Undeath Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Ogłoszono datę Brackiego konkursu: http://pspd.org.pl/event/vi-bracki-konkurs-piw-domowych-pspd-porter-baltycki-piwowarski-skarb-polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hardmir Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Trochę późno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuZky Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Ten konkurs i ta data to tradycja, ale jestem ciekaw co na to KT PSPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 To powinno być raczej oczywiste - formalnego ogłoszenia nie było zgodnie z określonymi zasadami, więc konkurs nie powinien być liczony do Pucharu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Podobno nie będzie liczony do Pucharu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 A tak z ciekawości, bo nigdzie nie znalazłem regulaminu, czy to ma być w 100% zgodny ze stylem Porter Bałtycki, czy wysyłacie też jakieś "wariacje na temat stylu" ? Chodzi mi na przykład o dodatki - beczka, przyprawy, słody dymione .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 A tak z ciekawości, bo nigdzie nie znalazłem regulaminu, czy to ma być w 100% zgodny ze stylem Porter Bałtycki, czy wysyłacie też jakieś "wariacje na temat stylu" ? Chodzi mi na przykład o dodatki - beczka, przyprawy, słody dymione .... To zawsze był konkurs z Porterem Bałtyckim - czystym nie wariacje. http://www.wiki.piwo.org/Baltic_Porter Wystarczy użyć google: http://www.pspd.org.pl/uploads/konkursy/2015/formularz-brackiego-kpd-2015.pdf http://pspd.org.pl/pagesnews/iii-bracki-konkurs-piw-domowych-porter-baltycki-piwowarski-skarb-polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RapTom Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Spoko bez złośliwości. Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Regulamin jest juz dostepny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkan Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Tylko ja nie widzę regulaminu? Edytowane 8 Sierpnia 2016 przez karkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 W nocy mi nie wyszło, ufam że tym razem będzie ok: Regulamin Bracki KPD 2016.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Czy konkurs będzie klasyfikowany do pucharu pspd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Czy konkurs będzie klasyfikowany do pucharu pspd? Nie jestem co prawda z komisji, ale z tego co wiem, to ten konkurs NIE będzie zaliczany do Pucharu, ponieważ organizator zbyt późno podał termin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Czy konkurs będzie klasyfikowany do pucharu pspd? Nie jestem co prawda z komisji, ale z tego co wiem, to ten konkurs NIE będzie zaliczany do Pucharu, ponieważ organizator zbyt późno podał termin. Na tę chwilę trwa wewnętrzna dyskusja na temat "1. Kategorie konkursowe powinny być ogłoszone z wyprzedzeniem umożliwiającym przygotowanie piwa w danym stylu." versus 6 edycja konkursu, o którym wiadomo, że odbywa się cyklicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryh Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Dyskusja musi być wyjątkowo żarliwa, skoro trwa i trwa... Czy jest nadzieja na zakończenie jej w tym miesiącu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Czyli jak konkurs jest organizowany cyklicznie, to już zasad nie musi spełniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 No tak trochę średnio Wrocław, Cieszyn Warszawa itp. też jest jakby nie patrzyć cyklicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Jako członek KT nie wiem o jakiej dyskusji mowa. My swoje stanowisko dawno przedstawiliśmy. Konkurs nie spełnia zasad, wiec nie może być zaliczony do Pucharu w tym sezonie. Mam nadzieję, że organizatorzy nie zaśpią i zgłoszą konkurs do kolejnego sezonu. Jest mi przykro, ale skoro ustaliliśmy zasady, to musimy się ich trzymać. pan_czarny, bart3q, Maryh i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 No tak trochę średnio Wrocław, Cieszyn Warszawa itp. też jest jakby nie patrzyć cyklicznie. Jest kolosalna różnica pomiędzy konkursami które wymieniłeś, a Brackim konkursem. Otóż kategoria w konkursie Brackim rok rocznie jest znana, nie zmienia się. Moim zdaniem nie zaliczanie tego konkursu do Pucharu jest bardzo złą decyzją. Ahtanum Ahtanowicz 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 No tak trochę średnio Wrocław, Cieszyn Warszawa itp. też jest jakby nie patrzyć cyklicznie. Jest kolosalna różnica pomiędzy konkursami które wymieniłeś, a Brackim konkursem. Otóż kategoria w konkursie Brackim rok rocznie jest znana, nie zmienia się. Moim zdaniem nie zaliczanie tego konkursu do Pucharu jest bardzo złą decyzją. No dobra ale Wrocław ma co roku jedną stałą kategorię też - Pils, tak samo np. Poznań - Weizen Więc jest cykliczny moim zdaniem jest, bo każdy wie, że będzie ta kategoria, a kiedy i gdzie zostanie ogłoszone to już przecież nie ważne. Ja tu widzę podwójne standardy niestety - swoje konkursy PSPD - Warszawa czy Cieszyn bez żadnego ale puszcza, a cudze np. Wrocław bez mrugnięcia okiem są odwalane za pierdoły. Więc albo stosujemy jedne zasady dla wszystkich albo darujmy sobie tą otoczkę, regulaminy i filozofię, bo i tak ostatecznie każdy konkurs PSPD bez różnicy na zasady będzie "warunkowo" dopuszczany. Przyda się moim zdaniem przykładowa kara dla konkursu - niezadowoleni uczestnicy wymogą podwyższenie standardów i w przyszłym roku organizator miejmy nadzieje nie popełni ponownie takiego błędu. Ale każdy ma swoje zdanie na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalas85 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 No tak trochę średnio Wrocław, Cieszyn Warszawa itp. też jest jakby nie patrzyć cyklicznie. Jest kolosalna różnica pomiędzy konkursami które wymieniłeś, a Brackim konkursem. Otóż kategoria w konkursie Brackim rok rocznie jest znana, nie zmienia się. Moim zdaniem nie zaliczanie tego konkursu do Pucharu jest bardzo złą decyzją. No dobra ale Wrocław ma co roku jedną stałą kategorię też - Pils, tak samo np. Poznań - Weizen Więc jest cykliczny moim zdaniem jest, bo każdy wie, że będzie ta kategoria, a kiedy i gdzie zostanie ogłoszone to już przecież nie ważne. I nie widzisz różnicy pomiędzy konkursem Brackim, który jest od 6 edycji w tym samym terminie z tą samą jedną kategorią, a Wrocławiem i Poznaniem, które wymieniłeś i które oprócz Pilsa i Weizena, mają kilka innych kategorii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) No tak trochę średnio Wrocław, Cieszyn Warszawa itp. też jest jakby nie patrzyć cyklicznie. Jest kolosalna różnica pomiędzy konkursami które wymieniłeś, a Brackim konkursem. Otóż kategoria w konkursie Brackim rok rocznie jest znana, nie zmienia się. Moim zdaniem nie zaliczanie tego konkursu do Pucharu jest bardzo złą decyzją. No dobra ale Wrocław ma co roku jedną stałą kategorię też - Pils, tak samo np. Poznań - Weizen Więc jest cykliczny moim zdaniem jest, bo każdy wie, że będzie ta kategoria, a kiedy i gdzie zostanie ogłoszone to już przecież nie ważne. I nie widzisz różnicy pomiędzy konkursem Brackim, który jest od 6 edycji w tym samym terminie z tą samą jedną kategorią, a Wrocławiem i Poznaniem, które wymieniłeś i które oprócz Pilsa i Weizena, mają kilka innych kategorii? Widzę oczywiście różnicę, ale co go tak na prawdę czyni wyjątkowym, że "musi" być w pucharze pomimo złamania zasad? Skoro organizatorzy wiedzieli, że jest co roku w tym samym terminie to tym bardziej mogli zgłosić go do Pucharu unikając tym samym tej dyskusji. I logicznie to jeżeli we Wrocku i Poznaniu kategorie są stałe to pomimo nie zawiadomienia akcesu do Pucharu to Pils i Weizen powinny być dopuszczane bo przecież są co roku cyklicznie i każdy o tym wie. Niestety Janku ale dalej to do mnie nie przemawia - choć nie jestem ogólnie za karaniem ale w końcu ktoś chyba musi być ukarany dla przykładu. Dla mnie to jest strzelanie sobie w stopę, robimy zasady, żeby potem je naciągać. Już wystarczająco moim zdaniem do tej pory wszystko było naciągane, sporo konkursów przechodziło warunkowo do Pucharu. Z jednej strony ludzie chcą zaostrzenia zasad, a z drugiej popuszcza się niektórym - a to rodzi kolejne niezadowolenie. Zresztą już komisja rozstrzygnęła teraz to czcze gadanie Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ja tu widzę podwójne standardy niestety - swoje konkursy PSPD - Warszawa czy Cieszyn bez żadnego ale puszcza, a cudze np. Wrocław bez mrugnięcia okiem są odwalane za pierdoły. Gdyby było tak jak piszesz, to nie byłoby: Jako członek KT nie wiem o jakiej dyskusji mowa. My swoje stanowisko dawno przedstawiliśmy. Konkurs nie spełnia zasad, wiec nie może być zaliczony do Pucharu w tym sezonie. Mam nadzieję, że organizatorzy nie zaśpią i zgłoszą konkurs do kolejnego sezonu. Jest mi przykro, ale skoro ustaliliśmy zasady, to musimy się ich trzymać. Stąd na te chwilę Bracki może nie być zaliczany do Pucharu, chociaż Na tę chwilę wciąż trwa wewnętrzna dyskusja na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja tu widzę podwójne standardy niestety - swoje konkursy PSPD - Warszawa czy Cieszyn bez żadnego ale puszcza, a cudze np. Wrocław bez mrugnięcia okiem są odwalane za pierdoły. Gdyby było tak jak piszesz, to nie byłoby: Jako członek KT nie wiem o jakiej dyskusji mowa. My swoje stanowisko dawno przedstawiliśmy. Konkurs nie spełnia zasad, wiec nie może być zaliczony do Pucharu w tym sezonie. Mam nadzieję, że organizatorzy nie zaśpią i zgłoszą konkurs do kolejnego sezonu. Jest mi przykro, ale skoro ustaliliśmy zasady, to musimy się ich trzymać. Stąd na te chwilę Bracki może nie być zaliczany do Pucharu, chociaż Na tę chwilę wciąż trwa wewnętrzna dyskusja na ten temat. Przeczytaj ze zrozumieniem do jakiej sytuacji się odnoszę. Nie piszę, że tak teraz jest robione, ale było robione w przeszłości i miało zostać wyregulowane. Co zostało zrobione zasadami i właśnie dlatego konkurs nie jest puszczony do Pucharu. I druga sprawa kolejna sprzeczność. Piszesz o dyskusji, a członek KT nie wie o co chodzi To z kim wy te dyskusje prowadzicie? I co oznacza "na tą chwilę"? Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Czy będzie podana lista uczestników? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi