red Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Mam pytanko dotyczące szczelności fermentora, mianowicie wczoraj kot(może nawet trzy) nasikał mi na pokrywe fermentora, przed chwilą zakończyłem akcję ratunkową, znaczy prysznicowanie z zewnątrz , despray z zewnątrz i potem wewnątrz, jak myślicie, będzie warka do zlewu czy może fermentor jest wystarczająco szczelny i przetrzymał nawałę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Powinien być szczelny, jak będziesz zlewał to zobaczysz, najwyżej będziesz sobie mówił, że to z utlenienia chmielu Edytowane 15 Lipca 2016 przez kantor jkx6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opeciarz Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Eh te koty, dajesz mu jeść, pić, przytulasz (moja żona uwielbia koty) a w zamian zleje się gdzieś w pokoju lub osika fermentor. Walczę w domu z tymi syfiarzami, fermentora jeszcze mi nie olał ale płytę indukcyjną w kuchni tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fantastyczny Pan Lis Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 o żółci bydlęcej w piwie to słyszałem.... ale o kocim moczu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Alex Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Nowy trend w krafcie ... animal sour ale Jakub Jach i manhat 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Nie ma problemu, powiesz że to klon Modern Drinking Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Jeśli w pokrywie była rurka fermentacyjna i przez nią bulkało to fermentor powinien być szczelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 o żółci bydlęcej w piwie to słyszałem.... ale o kocim moczu?? Jesteś pewien ? Według mnie bydło nie posiada żółci. Co innego trzoda chlewna, czyli świnki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 A żółci nie ma wszystko co ma wątrobę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Ox_gall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 18 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 hm... po kilku dniach zaobserwowałem że, piwo w obsikanym fermentorze jakby znowu zaczęło pracować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tauruss Opublikowano 21 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Cukier w moczu ? Niedobrze, trzeba do weta FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi