Billy the Kid Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 U mnie też te drożdże słabo zeszły - zrobione 3 piwa, 1 stater potem gęstwa, z ok. 12 blg do ok. 5 blg każde Piwa wyszły niestety zbyt słodkie, trochę zraziłem się do tych drożdży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 20 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2020 2 tyg fermentacji zeszły z 12.5 do 5 , na pare dni podwyższyłem temp z 18 do 22 i dały dużo banana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szagi Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Witam, Zadane wczoraj około godziny 17. Więc 24h minęły. Mocno napowietrzylem. Na te chwilę zrobiły pianę tak na centymetr i tyle. Brak CO2 - nie bulka. Temperatura 20. Wcześniej miałem do czynienia jedynie z US-05 i tamte jakoś bardziej z kopyta zaczynały ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 17 minut temu, Szagi napisał: Witam, Zadane wczoraj około godziny 17. Więc 24h minęły. Mocno napowietrzylem. Na te chwilę zrobiły pianę tak na centymetr i tyle. Brak CO2 - nie bulka. Temperatura 20. Wcześniej miałem do czynienia jedynie z US-05 i tamte jakoś bardziej z kopyta zaczynały ? Robiłeś starter? Piana jest, więc fermentacja ruszyła i CO2 też się pewnie wydziela - znając życie, lekko nieszczelny fermentor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szagi Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 (edytowane) Nie robiłem startera niestety ale Warka 19l 12 blg więc założyłem że fiolka da rade.. Jak kupowałem płynne drożdże to byłem pewny że dlatego są płynne że gotowe do użycia - a potem się okazało że musze mieć dodatkowy ekstrakt żeby robić starter itp. na przyszłość podziękuję za płynne drożdże raczej ? Fermentor szczelny bo jak się przyciśnie rurkę to poziom wody się zmienia. Edit: dziura w rurce fermentacyjnej.. Wymieniona.. Edytowane 7 Września 2020 przez Szagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się