Skocz do zawartości

Milicki Browar Rynkowy


jacer

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zaczniesz wreszcie normalnie numerować warki. Wolę cyfry arabskie, bardziej przemawiają do mojej wyobraźni.

"Normalnie" to Jacer numeruje na kapslach i tu się zaczynają schody jak to powiązać :)

ale dla chcącego ... :)

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

warka nr CVI, dnia 21.07.2011, Wiśniowe a'la Kriek

 

 

- słód pilzneński - 1,10kg

- słód wiedeński - 1,00kg

- słód monachijski - 1,8kg

- słód pszeniczny - 1,00kg

- słód Carahhel - 0,3kg

 

- Marynka - 30g

 

 

zacieranie:

 

53°C - 15min

63°C - 40min

73°C - 30min

 

drożdże : US-05

 

Wiśnie - 2kg - przepłukane, lekko zgniecione i dodane po rozpoczęciu fermentacji

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

W środku marmury na podłodze, nie żartuje. :lol: Gustowne, różne półki w tym do leżakowania win. Zabytkowy kran i zabytkowy, zdobiony zlewik do płukania szkła. :mad:

 

A reszta to tajemnica. :P Można by tam wejść, siedzieć miesiąc a później by wynieśli w czarnym worku :lol:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

W końcu przelałem na drugą cichą Krieka. Niestety nie udało się ściągnąc wężykiem wszystkiego z balona. Owoce zatkały rurkę, posiłkowałem się sitkiem, więc i drożdże też wlatły. Dam mu kilka dni na sklarowanie i do butelek.

 

Planowałem trochę dosłodzić czymś to piwo, bo wydawało mi się, że będzie za bardzo wytrawne i kwaskowe. Jednak teraz jak spróbowałem ze szkła to stwierdzam, że będzie dobrze bez dosładzania.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wiśniowe zabutelkowane. Teraz zobaczymy czy się nagazuje. Chyba 30°C upały mu nie zaszkodziły.

 

Wezmę butelkę do Cieszyna na spróbę ;)

Weź więcej niż butelkę, bo jak będzie dobre to się nie opędzisz :beer:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Sezon warzelniczy 2011/2012

 

warka nr CVII, dnia 15.11.2011 - Pils

 

 

- słód pilzneński - 4kg

- słód monachijski - 0,5kg

- marynka 30g

- lubelski -20g

 

zacieranie

 

50°C - 30min

64°C - 30min

70°C - 30min

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.