guciothebest Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Witam , mam pytanie czy ktoś używał tych drożdży i jakie ma z nimi doświadczenia ? Ja użyłem ich do mojego barley wine'a , zadałem je na cichą razem z płatkami moczonymi w alkoholu , wczoraj przelewałem do butelek i pachnie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciothebest Opublikowano 1 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Naprawdę , nikt ich nie używał ? A może ktoś używał podobnych : White Labs WLP050 Tennessee Whiskey White Labs WLP065 American Whiskey Edytowane 1 Listopada 2016 przez guciothebest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Naprawdę , nikt ich nie używał ? a co się dziwisz? To jest forum piwowarskie, a pytasz o drożdże do bourbona Jako pionier fermentacji piwa tymi drożdżami masz okazję wykazać się inicjatywą i szczegółowo opisać nam uzyskane efekty Edytowane 1 Listopada 2016 przez Dr2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 1 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Będę używał w listopadzie. Jak co będę wiedzieć więcej to dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Czegoś chyba nie rozumiem. Napisali, że można ich użyć do produkcji burbonu, a tolerancja na alkohol 10-15%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markus383 Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Chodzi o fermentację, a destylacja to zupełnie inna sprawa Tam z produktu fermentacji wydobywasz "ducha" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Gutowski Opublikowano 28 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 Dziś otworzyłem mojego BW na tych drożdżach. Ogólnie stwierdzam, że piwo spoko ale żeby jakieś wybitnie to nie powiedziałbym. W zapachu słodowe, słodkie, może jakieś owoce suszone. W smaku jak najbardziej poprawne, w ogóle nie czuć alkoholu tylko po jakiejś chwili, miłe rozgrzewanie. Myślałem, że będzie dużo bardziej wytrawny ale jednak sporo słodyczy zostało w smaku. Piwo ma już ze 4 lata także zdążyło nie ułożyć. Chyba jednorazowy eksperyment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 To jest nic. Czy ktoś fermentował piwo Fermentisami F2 ?? To dopiero jest coś - drożdże które nie mają wpływu na smak i aromat piwa i to jest szczep który bardziej jest wart uwagi i badań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchejroo Opublikowano 29 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2022 Godzinę temu, Piotr Ba napisał: To jest nic. Czy ktoś fermentował piwo Fermentisami F2 ?? To dopiero jest coś - drożdże które nie mają wpływu na smak i aromat piwa i to jest szczep który bardziej jest wart uwagi i badań. Czytasz tematy do których odpowiadasz czy tylko ostatni komentarz? To temat o WLP070. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się