Perkele Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Dziękuję i za wczorajsze spotkanie, standardowo można było spróbować piw z ostatniej kolejki Ligi, a z piw przeniesionych bezpośrednio wyjątkowo dużo piw na wysokim poziomie było W tym natłoku dobroci, zapamiętałem naprawdę dobrego wędzonego stouta, polską pszenicę (zwycięzca Cieszyńskiego KPD, więc chyba nie mogło być inaczej ) i (chyba) wędzonego portera bałtyckiego. Do następnego Prawdopodobnie chodziło Ci o porter bałtycki z dodatkiem wędzonej śliwki, który wystąpił pod nazwą "Imperium Srunum" Pierwszy raz przyszedłem na spotkanie o piwie przy piwie i myślę że było warto. pozdro Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Perkele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Następne spotkanie 26.07.2017, Craftownia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 no, pomyliłem środy i byłem 19go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Dziękuję i w sumie już za wczorajsze spotkanie Mimo wakacji frekwencja dopisała, osób nie mniej niż zazwyczaj, dominowały piwa sesyjne, z mojej strony, to najbardziej zapadły mi w pamięć zbrettowane IPA, trochę ostra goryczka ale złożone, ciekawe, jak na niezamierzone zdziczenie to super, mocno przyprawowy ale idealnie pasujący do mojego gustu Witbier i cydr (w sumie to cydr-perry), poza tym ogólny poziom przyzwoity. To do następnego Edytowane 27 Lipca 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatah Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Ja też dziękuję. Najmilej wspominam piwo z wędzonką przypominającą rybę. Bardzo pijalne. To chyba Twoje - kantor? Chętnie przygarnę butelkę jak masz za dużo ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Jaka ryba, to torf z Fawcetta Chyba jeszcze trochę ich mam, jak nie pójdzie wszystko przez miesiąc to przyniosę Ci na następne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 kolejne bardzo fajne spotkanie - ta dzika ipa to jest absolutny evenement - ta goryczka trochę faktycznie zalega ale sam profil jak najbardziej na plus Kantor - a jak ci się podobał mały atak trola na notatki ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 27 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Skandal! Atak zawierał kłamliwe treści odnośnie poziomu piw, ponadto naruszał prywatność mojego prywatnego notesu FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Następne spotkanie 16.08.2017, Craftownia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Podziękowania i za dzisiejsze spotkanie Ludzi mimo wakacji tyle samo, a piw nawet jakoś więcej, tym razem sporo piw o dużej wartości dydaktycznej (np. wariacje grodziskiego z różnym surowcem do refermentacji). A najlepiej zapamiętałem Grodziskie z syropem wiśniowym, trochę niestylowy ale bardzo pijalny Weizen oraz całkiem niezłe dwa torfowce. Do następnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Następne spotkanie 27.09.2017, Craftownia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Podziękowania i za wczorajsze spotkanie Tym razem jakoś kameralniej, można było spróbować Saisonów z ostatniej kolejki Ligi, piwowarzy musieli zmierzyć się z wg mnie najtrudniejszym stylem do tej pory (i chyba najtrudniejszym w tym sezonie Ligowym), nie wszyscy wyszli zwycięsko z tej konfrontacji ale z 3 Saisony były stylowe, pijalne, złożone, a każdy z nich pokazujący inną twarz tego stylu. Poza tym z piw przyniesionych bezpośrednio to całkiem niezły i stylowy był American Stout i Weizenbock oraz lekko wadliwe technicznie ale z super balansem (zwłaszcza w smaku) Jodłowe APA. Do następnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczyka Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 No i Twój RIS był większym sztosem niż wszystkie portery z kranu razem wzięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 28 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Następne spotkanie 25.10.2017, Craftownia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Dzięki za spotkanie! Było wielu piwowarów i jeszcze więcej piw. Naliczyłem około 30 otwartych butelek. Bitterów z ostatniej rundy Ligi nie degustowaliśmy bo na stół weszła waga ciężka Najbardziej ze spotkania zapamiętałem piwo od @Pan Łyżwa oznaczone jako Bier de Garde- ale jak dla mnie to GENIALNY Dziki Dubel Dobre wrażenie na mnie zrobiły piwa na Kveikach zwłaszcza chmielone Falconer's Flight. Kilka Młodych mocnych piw miało duży potencjał ale jeszcze nie ten wiek Przyniosłem też koncernowego mocnego ciemnego lagera z Chorwacji - wypadł biednie - mocne masło, warzywa ... bida przy sztosach które były serwowane. Czekam aż @kantor napiszę swoje tradycyjne podsumowanie - wszystkie piwa notował w kajecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nymons Opublikowano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Trzeba zrobić dogrywkę z bitterami ligowymi. Albo organizować spotkania częściej co by mniej piw na stół wjeżdżało .Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Dziękuję i za wczorajsze spotkanie Piwowarów trochę więcej niż zazwyczaj ale piw to już sypnęło tyle, że nie było czasu Bitterów z Ligi spróbować Piwa bardzo różnorodne od Berlinerów, przez Brettowe, belgijskie, Kveiki, APY, IPY, piwa z owocami, lekkie wyspiarskie, wędzonki, po Bałtyki, RISy i Barleywiny, a i Cydr się znalazł. Sporo piw na dobrym poziomie, a mi najbardziej smakowały dwa, prawdopodobnie przypadkowe, dzikusy, czyli Wild 70/- i Brett de Garde złożone, pijalne, Brettowość przyjemna, ładnie zbalansowana, poza tym świetne APA na Kveikach, trochę niestylowy ale bardzo ciekawy Wit z aframonem, oraz całkiem niezły Torfowy Stout, Owocowe, Bitter, (chyba) Ris z płatkami i już dość mocno utleniony ale dalej niezły Imperial Baltic Porter. Do następnego PS Bittery to można jeszcze ewentualnie przesunąć na następne spotkanie ale dla Risów z następnej kolejki (podobno ma być więcej) to chyba trzeba będzie jakąś ekstra rundę zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cząsi Opublikowano 9 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2017 Hej, Kiedy kolejne spotkanie? Jeżeli termin jest jeszcze nieustalony to optowałbym za 29/11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Następne spotkanie 22.11.2017, Craftownia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 23 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Dzięki i za wczorajsze spotkanie Tym razem kameralniej, a i piw było sporo mniej, można było spróbować Risów z poprzedniej kolejki Ligi, a z piw przyniesionych to wg mnie całkiem niezły był Weizen i Ris. Do następnego A osoby które deklarowały pomoc przy eliminacjach Mikołajkowego to zapraszam do Craftowni w najbliższy poniedziałek najlepiej tak na 18.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nymons Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgodnie z zapowiedzią z wcześniejszego spotkania, kolejne odbywa się we wtorek, tj. jutro 12.12.2017, tradycyjnie w Craftowni od godz. 19:00. Oprócz degustacji piw z ostatniej kolejki ligi będzie można również spróbować dwóch spośród piw jopejskich jakie startowały w VII MKPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Następne spotkanie 12.12.2017 (jutro! ), Craftownia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Dzięki i za wczorajsze spotkanie Tym razem w małym gronie, można było spróbować Wee Heavy z Ligi, poziom większości dość wyrównany, albo były całkiem stylowe ale z lekkimi wadami technicznymi, albo dobre i pijalne ale nie do końca w stylu, z dwóch Jopenów z Mikołajkowego, jeden naprawdę dobry, a piw już przyniesionych, to było całkiem dobre AIPA, które w sumie nawet klarownym NE AIPA mogłoby spokojnie być. To do następnego, już w Nowym Roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 14 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 Następne spotkanie 23.01.2018, Craftownia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi