opcja druga byłaby pewnie dostępna dla większej ilości chętnych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wassyl Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Gdyby trzeba było to moga nawet godać po Śloncku A to by akurat nadało bardzo fajnego wydźwięku nagrani (nie to, żebym RAŚ wspierał ) bo może pokazać, że z różnych części Polski ludzie warzą, A żeby nie było za bardzo off-topic : to ja chętnie wystąpię - sprzęt do nagrania się znajdzie - o ile mnie weźmiecie - bo doświadczenie mam małe :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja też się piszę na słów kilka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
totislaw Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Piwowar zemnie początkujący ale czego się nie robi dla idei, więc też się zgłaszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zastanawiam się tylko czy będzie można nagrywać w obu "wersjach" tj, kamerą cyfrową oraz aparatem czy też trzeba już teraz się zdecydować na którąś wersję? Opcja pierwsza zapewne miała by lepszą jakość ale z kolei opcja druga byłaby pewnie dostępna dla większej ilości chętnych... To są alternatywy, nie masz kamery nagrywasz aparatem, ale w jakości nie gorszej, niż podana w wytycznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 jak zdobęde aparat z nagrywarką to też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja się piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ja się piszę. Mam lustrzankę cyfrową, mam nadzieję że to wystarczy... pozdraiwam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ja też się zgłaszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2artur2 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ja się piszę. Mam lustrzankę cyfrową, mam nadzieję że to wystarczy... pozdraiwam Jeżeli robi zdjęcia z szybkością 25 na sekundę to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Chętnie wezmę udział w nagraniu Sprzęt na oku mam (tzn. kuzyn ma sprzęt ), tylko muszę sprawdzić, czy parametry trzyma Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez Maryush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 jeśli dla piwowara z podlasia znajdzie się miejsce to z chęcią wystapię ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 i ja, ja, ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzium1986 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ja się piszę. Mam lustrzankę cyfrową' date=' mam nadzieję że to wystarczy... pozdraiwam[/quote'] Jeżeli robi zdjęcia z szybkością 25 na sekundę to tak w zasadzie, to Nikon D90, więc ma możliwość robienia filmów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Piszę się na "Warzę piwo w garażu" i standardy "Jestem..." i "Uwarzyłem..", nagrać każdy może więcej będzie z czego wycinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Może niech każdy nagra kilka kawałków, w których czuje się najlepiej i z tego montażysta wybierze, to co będzie najlepiej pasowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Jak cza to cza. Ja też się pisze. Co mi szef KOPYR przydzieli to postaram sie wyrecytować. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi