WiHuRa Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Finaliści kategorii Lager wiedeński. Sędziowie dopuścili do finału 10 piw.Patryk Krok, Kamil KrokMichał KucharzykMariusz KarpińskiAndrzej MilerJerzy MilerGrzegorz GerulaAleksander HejnaMariusz BystrykJacek JędrzejczakWaldemar Pitala Finaliści kategorii Black IPA. Sędziowie dopuścili do finału 12 piw.Andrzej MilerMichał BarancewiczPiotr KurzawaGrzegorz DurtanPaweł ŻywieckiMaciej BrzanaAdam RóżańskiPiotr CzarnyTomasz RapiejRafał WieczorekRadosław WiechKrzysztof Owsianiuk Finał trwa. Wieczorem ogłoszenie laureatów. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Sporo zdjęć oraz dodatkowe informacje na stronie FB konkursu: https://www.facebook.com/Karpacki.KPD Mamy wyniki Lagera wiedeńskiego, kończymy Black IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Ogłaszamy laureatów III Karpackiego Konkursu Piw Domowych: W kategorii Lager wiedeński wystartowało 22 piwa, przez trud eliminacji przeszło 10 piw, laureatami zostali: 1. Mariusz Karpiński 2. Jerzy Miller 3. Waldemar Pitala W kategorii Black IPA wystartowało 50 piw, przez trud eliminacji przeszło 12 piw, laureatami zostali: 1. Rafał Wieczorek 2. Tomasz Rapiej 3. Michał Barancewicz Wszystkim uczestnikom serdecznie dziękujemy za udział w konkursie. Laureatom gorąco gratulujemy. Dziękujemy sędziom za ogrom ciężkiej pracy. Podziękowanie również dla sponsorów konkursu za wkład, wsparcie oraz nagrody! Edytowane 29 Marca 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mapajak Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Rafał - gratulacje. Piękna wygrana. Jestem wśród nielicznych szczesliwych - zwycięskie piwo jest w mojej piwniczce. Degustacja jutro, juz sie nie mogę doczekać. Gratulacje dla wszystkich laureatów. Edytowane 28 Marca 2015 przez mapajak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal95 Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Rafał - gratulacje. Piękna wygrana. Jestem wśród nielicznych szczesliwych - zwycięskie piwo jest w mojej piwniczce. Degustacja jutro, juz sie nie mogę doczekać. Gratulacje dla wszystkich laureatów. Dzięki wujek.Teraz można powiedzieć, że rodzinne tradycje piwowarskie podtrzymane . Bardzo się cieszę, 9-ta warka w życiu, 5-ta ze swojej receptury i taki sukces. Teraz musimy coś uwarzyć w kooperacji . Wujek!-Też dołożyłeś swoją cegiełkę do tego sukcesu, bo przecież zaczynając warzenie wzorowałem się na Tobie i Twoich doświadczeniach Pozdrawiam wszystkich i również gratuluję wszystkim laureatom Edytowane 28 Marca 2015 przez Rafal95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 29 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Gratuluję laureatom, zwłaszcza Mariuszowi, który jednego dnia wygrał 2 konkursy. Szacunek. Edytowane 29 Marca 2015 przez Maryh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Kila spraw pokonkursowych: - jutro będzie pełna lista finalistów wraz w punktacją oraz krótkim omówieniem poziomu - w tym tygodniu będą wychodzić pierwsze metryczki eliminacyjne, na początek Lager wiedeński, z racji tego że akurat jest Wielki Tydzień wysyłka trochę rozejdzie się w czasie - przewiduje wysyłkę do około 10 kwietnia, - metryczki finałowe wyślę jutro sędziom do przygotwania metryczek zbiorcznych, mam obietnicę od Andrzeja Sadownika, że zostaną one przygotwanie również do 2 tygodni czyli do około 15 kwietnia - w tym tygodniu wyśle info do laureatów o formie realizacji nagród Edytowane 30 Marca 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Mam już listę to wstawię jednak dziś W lagerze poziom dość słaby, co widać po punktacji. W eliminacji ciężko było wybrać coś przyzwoitego, potęga wad głównie z fermentacji oraz od zakażeń, sporo piw na granicy pijalności. W Black IPA było o wiele lepiej, z eliminacji odpadały np. dobre piwa ponieważ nie były w stylu (bardziej jako np. American Stout). W finale BIPA czołówka to świetne, zbalansowane piwa, między 1 a 4 miejscem różnica wynosiła tylko 1 pkt. Lista finalistów - Lager wiedeński 1, Mariusz Karpiński - 36,25 pkt 2. Jerzy Miler - 34,75 pkt 3. Waldermar Pitala - 32,00 pkt 4. Jacek Jędrzejczak - 31,00 pkt 5. Michał Kucharzyk - 28,75 pkt 6. Andrzej Miler - 28,25 pkt 7. Aleksander Hejna - 26,50 pkt 8. Grzegorz Gerula - 25,50 pkt 9. Patryk i Kamil Krok - 23,25 pkt 10. Mariusz Bystryk - 23,00 pkt Lista finalistów - Black IPA 1. Rafał Wieczorek - 40,75 pkt 2. Tomasz Rapiej - 40,50 pkt 3. Michał Barancewicz - 40,00 pkt 4. Andrzej Miler - 39,75 pkt 5. Piotr Kurzawa - 35,50 pkt 6. Grzegorz Durtan - 35,25 pkt 7. Maciej Brzana - 34,00 pkt 8. Krzysztof Owsianiuk - 31,75 pkt 9. Paweł Żywiecki - 31,25 pkt 10. Piotr Czarny - 29,75 pkt 11. Radosław Wiech - 26,50 pkt 12. Adam Różański - 26,00 pkt Edytowane 30 Marca 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Owsianiuk jest dwa razy, nie ma Czarnego - dajcie korektę, bo ciekawość jest duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Już poprawione. W sumie były dwa błędy w kopiowaniu. Dzięki za czujność, widać zmęczenie poimprezowe mnie jeszcze trzyma Edytowane 30 Marca 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan_czarny Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Spoko. Dzięki za konkurs, gratuluję laureatom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Dla czystej ciekawości policzyłem przed chwilą jeszcze ilu loklanych (podkarpackich) piwowarów domowych brału udział w konkursie, ciekawe czy ktoś z innych, mniejszych konkursów robił sobie takie zestawienie. W sumie, z obu kategorii, 17 lokalnych piwowarów domowych (z 64 wszystkich) zgłosiło do konkursu 20 piw (z 72 wszystkich) co daje wynik w okolicach ~25% udziału (zarówno piwowarów jak i zgłoszeń) . Bardzo mnie to cieszy, lokalny konkurs przyciąga sporo lokalnych piwowarów. Co dalszych pochwał lokalesów: W kategorii Lager wiedeński Michał Kucharzyk (Rzeszów) zajął 5 miejsce, Grzegorz Gerula (Rzeszów) 8 miejsce. W kategorii Black IPA, Rafał Wieczorek (Dębica) 1 miejsce, Tomasz Rapiej (Rzeszów) 2 miejsce, Piot Kurzawa (Brzeźnica) 5 miejsce, Maciej Brzana (okolice Dukli) 7 miejsce. Wypada zatem złożyć mi osobne podziękowania dla wszystkich piwowarów domowych z podkarpacia za czynny udział w Karpackim Konkursie Piw Domowych, czynny bo wielu z Was uczestniczyło również w Spotkaniu Piwowarów. Liczę na duży udział (a nawet większy) w przyszłym roku. Edytowane 30 Marca 2015 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekw Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Podziękowania dla organizatorów za trud i wysiłek, cieszę się że byłem w finale, gratuluje rauleatom, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Metryczki eliminacyjne z Lagera wiedeńskiego poszły na podane adresy email. Do końca tygodnia pójdzie BIPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 31 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Zrób następnym razem kategorię 'grodziskie' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dziś poszły metryczki z eliminacji w kategorii Black IPA. Jesli ktoś nie dostał metryczki eliminacyjnej, proszę o kontakt na PW. Dziś jeszcze pójdzie info do laureatów o sposobie realizacji nagród. Paczki z dyplomami i nagrodami rzeczowymi w przyszłym tygodniu. Metryczki finałowe tak jak pisałem około 15 kwietnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Do mnie doszła, dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczyka Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Ja również dostałem. Krótko i zwięźle: kwas kaprylowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Dostałem. "Świetny American Stout" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Widzisz Michał a ja mam dms i estry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Artur, u mnie był taki opis: "W aromacie zbyt kawowe i palone również w smaku, lekki diacetyl. Świetny American Stout". W Twoim DMS-u nie przypominam sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ja niestety jeszcze nie dostałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Bo na razie są metryczki z eliminacji. Ty będziesz miał z finału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Myślałem, że są oddzielne z eliminacji i finału. Szkoda że dopiero za 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ja dostałem z eliminacji i wcale się nie cieszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi