elroy Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Janek, tu masz pomoc http://www.calkoo.com/?lang=11&page=34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Może sobie Jacek w podpisie da link do tego kalkulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Czy zaczniesz wreszcie normalnie numerować warki. Wolę cyfry arabskie, bardziej przemawiają do mojej wyobraźni. "Normalnie" to Jacer numeruje na kapslach i tu się zaczynają schody jak to powiązać ale dla chcącego ... Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 cieszcie się że nie oznacza zadaniami matematycznymi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 hehe, eeee, proste Tak w ogóle zaczęło się gotować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Wszystkiego najlepszego życzą drożdże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Warka nr CV, Urodzinowe. W końcu przelane na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Warka nr CV, Urodzinowe. W końcu zabutelkowane. Wyjątkowo leniwy koniec sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 warka nr CVI, dnia 21.07.2011, Wiśniowe a'la Kriek - słód pilzneński - 1,10kg - słód wiedeński - 1,00kg - słód monachijski - 1,8kg - słód pszeniczny - 1,00kg - słód Carahhel - 0,3kg - Marynka - 30g zacieranie: 53°C - 15min 63°C - 40min 73°C - 30min drożdże : US-05 Wiśnie - 2kg - przepłukane, lekko zgniecione i dodane po rozpoczęciu fermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Fermentacja rozpoczęta, wiśnie dodane. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Wiśnie z pestkami, czy bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Z pestkami oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 Fermentacja właściwie skończona, 3Blg. Słabo czuć wiśnie. Na cichą dam 3kg. Zostaną poduszone aby lepiej oddały swoją dobroć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Jak dasz na ciechą wiśnie, to ci sie zrobi z powrotem burzliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Przelewa się na cichą, dodałem 2,5kg poduszonych wiśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) W sobotę byłem na warzeniu u piwowara w Szkaradowie. Oto co tam zobaczyłem Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Piękna rzecz, normalnie szczena opada :o . W środku też taki wypas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Cześć Jacer, mam suchy orgasm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Cześć Jacer, mam suchy orgasm A jakich wrażeń byś doznał ujrzawszy wnętrze i maszynistę :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 W środku marmury na podłodze, nie żartuje. Gustowne, różne półki w tym do leżakowania win. Zabytkowy kran i zabytkowy, zdobiony zlewik do płukania szkła. A reszta to tajemnica. Można by tam wejść, siedzieć miesiąc a później by wynieśli w czarnym worku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 W końcu przelałem na drugą cichą Krieka. Niestety nie udało się ściągnąc wężykiem wszystkiego z balona. Owoce zatkały rurkę, posiłkowałem się sitkiem, więc i drożdże też wlatły. Dam mu kilka dni na sklarowanie i do butelek. Planowałem trochę dosłodzić czymś to piwo, bo wydawało mi się, że będzie za bardzo wytrawne i kwaskowe. Jednak teraz jak spróbowałem ze szkła to stwierdzam, że będzie dobrze bez dosładzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Wiśniowe zabutelkowane. Teraz zobaczymy czy się nagazuje. Chyba 30°C upały mu nie zaszkodziły. Wezmę butelkę do Cieszyna na spróbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Wiśniowe zabutelkowane. Teraz zobaczymy czy się nagazuje. Chyba 30°C upały mu nie zaszkodziły. Wezmę butelkę do Cieszyna na spróbę Weź więcej niż butelkę, bo jak będzie dobre to się nie opędzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Dobra Wygazowane i ciepłe jest dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Sezon warzelniczy 2011/2012 warka nr CVII, dnia 15.11.2011 - Pils - słód pilzneński - 4kg - słód monachijski - 0,5kg - marynka 30g - lubelski -20g zacieranie 50°C - 30min 64°C - 30min 70°C - 30min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się