amorph Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zamieszczam skan z Tygodnika Zamojskiego. Jak tylko odwiedzę to miejsce to podam więcej szczegółów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Mają blisko do Krasnegostawu. Trochę późno na organizację, ale może w przyszłym roku? Trzeba się z nimi skontaktować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol23 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Jeżeli w sobotę będą mieli otworzone to zobaczę. Bo w piątek się już raczej nie wyrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) https://www.facebook...771108112939517 Macie link do FB. Właścicielka jest fajna i myślę że z naszą pomocą stworzymy u siebie naprawdę fajne Centrum. Trzeba tylko zadbać o odpowiedni asortyment. Powiedziała że jak interesują mnie słody, chmiele, dożdże i cokolwiek czego nie ma na stanie to można ściągnąć pod zamówienie wszystko z asortymentu http://winohobby.biz/. Myślę, że dla osób z okolic Zamościa będzie to ciekawa opcja. Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez amorph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Dobrze, że w porę dowiedziałem się o tym sklepie. Są pewne braki w sprzęcie, będzie okazja by tam zawitać. Może to być dobre miejsce, by w Zamościu utworzyć piwny depozyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 18 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Pare tygodni temu proponowałem to właścicielce. Nie mowiła nie. Trzeba by zgadać się we 2-3 osoby i zostawić parę piwek na rozruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rico Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Byłem, zobaczyłem. Wielkie WOW. Właścicielka jest przemiła. Biznes dopiero się rozkręca, ale obiera prawidłowy kurs. Z czasem asortyment będzie się zwiększał. Ceny nie szokują, kapslownicę można taniej kupić niż przez internet. Co najważniejsze, o jedną osobę więcej chętną na degustacje piwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Wspierać! I ruszać z eventami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
"Ferment" Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Witam serdecznie Myślę, że piwny depozyt w Fermenciku to świetny pomysł, poszperałam w sieci, podpytałam znajomych odnośnie strony prawnej ...zdania są podzielone. Jeśli któryś z Panów znalazłby choć jeden mocny punkt, dzięki któremu nie będę narażona na nieprzyjemności (koncesji mi nie odbiorą bo nie mam, ale mandatem zapewne uraczą ) to możemy zaczynać choćby dziś ! Pozdrawiam, "Ferment" Edytowane 24 Września 2014 przez "Ferment" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 25 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Depozyty są w całej Polsce i wg mnie nie powinno to nikomu przeszkadzać niezależnie czy miejsce depozytu ma koncesje czy nie. Nie będzie przecież ani sprzedaży alkoholu ani konsumpcji na miejscu. Wymiana butelek to przecież nie zbrodnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Wymiana butelek to przecież nie zbrodnia. a gdyby przyszło co do czego to Ty wytłumaczysz komu trzeba? Żyjemy w Polsce i mamy przepisy jakie mamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Ale co tlumaczyc? Nie rozumem z jakim przestepstwem czy chocby wykroczeniem mielibysmy miec tu do czynienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 26 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Zycie pokazało mi niejednokrotnie, że sposób myślenia wielu urzędników potrafi być radykalnie różny od normalnie przyjętego Nie zdziwiłbym się gdyby jakiś zinterpretował taką wymianę jaki "nielegalne wprowadzenie w obrót wyrobów alkoholowych". Ustawa zezwala na warzenie piwa w domu, ale tylko na użytek własny, więc wg mnie nie jest problemem postawić w/w zarzut. Oczywiście uważam, że byłoby to chore podejście, ale niestety nie moja opinia się liczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) W sumie jakoś wcześniej nie pomyślałem o tym na jakich uwarunkowaniach prawnych działają depozyty piwne, ...bo też czegoś takiego w prawie nie ma. Ale jeśli przyjąć jako wykładnię definicję depozytu to tak naprawdę dalej jest to podarunek dla znajomego, tylko złożony w depozycie do czasu jego odbioru. To tylko depozyt, miejsce czasowego przechowywania. Status własności do czasu przekazania drugiej osobie jest zachowany. Edytowane 6 Października 2014 przez e-prezes beu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denwer Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Cieszy mnie niezmiernie, że powstał tego typu sklep w Zamościu. Czas się tam wybrać na zakupy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Byłem ostatnio ze 3 razy cały czas zamknięte z powodów technicznych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 (edytowane) ... Edytowane 8 Marca 2015 przez Green Fox Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 5 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2015 Zapiszczcie się do ORMO ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi