Deathhammer Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Panowie wrzućcie na luz trochę się nie przyjemnie zrobiło tymi wyzwiskami, najazdami na miejscowości (co jest bardzo szczeniackie) oraz wycieczki osobiste. Tak, masz rację. Nie napisałbym o tym Grodzisku gdyby kolega Super Kebab umiał normalnie odpowiedzieć, bez żadnych personalnych docinek. Edytowane 19 Marca 2015 przez Deathhammer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Panowie wrzućcie na luz trochę się nie przyjemnie zrobiło tymi wyzwiskami, najazdami na miejscowości (co jest bardzo szczeniackie) oraz wycieczki osobiste. Tak, masz rację. Nie napisałbym o tym Grodzisku gdyby kolega Super Kebab umiał normalnie odpowiedzieć, bez żadnych personalnych docinek. Wiesz to nie znaczy, że trzeba się zniżać do takiego samego poziomu... Ogólnie do tego służy przycisk "Zgłoś" jeżeli poczułeś się urażony wypowiedzią kolegi Kebab, nie warto brnąć w takie dyskusje. Wnoszę o posprzątanie tematu z Off- topów. zamyślony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Skoro jest tak niefermentowalna, to myślę, że można zrobić coś na wzór HGB, ale zamiast wody dodać Colę, przy czym stosunek 50/50, to chyba trochę za dużo. Piwo zyskałoby ciała i słodyczy, a może nawet lekki aromat Coli, jak zawsze wiele zależaloby od fermentacji i szczepu drożdży. Przy czym tutaj nie dowiemy się jak bardzo Cola jest fermentowalna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Fajnie ,że niektórzy załapali i pociągnęli temat czysto teoretycznie tak jak pisałem było to pół żartem pół serio... ale też zauważam, że pełno tu zadymiarzy... i jak to zwykle bywa gdzie 2 polaków tam 3 opinie, a piwo powinno łączyć a nie dzielić... Więc żeby nie stresować szanownych wszystko wiedzących piwowarów przełączam się w tryb podglądu... miłego dnia dla wszystkich... nawet tych z rzeszowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshko Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Już niedługo wchodzi na polski rynek piwo z colą, więc problem sam się rozwiąże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szejk Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Skoro jest tak niefermentowalna, to myślę, że można zrobić coś na wzór HGB, ale zamiast wody dodać Colę, przy czym stosunek 50/50, to chyba trochę za dużo. Piwo zyskałoby ciała i słodyczy, a może nawet lekki aromat Coli, jak zawsze wiele zależaloby od fermentacji i szczepu drożdży. Przy czym tutaj nie dowiemy się jak bardzo Cola jest fermentowalna. Gdzieś na jakimś amerykańskim forum czytałem że gość zamiast wody do zacierania użył Mountain Dew, wysładzał też Mountain Dew i piwo wyszło niby bardzo dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Wątek do momentu posprzątania zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi