Green Fox Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Tak jak w temacie - pytam, ponieważ nie znalazłem jednoznacznych informacji dotyczących zeszłych lat. Kiedy mniej więcej można liczyć na dostępność chmieli w postaci szyszek i granulatów z rocznika 2014 w sklepach piwowarskich? Pytanie dotyczy zarówno odmian polskich i europejskich, jak również tych zza oceanu (USA, Australia). Z góry dziękuję za jakieś przybliżone informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Polskie jakoś w grudniu, Europejskie grudzień, styczeń, natomiast amerykańskie styczeń luty. Australijskie i nowozelandzkie już są w sklepach. Green Fox 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 nie prościej zapytać w konkretnym sklepie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Fox Opublikowano 30 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 To był kolejny krok, po prostu pomyślałem, że szybciej i bardziej konkretnie można się będzie dowiedzieć na forum - poza tym informacja pozostanie dla kolejnych osób, którym by się nasunęło podobne pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Na FB pytałem Twój Browar o brytyjskie szyszki 2014: 2014-09-6 14:45 Dzień dobry, cieszą mnie nowo dodane drożdże, mam natomiast pytanie o przewidywany termin pojawienia się świeżych szyszek z UK. Coś wiadomo? 2014-09-6 15:10 Twój Browar Myślę , że pod koniec października coś powinno się pojawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Z tego co pisał kolega Jaras, w TB mają WAI-ITI i Nelson Sauvin z tegorocznych zbiorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 info z alepiwo: co do Polskich odmian jeszcze nie mam informacji kiedy będą, ale zazwyczaj pojawiają się w październiku.Amerykańskie odmiany, mamy zakontraktowaną dostawę na przełom stycznia lutego. Odmiany z antypodów mogą się już pojawić pod koniec września. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 30 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 (edytowane) Szyszki zawsze są szybciej. Na granulat trzeba dłużej poczekać. Edytowane 30 Września 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 gdyby wszystkie sklepy pisały w nazwie chmielu, z którego roku jest zbiór wtedy wyszukiwarka pokazałaby bez problemu nowe chmiele po wpisaniu "2014" w pasku chmiel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi