Dr2 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 (edytowane) co w takim układzie proponujecie? Mojego PORKET'a napędza napęd z maszynki do mięsa Zelmer i jest OK. Można z powodzeniem użyć wkrętarki na 230V, ale o niskich obrotach. Edytowane 8 Października 2015 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 To co w takim układzie proponujecie? Przecież o napędach śrutowników informacji tutaj kupa... Koledzy piszą Ci, że ta wkrętareczka z Ikeła to cuś nie bardzo. Piszę Ci wyżej, że chwalę sobie napęd z silnika wycieraczek. Jak Ci jeszcze można pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Łyżwa Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 To co w takim układzie proponujecie? Przecież o napędach śrutowników informacji tutaj kupa... Koledzy piszą Ci, że ta wkrętareczka z Ikeła to cuś nie bardzo. Piszę Ci wyżej, że chwalę sobie napęd z silnika wycieraczek. Jak Ci jeszcze można pomóc? Pisałem wiadomość w tym samym czasie co Ty. Dziękuję za pomoc, ale nie ma co aż takiej piany bić, że jeszcze tutaj zapytałem. Znacie jakieś przykłady wkrętarek o niskich obrotach na 230V? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Znacie jakieś przykłady wkrętarek o niskich obrotach na 230V? Prawdopodobnie taka by się sprawdziła http://allegro.pl/wiertarka-wkretarka-sieciowa-750w-2-biegi-bass-pl-i5463259498.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 http://allegro.pl/wkretarka-6261dwe-9-6v-makita-zestaw-41-wiertel-i5704602345.htmlu mnie taka akumulatorowa spokojnie daje radę. Można oczywiście znaleźć tańszy odpowiednik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek123 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 tylko co stosujecie jako adapter przyłączeniowy ? bo na sztywno to trochę ciężko chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 wał kardana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Alex Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Śruba z łbem pod imbus i odpowiednia końcówka do wkrętarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajclander Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Witam. Do napędu jak wyżej napisano świetnie sprawdza się maszynka do mięsa. Kazdy ma, a jak nie to może kupić do domu lub używkę do browaru. Ma tą przewagę, ze jest przystosowana do długiej pracy pod dużym obciążeniem. Akumulatorówki, jak to akumulatorówki po pewnym czasie pojawią się problem akumulatorów. Moja makitka wyglada jak nowa a aku do wymiany. Na zdjęciu moje rozwiązanie. Przypinam jeszcze maszynkę taśmą żeby się nie oddaliła podczas pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivosmo Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Pozwolę sobie jeszcze trochę odkopać temat - czy podobieństwo między śrutownikiem z Biowinu i Brewferm jest na tyle duże, że do biowinowskiego pasują tarcze / osłona na żarna z Brewferm? Bo różnica w cenie między jednym a drugim jest spora a główną wadą śrutownika z Biowinu wydaje się być brak osłony na żarna a w ofercie CP jest osłona na żarna z Brewferm za parę groszy. Także zamiast się bawić w rękodzieło wolałbym sobie kupić biowinowski śrutownik i do tego tę osłonę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brower Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 To i ja odkopię. Kupiłem dzisiaj ten śrutownik i zastanawiam się, czy przypadkiem nie trafiłem na wadliwa sztukę... Wygląda to tak: https://www.dropbox.com/s/bvze7bd67p8511q/2016-11-14%2018.06.43.mp4?dl=0 Jak widać na powyższym filmiku, ruchoma tarcza ma spore bicie. Dodatkowo, po skręceniu przedniej "ramki" na sztywno tarcze są tak blisko, że właściwie nie ma mowy o jakimkolwiek ruchu i regulacji. Aby tarcze jako tako pracowały, ramka musi być niedokręcona. Normalne? Nie wymagam super jakości ale obawiam się, że to uniemożliwi sensowną pracę. Ktoś obeznany w temacie tego typu śrutowników mógłby rzucić okiem ? Reklamować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Ramkę przykręcasz do oporu, do regulacji szczeliny między tarczami służy przedni kluczyk z motylkiem (na dole, na Twoim filmiku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Nie wymagam super jakości ale obawiam się, że to uniemożliwi sensowną pracę. Ktoś obeznany w temacie tego typu śrutowników mógłby rzucić okiem ? Reklamować? No to pecha nie masz (jak 50% innych kupujących ) taka jest cena kiepskich konstrukcji od majfrendów. Tanie nie tanie, działać ma więc ja bym reklamował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brower Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Dzięki panowie za szybki odzew. Problem polega m.in. na tym, że przykręcenie ramki do oporu = w zasadzie brak możliwości zakręcenia korbą. Aby działało to tak jak pisze Azizi , trzeba dać dodatkowo 2-3 podkładki pomiędzy ramkę a korpus, celem jej odsunięcia. Pozostaje jednak kwestia krzywej/krzywo osadzonej tarczy. Czyli podsumowując, absolutnie tak nie powinno być i jest to wada ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 W ramce jest kulka z taką obrączką, może coś się zaklinowało, spróbuj tę kulkę wcisnąć do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brower Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Kulka nie wygląda na zaklinowaną. Rusza się bez oporu. Tak jak napisałem, ta wada wydaje się być do obejścia poprzez podkładki. Bardziej martwi mnie temat krzywej tarczy. Gdy w jednym miejscu tracze dotykają do siebie to w drugim jest szpara na kilka mm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Jeżeli śrutownik nie jest złożony tak jak powinien, trudno ocenić czy jest w porządku. U mnie ta tarcza jest w ogóle luźna, a po skręceniu wszystkiego do kupy, działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brower Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Hmm, a to ciekawe bo u mnie siedzi sztywno. Gdyby faktycznie była luźna, to zapewne skręcenie wszystkiego do kupy wymusiłoby odpowiednie ustawienie. Rozumiem, że u Ciebie tarcze są równoległe i nie występuje problem z mojego filmiku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiepas Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 (edytowane) A czy ktoś z was sprawdzał może czy plastikowa osłona na żarna ze śrutownika brewferm pasuje do tego z biowinu?? Pasuje. Można dokupić samą osłonę za 7 zł. Naprawdę bardzo przydatny kawałek plastiku. http://www.browar.biz/centrumpiwowarstwa/akcesoria/plastikowa_oslona_do_srutownika_stolowego_brewferm Edytowane 23 Listopada 2016 przez kiepas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel332 Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Niestety ten wyrób nie jest najwyższej jakości u mnie nie ma w jednej osi ślimaka i tej śrubki z tyłu co się dokręca rączkę.O ile kręcisz ręcznie to nie ma kłopotu ale przy zastosowaniu wkrętarki jako napędu jest bici i to spore. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buroczek Opublikowano 1 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2018 No i jak panowie spisuje się ten śrutownik po latach? Aktualna jego cena to 88zl,a brewferm na BA jest teraz po 200zl. I tu moje pytanie, jest sens dopłacać, jak mam zamiar srutowac około 10kg słodu miesięcznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniol88 Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Ja kupiłem i jestem zadowolny. Tylko ja śrutuję ręcznie i nie duże ilości bo robię warki 10-12 litrów. Jeśli zamierzasz mechanicznie śrutować to bym zastanowił się nad jakimś innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buroczek Opublikowano 3 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2018 Dzięki, już do mnie jedzie biowin. Ja też nie będę dużo srutowac, jedna, MAX dwie warki w miesiącu tak że raczej będę ręcznie jechał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi