zgoda Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 No, rozwój na miarę polskiej rewolucji kraftów. Metryczka z jednym słowem i zupa warzywna udająca piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieslav Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ocenić ponad 200 piw w ciągu jednego dnia to nie lada sztuka, trzeba być nie lada zawodowcem żeby po 4h takiego oceniania trzymać się jeszcze na nogach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. zgoda Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jak się nie da dobrze zrobić w jeden dzień, to są dwie możliwości, albo się robi dobrze w kilka dni, albo ch*jowo w jeden. Jak widać, wybór był typowy dla cebulandii - bo to nie białe skarpety w kubotach są wyznacznikiem cebulactwa, tylko podejście do tego za co się bierzesz. Serpiente, bart3q, YoBombel i 10 innych 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) W godzinę spokojnie z 30 próbek wybierzesz (sprawiedliwie!) 3 najlepsze, większości próbek pewnie nawet nie trzeba by próbować bo są wadliwe w aromacie, oczywiście nie ma to nic wspólnego z profesjonalną sensoryczną oceną piwa ale ten konkurs nigdy do tego nie aspirował edit: Widzę że język się zmienia - "cebulactwo", "cebulandia" jak byłem młodszy to takich słów nie było, wtedy "cebulak" to byłby pewnie miłośnik cebuli Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jak się nie da dobrze zrobić w jeden dzień, to są dwie możliwości, albo się robi dobrze w kilka dni, albo ch*jowo w jeden. Jak widać, wybór był typowy dla cebulandii - bo to nie białe skarpety w kubotach są wyznacznikiem cebulactwa, tylko podejście do tego za co się bierzesz. Mój Boże, cały świat cebulandią. :D spisek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jak się nie da dobrze zrobić w jeden dzień, to są dwie możliwości, albo się robi dobrze w kilka dni, albo ch*jowo w jeden. Jak widać, wybór był typowy dla cebulandii - bo to nie białe skarpety w kubotach są wyznacznikiem cebulactwa, tylko podejście do tego za co się bierzesz. Mój Boże, cały świat cebulandią. :D spisek Nie cały, choć może jak się obracasz tylko w takich kręgach, to nie widzisz jak można normalnie żyć gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Gdybyś się interesował to byś wiedział, że w innych krajach Europy oceniają więcej próbek jednego dnia. Ale wyzłośliwiać zawsze się możesz. Nikt ci nie broni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Gdybyś się interesował to byś wiedział, że w innych krajach Europy oceniają więcej próbek jednego dnia. Ale wyzłośliwiać zawsze się możesz. Nikt ci nie broni. Możesz Jacku podać przykłady takich konkursów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomal Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 może są tutaj osoby które wysłały piwa na konkurs? chodzi mi o to aby porównać odpowiedzi jakie otrzymaliśmy od Organizatora tzw metryczki. ktoś coś? U mnie jedno słowo "wodniste" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Gdybyś się interesował to byś wiedział, że w innych krajach Europy oceniają więcej próbek jednego dnia. Ale wyzłośliwiać zawsze się możesz. Nikt ci nie broni. Możesz Jacku podać przykłady takich konkursów? Holandia, Niemcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Gdybyś się interesował to byś wiedział, że w innych krajach Europy oceniają więcej próbek jednego dnia. Ale wyzłośliwiać zawsze się możesz. Nikt ci nie broni. Możesz Jacku podać przykłady takich konkursów? Holandia, Niemcy Raczej chodziło mi o info typu " w Bzdiszewie w 8 kategoriach 5 sędziów oceniło 500 próbek i wysłało metryczki z analizą laboratoryjną juz następnego dnia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Nie sądze aby w Holandii wysyłali jakieś metryczki, ale poszukam na ich forum jak będę miał czas. Zdjęcie stołu z 30 próbkami dla kilku sędziów mam gdzieś w domu na kompie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Typowa cebula: "udamy że robimy dobrze, zjebiemy jak zwykle, a krytyków oskarżymy o hejtowanie". Po grzyba pisać że będą metryczki, jak cała "metryczka" jedno czy 2 słowa? Żeby udać że jest "profesjonalnie"? A tymczasem amatorka i szmaciarstwo ma się w najlepsze, nikt nie potrafi się zebrać i zrobić konkursu już nawet nie według jakichś standardów, tylko zgodnie z tym co sam zadeklarował. Ktoś jeszcze nabiera się na ten tekst, że niby "konkurs to zabawa i okazja żeby otrzymać feedback sensoryczny na temat swojego piwa"? YoBombel, BuDeX i Bogi 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zupełnie zniechęcacie mnie do udziały w jakimkolwiek konkursie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
white Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 nie napinam się jakoś. chodziło mi tylko o to czy wszyscy dostali co innego na tych "metryczkach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Ocenić ponad 200 piw w ciągu jednego dnia to nie lada sztuka, trzeba być nie lada zawodowcem żeby po 4h takiego oceniania trzymać się jeszcze na nogach 15 próbek na jednego sędziego. Jedna kategoria. Zdjęcie sprzed kilku lat poniżej. Gdybyś się interesował to byś wiedział, że w innych krajach Europy oceniają więcej próbek jednego dnia. Ale wyzłośliwiać zawsze się możesz. Nikt ci nie broni. Możesz Jacku podać przykłady takich konkursów? Przeglądnąłem dyskusje po jednym konkursie z zeszłego roku. Było kilka głosów, że metryczki coraz mniejsze. Czyli to samo co u nas. Tylko, że tam stowarzyszenia/kluby piwowarów domowych istnieją od 20 lat i jest ich kilkanaście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Ale tu było 213 próbek na jednego sędziego!! jacer 15 próbek na jednego sędziego. Jedna kategoria. Zdjęcie sprzed kilku lat poniżej. Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Anteksie, ale na jeden raz. A ile było ogólnie piw to nie chce mi się szukać, bo to było dawno. W Żywcu na jeden raz też się ocenia ok. 15 próbek. Potem następna tura. I tak cały dzień. Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Dobra, jeszcze kilka zdjęć znalazłem na kompie. Tak to wygląda tam gdzie bawią się w piwowarstwo od 20 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi