micruz Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 (edytowane) Przywitać grzecznie się chciałem. Jak zauważyłem, tradycją jest kilkumiesięczne zapoznawanie się z forum i zapiskami z ukrycia, następnie dopiero ujawnianie się. Nie chcąc burzyć tak wspaniałej świeckiej tradycji postąpiłem tak i ja. Warki na mym koncie dopiero cztery. Jak dotąd wszystkie z ekstraktów (niechmielonych - nie odebrał bym sobie przyjemności chmielenia ) i to nie ze strachu bynajmniej ani z lenistwa, lecz tylko i wyłącznie z braku czasu. Zaczynam jednak dojrzewać do myśli o słodach i zacieraniu z jednego tylko powodu: potężne ograniczenia przy warkach z ekstraktów - o rozwinięciu skrzydełek nie ma co marzyć...ale czas pokaże. Pozdrawiając serdecznie do następnego przywitania. micruz. Edytowane 16 Listopada 2009 przez micruz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 No to witamy pod naszym dachem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Witaj serdecznie na forum Wierzę, że znajdziesz niebawem czas na pierwszą warkę ze słodów:) Kolega widzę, że zapewne wielbiciel Futuramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Witaj Jest jeszcze jeden sposób wzbogacenia smaku ekstraktów, bez dużego wydłużenia procesu: przez "parzenie" słodów karmelowych/palonych. Sposób u nas mało popularny, ale podobno piwo jest dużo lepsze niż z samego ekstraktu, a zajmuje to tylko jakieś pół godziny dłużej. Sam w ten sposób planowałem zrobić dubbela, ale chyba najpierw na warsztat pójdzie witbier ze słodów i płatków... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 I ja witam kolejnego zakręconego pozytywnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gesio0 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Cześć i czołem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Cześć Witam na naszym forum I samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Przywitać grzecznie się chciałem. Jak zauważyłem, tradycją jest kilkumiesięczne zapoznawanie się z forum i zapiskami z ukrycia, następnie dopiero ujawnianie się. Eee... bez przesady. Można sie zarejestrować i przywitać nawet pierwszego dnia kiedy wpadła do głowy myśl o warzeniu. Chodzi jedynie o to, żeby nie zadawać pytań, na które już wiele razy udzielono odpowiedzi. Mimo wszystko doceniam zaangażowanie i witam. Baw się tu dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Witam, pozdrawiam i sukcesów piwowarskich życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micruz Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 [...]Kolega widzę, że zapewne wielbiciel Futuramy Miałem bzika na punkcie Futuramy kilka ładnych latek temu. Teraz ino czasami sobie obejrzę...ale avatar pozostał P.S. Dziękuję wszystkim za dobre słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam i pozdrawiam z Gór Wałbrzyskich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się