Maadziiaa Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam! Jestem Magda, miło mi. Nie jestem pewna czy mój post piszę w odpowiedniej kategorii na forum, z góry za to przepraszam, ale jestem stosunkowo nowym użytkownikiem. Chciałam zapytać Was- piwoszy, jakie znacie i jakie lubicie bądź nie lubicie piwa z Lubelszczyzny? Czy znane jest Wam piwo Zwierzyniec z browaru Zwierzyniec (mała miejscowość na Roztoczu)? Jeśli tak, to jaką macie o tym piwie opinię? Jeśli nie znacie z czym Wam się kojarzy (piwo z kategorii Pils, Premium?, dla kogo przeznaczone? [skojarzenia]). Dziękuję serdecznie za wszystkie wyrażone opinie, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Znane. Moja notka na temat Zwierzyńca Pils z maja 2014: Kolor: Ciemnozłoty, klarowny.Piana: Biała, średnio obfita, dosyć gęsta, średnio trwała. Opada do obrączki.Zapach: Słodowy. Bez wad, ale też bez niczego specjalnego więcej. Na pewno nie pilsowy, chmielu brak.Smak: Średnio treściwe. Całkiem pijalne, zwłaszcza jak na 13stkę. Smak głównie słodowy. Jakiś tam minimalny chmiel może jest, ale to już naprawdę ociera się o placebo. Goryczka średnio niska, czysta, przyjemna.Wysycenie: Średnio wysokie.Ogółem: Jak na wyrób koncernowy jest może trochę ponadprzeciętnie. Bez wad, goryczka daje radę w porównaniu do typowych eurolagerów, ale absolutnie nie ma się tutaj czym zachwycać. Natomiast ostatnio kiedy to piwo przypadkiem wpadło mi w ręce był w nim ogromny aromat mokrego kartonu - piwo utlenione. Podsumowując, kolejny samozwańczy pils bez krzty chmielu w aromacie. Szkoda czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maadziiaa Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Dziękuję serdecznie za opinię, przyda się ogromnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Z browaru Zwierzyniec piłem tylko dzikie ale i było okropne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogo Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Muszę przyznać rację, że nie często trafia się coś tak paskudnego jak Dzikie Ale ze Zwierzyńca. "Pilsa" piłem ostatnio za czasów gdy piwa dzieliłem tylko na dobre i niedobre i nie miałem pojęcia o sensoryce, choć już zachwycałem się różnymi IPA itp. Z małej butelki był całkiem dobry jak na lagera (ale też przeszkadzał mi brak goryczy jak na pilsa). Potem piłem go z dużej butelki i było słabo, potem znowu z małej i było całkiem całkiem, a potem bałem się ruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Z tego co mi się przypomina Zwierzyniec w dużej butelce jest robiony na ul.Bernardyńskiej w Lublinie a w małej w Browarze Zwierzyniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Dla przypomnienia ocena sprzed lat prawdziwego piwa zwierzynieckiego. http://zamosc.wonder.pl/page/18/piwo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 piłem ze 2-3 lata temu z puszki tego Zwierzyńca. Pamiętam do dziś, że śmierdziało żulem okropnie. Słodowe, nieprzyjemnie gryzące, wylałem do zlewu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 jakaś ankieta ,co ulepszyć w naszym piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kentaki Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Maadziiaa już wszystko wie, nawet osunęła avatara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Pewnie i tak był fejkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 22 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Mi bardzo smakuje Zwierzyniecki Witbier. Piłem w lokalu Pijalnia Perłowa w Lublinie. Szkoda, że w butelkach go nie ma :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tdzip Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Zwierzyniec ze Zwierzyńca nie był chyba puszkowany tylko lany w butelki tzw. granaty http://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Grenade_m24pm.png, jednak po tamtym piwie już niewiele pozostało, obecnie cała warzelnia jest nowa. Teraz oryginalny zwierzyniec jest w małej butelce, te w dużej nadal pochodzą z Lublina (rano sprawdziłem w sklepie z ciekawości) Edytowane 23 Maja 2015 przez tdzip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maadziiaa Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Żaden fejkowy ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maadziiaa Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Dzięki za odpowiedzi i proszę o więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Chciałam zapytać Was- piwoszy, jakie znacie i jakie lubicie bądź nie lubicie piwa z Lubelszczyzny? Wizytówką na pewno jest Piwne Podziemie, choć przez lata to duzi gracze byli bardziej identyfikowalni. Sporo zrobił browar Jagiełło, aby trafić w szerokie lubelskie spektrum. Perła/Zwierzyniec owszem się stara, ale czy zdobędzie popularność wśród mas? Wątpię... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Bardzo dobre https://instagram.com/p/yNkhPGDpLS/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Dymione im akurat wyszło. Dużo lepsze niż Dzikie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi