Undeath Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 W tym roku organizatorzy poszli po rozum do głowy i kategorie ogłoszono wcześniej: Uwaga Kopyr!!! Jak ktoś nie chce wchodzić w link bo wiadomo to Kategorie: 1. American Wheat (10-14blg) 2. Fruit Ale (10-14 blg) 3. Saison (12-16 blg) 4. Red IPA (12-16 blg) 5. Rauchbier (12-16 blg) 6. Milk Stout (12-16 blg) Zasady te same co w zeszłym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janek Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A kiedy to się odbędzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 A filmik oglądnął? Nie polecam ale tam wyjaśnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Janek Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nie i nie zamierzam. To znaczy nie mogę nawet jakbym chciał, bo mogłoby mi wzrosnąć ciśnienie albo dostałym wstrząsu anafilaktycznego, bo mam uczulenie. No więc - kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Nie i nie zamierzam. To znaczy nie mogę nawet jakbym chciał, bo mogłoby mi wzrosnąć ciśnienie albo dostałym wstrząsu anafilaktycznego, bo mam uczulenie. No więc - kiedy? Jak jest tak źle to sobie odpusc. Na ewentualnym finale może być grubo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Piwa trzeba przesłać do 2 marca, a data konkursu nie wiem kiedy. Jak nie lubisz Kopyra to będziesz miał problem Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Spokojnie Panowie nie musicie oglądać filmiku... https://www.facebook.com/notes/jan-olbracht-browar-rzemieślniczy/ii-konkurs-kuźnia-piwowarów-2016/966033120109169 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 4 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Z NZ będziesz wysyłał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) 1. American Wheat (10-14blg) 2. Fruit Ale (10-14 blg) 3. Saison (12-16 blg) 4. Red IPA (12-16 blg) 5. Rauchbier (12-16 blg) 6. Milk Stout (12-16 blg) Zasady te same co w zeszłym roku. Warto dodać, że dopuszczalna jest tolerancja 1 BLG. P.S. O co tym razem chodzi z Kopyrem, nie śledzę blogosfery? Edytowane 18 Stycznia 2016 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) O co tym razem chodzi z Kopyrem, nie śledzę blogosfery? Niektórzy zamiast nie oglądać - poświęcają się, oglądają i mają ból dupy. Dlatego Undeath ostrzega tych najwrażliwszych Edytowane 8 Stycznia 2016 przez Pun kOmora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiepuR Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Wychodzi na to że kawał kutafona z ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Wychodzi na to że kawał kutafona z ciebierozwiń proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Pewnie mu chodziło o tą wypowiedź: No nie chodzi o to, żebym wygrał czy coś, ale chcę zrobić Kopyrowi kawał i dodać do piwa coś od siebie, tak jak rok temu. W sumie to się zastanawiam, czy w tym roku też będzie sędziował, po ostatnim doświadczeniu , ale może mu już przeszło. Dlatego chcę znać dokładną datę konkursu, żeby zrobić piwo jak najpóźniej się da, bo jeszcze się zepsuje. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez bart3q KiepuR 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pun kOmora Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 nie jestem taki domyślny ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Muszę się skontaktować z Organizatorem. Jest znany jakiś nr telefonu, mail? Edytowane 29 Lutego 2016 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristoferus Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Muszę się skontaktować z Organizatorem. Jest znany jakiś nr telefonu, mail? Witam,spróbuj Centrum Edukacji Browarniczej https://m.facebook.com/Centrum-Edukacji-Browarniczej-875567862515757/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Witam,spróbuj Centrum Edukacji Browarniczej https://m.facebook.c...75567862515757/ W razie potrzeby kontaktu: biuro@browarolbracht.pl tm@centrumedukacjibrowarniczej.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba16 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Czyżbyś też nie dorzucił do paczki potwierdzenia przelewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Czyżbyś też nie dorzucił do paczki potwierdzenia przelewu? +1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
overstack Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 We wczorajszym odcinku "100 pytań do kopyra" autor bardzo mnie zasmucił stwierdzeniem, że sędziowie nie będą robić metryczek do nadesłanych piw na kuźnię piwowarów - bo tak idzie szybciej ... sędziowanie. Uważam że to zwyczajnie nie fair. Argumentacja, że to kuźnia - czyli 200 piw w piach bez podania przyczyny a 6 na stół, bo były ciekawe, brzmi w istocie nieciekawie. Mimo wszystko każdy kto wysłał te 2 butelki swojego pieczołowicie uwarzonego trunku licząc na podium, chciałby się dowiedzieć dlaczego się na nim nie znalazł. enowuigrek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Przecież to było wiadomo od początku, Kuźnia jest konkursem konsumenckim nie profesjonalnym, tylko sędziowanym przez osoby zaawansowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ale brak metryczek był wiadomy od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. BuDeX Opublikowano 2 Marca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 No to pobiliśmy rekord. Konkurs jeszcze się nie odbył, a już jest żal, że metryczek nie ma FurioSan, adamski_68, bart3q i 3 innych 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enowuigrek Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 W zapowiedzi była już o tym mowa, więc wszystko moim zdaniem jest fair. Albo się zgadzasz na warunki i startujesz, albo nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 2 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Uważam że to zwyczajnie nie fair. Nie będę się powtarzał, bo już poszła seria komentarzy od Kolegów. Zauważ, że jest to zupełnie inny konkurs. Zwróciłeś tylko uwagę na to, czego nie ma, mianowicie metryczek. Zwróć uwagę, na to, co go wyróżnia, mianowicie możliwość zaprezentowania własnej receptury przed gronem sędziowskim. Także względem innych tego typu wydarzeń, czegoś nie ma, ale i coś jest . Poza tym, co racja, to racja, reguły były ustalone i nie ma co się teraz żalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi