Pinhead Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) Ciekawi mnie jak nalewane jest piwo do oceny. Czy tylko dajmy na to za jednym razem tylko połowa butelki? Bo jeżeli wleje się całą to piwo się zmętni troszkę osadem co może obniżyć ocenę. W transporcie też wymiesza się całkiem i może nie zdążyć się wyklarować. Jak to wygląda? Edytowane 1 Listopada 2014 przez Pinhead Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Nalewane jest bez osadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 A z trochę innej beczki pytanie. Jak się ma sprawa blg? Czy musi być Ono dokładnie podane co do stopnia(uważam, że mój balingometr może kłamać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Pewnie tego nikt precyzyjnie nie sprawdza i jest to raczej sprawa własnego sumienia, wystawiającego piwo do konkursu. Ja po paru wypowiedziach jednak już nie wierzę w sumienie wystawiających Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Ciekawiło mnie to właśnie bo między 16 a 17 blg nie ma różnicy a np jedna wartość dyskwalifikuje piwo. Zresztą tego chyba nie da się ani sprawdzić ani udowodnić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 tego chyba nie da się ani sprawdzić ani udowodnić da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 w jaki sposób? :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 w jaki sposób? np. badanie laboratoryjne piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 (edytowane) A z trochę innej beczki pytanie. Jak się ma sprawa blg? Czy musi być Ono dokładnie podane co do stopnia(uważam, że mój balingometr może kłamać ) Jak by zaszła potrzeba to można sprawdzić (tak było z porterem bałtyckim 18°Blg z gdańskiego chyba sprzed roku), jest to banalny pomiar laboratoryjny, np. wystarczy aparat do destylacji, można też w inny sposób. Standardowo się tego nie sprawdza, bo to że piwo będzie mocniejsze niekoniecznie działa na jego korzyść, jest większa szansa wystąpienia pewnych wad (np. będzie zbyt alkoholowe ale też innych), też jak piwo będzie zbyt tęgie w stosunku do wymagań stylu to też poleci W transporcie też wymiesza się całkiem i może nie zdążyć się wyklarować. Jak to wygląda? Dlatego większość konkursów ma termin nadsyłania sporo przed aby się zdążyło chociaż trochę sklarować Edytowane 1 Listopada 2014 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się