Gawon Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 w tym w CNN dokument BBC ja słyszałem w TV Trwam że wszystkie inne stacje żydomasońskie kłamią czuję że temat zaraz będzie zamknięty,jeśli tak to będę miał pewną teorię co do samych piw,wystarczy czytać skład,ktoś kto wie czego szukać zastanowi się jak będzie w składzie "zawiera słód jęczmienny" znaczy nie ma nad czym się zastanawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 jak będzie w składzie "zawiera słód jęczmienny" znaczy nie ma nad czym się zastanawiać To podobno też jest teoria spiskowa, bo jak nie trzeba podawać pełnego składu, to niektórzy nie podają. Bo po co jak nie trzeba? Poza tym dodatkowa farba drukarska na podanie pełnego składu na etykiecie kosztuje. Tak mi mówił jeden piwowar ze Śląska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 "Zawiera słód jęczmienny" to tylko i wyłącznie wymóg prawny. Ostrzeżenie dla alergików. Nie precyzuje czy tego słodu użyto 100% czy 50% a reszte zastąpiono produktami niesłodowanymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Kopyr co innego mówił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Kopyr co innego mówił. A co mowil Kopyr? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Kopyr co innego mówił. A co mowil Kopyr? mówił: Cześć tu Tomek Kopyra z blogu blog.kopyra.com Usiu, pavulonek i Elvi 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Fragment który wkleiłeś potwierdza wersję o alergenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Poza tym dodatkowa farba drukarska na podanie pełnego składu na etykiecie kosztuje. Tak mi mówił jeden piwowar ze Śląska. Zapytam gościa od produkcji u nas w firmie ile kosztowałyby dwie linijki tekstu więcej. Obawiam się, tak na zdrowy rozsądek, że nic nie kosztuje więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Fragment który wkleiłeś potwierdza wersję o alergenach Ale nie potwierdza teorii spiskowej, że w ten sposób ktoś chce ukryć surowce niesłodowane albo przeciwutleniacze. Po prostu jak nie trzeba podawać składu, to się nie podaje, bo kogo to obchodzi jaki jest skład? Nikogo to tak naprawdę nie obchodzi, bo każdy z grubsza wie z czego robi się piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 dokładnie,każdy wie że piwo jest z chmielu nastał taki czas że jeśli browar warzy piwo ze słodu jęczmiennego to "chwali" się tym w składzie ,reszta co daje kukurydzę ,ryż ,dżem truskawkowy ,skok z żuka czy co tam jeszcze da radę włożyć wspominają tylko że jest tam słód ,no chyba że nie ma to nic nie podają skład: woda,piwo w proszku,szpirytus albo skład:piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 ...szpirytus Gdzies czytalem ze ponoc byly eksperymenty ze spirytusem chyba w latach 50 spowodowane problemami dosaw zboz i slodu. Efekty ponoc nie byly najgorsze. Obecnie nie stosuje sie tego z oczywistych powodow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Fragment który wkleiłeś potwierdza wersję o alergenach Ale nie potwierdza teorii spiskowej, że w ten sposób ktoś chce ukryć surowce niesłodowane albo przeciwutleniacze. Po prostu jak nie trzeba podawać składu, to się nie podaje, bo kogo to obchodzi jaki jest skład? Nikogo to tak naprawdę nie obchodzi, bo każdy z grubsza wie z czego robi się piwo. Jakiej teorii spiskowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) ile kosztowałyby dwie linijki tekstu więcej Nie musisz pytać bo w temacie drukarni się trochę orientuję, nic nie kosztuje taki druczek dodatkowy. Problem i koszt jest tylko podczas projektowania etykiety. Zobacz w aptece ulotkę reklamową leku, drobny tekst, którego nie da się przeczytać bo po chwili oczy bolą. Edytowane 5 Października 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 co do chmielu jest ekstrakcji dwutlenkiem węgla i do piwa też chmiel nie trafia wtedy O co się Tobie rozchodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Jakiej teorii spiskowej? No że pisze się "zawiera słód jęczmienny", żeby ukryć inne niepopularne składniki jak np. kukurydza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Byłem w "magazynie chmielu" jednego z większych browaru w Polsce. Chmielu tam nie zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 No patrz. A w takim browarze rzemieślniczym (nie będę wymieniał nazwy, żeby nie wplątywać go w teorie spiskowe) widziałem na zdjęciach, że mają chmiel. I nie piszą "zawiera słód jęczmienny". To mi jednak pachnie teorią spiskową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 No patrz. A w takim browarze rzemieślniczym (nie będę wymieniał nazwy, żeby nie wplątywać go w teorie spiskowe) widziałem na zdjęciach, że mają chmiel. I nie piszą "zawiera słód jęczmienny". To mi jednak pachnie teorią spiskową. Nie wiem co masz na myśli pisząc teoria spiskowa. Dla mnie jednak wizyta w tym magazynie była przerażająca - to był magazyn chemii! OK może ktoś napisze, że ekstrakt chmielowy to nic złego... Widok kanistrów z jakimś płynem zamiast chmielu i kupa czegoś czego nawet nie byłem wstanie rozpoznać dał mi tyle, że to nie browar a jakiś zakład przemysłowy. Gdzie rola piwowara ograniczona jest do minimum, gdzie piwo nie ma duszy, gdzie nie ma praktycznie żadnego wkładu ludzkiego w to jak to piwo smakuje oprócz tego, że ktoś stworzył "linie produkcyjną" która z komputerową (!) precyzją dba o powtarzalność procesu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 No patrz. A w takim browarze rzemieślniczym (nie będę wymieniał nazwy, żeby nie wplątywać go w teorie spiskowe) widziałem na zdjęciach, że mają chmiel. I nie piszą "zawiera słód jęczmienny". To mi jednak pachnie teorią spiskową. Nie wiem co masz na myśli pisząc teoria spiskowa. Dla mnie jednak wizyta w tym magazynie była przerażająca - to był magazyn chemii! OK może ktoś napisze, że ekstrakt chmielowy to nic złego... Widok kanistrów z jakimś płynem zamiast chmielu i kupa czegoś czego nawet nie byłem wstanie rozpoznać dał mi tyle, że to nie browar a jakiś zakład przemysłowy. Gdzie rola piwowara ograniczona jest do minimum, gdzie piwo nie ma duszy, gdzie nie ma praktycznie żadnego wkładu ludzkiego w to jak to piwo smakuje oprócz tego, że ktoś stworzył "linie produkcyjną" która z komputerową (!) precyzją dba o powtarzalność procesu. Takiego piwa wlasnie w ten sposob wyprodukowanego zyczy sobie przecietny konsument. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 Najważniejsze że w reklamie są złote kłosy zboża, a piwowar odmierza świeże chmielowe szyszki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 widziałem na zdjęciach, że mają chmiel. na zdjęciach to ja widziałem UFO i potwora w Loch Ness kiedyś przez 3 dni robiłem coś w pewnym zakładzie mleczarskim gdzie były robione jogurty,kefiry i inne takie przez te 3 dni nie przyjechała tam nawet jedna cysterna z mlekiem myślę że rozmowa schodzi na zły tor i za chwilę temat będzie zamknięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 PawelH - a wiedziałeś że tak patrząc na użycie ekstraktu chmielowego to Chimay i jeśli dobrze pamiętam to jeszcze Westvleteren robią piwa bez duszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 PawelH - a wiedziałeś że tak patrząc na użycie ekstraktu chmielowego to Chimay i jeśli dobrze pamiętam to jeszcze Westvleteren robią piwa bez duszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) widziałem na zdjęciach, że mają chmiel. na zdjęciach to ja widziałem UFO i potwora w Loch Ness kiedyś przez 3 dni robiłem coś w pewnym zakładzie mleczarskim gdzie były robione jogurty,kefiry i inne takie przez te 3 dni nie przyjechała tam nawet jedna cysterna z mlekiem myślę że rozmowa schodzi na zły tor i za chwilę temat będzie zamknięty W jednym polskim filmie koleś dodawał coś od siebie przy produkcji jogurtów ale ktoś to zauważył i go zwolnili. Potem pracował w budce z hotdogami i też dodawał Edytowane 6 Października 2014 przez GB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi