zielu Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Zamieszczę go w ten weekend razem z formularzem zgłoszeniowym. kiedy regulamin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Przepraszam, że dopiero teraz. W załączniku regulamin IV Łódzkiego Konkursu Piw Domowych, a także Formularz Zgłoszeniowy. Także czekamy w Łodzi na Wasze skarby W razie pytań, pozostaję do dyspozycji. Formularz Zgłoszeniowy.pdf Regulamin konkursu.pdf Edytowane 5 Marca 2017 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalski228 Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) czy w formularzu zgłoszeniowym trzeba wymienić użyte składniki z gramaturą czy wystarczy wymienić. Edytowane 7 Marca 2017 przez kowalski228 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Eger Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Przepraszam, że dopiero teraz. W załączniku regulamin IV Łódzkiego Konkursu Piw Domowych, a także Formularz Zgłoszeniowy. Także czekamy w Łodzi na Wasze skarby W razie pytań, pozostaję do dyspozycji. Czy to tylko u mnie tak otwiera, czy oba pliki to regulamin? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Czy to tylko u mnie tak otwiera, czy oba pliki to regulamin? U mnie jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Poprosimy z gramaturą. czy w formularzu zgłoszeniowym trzeba wymienić użyte składniki z gramaturą czy wystarczy wymienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalski228 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Lecz nic na ten temat nie ma w regulaminie więc równie dobrze mogę podać bez gramatury użytych składników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 W postanowieniach końcowych stoi wyraźnie, że na prośbę organizatora jesteś zobowiązany do udostępnienia szczegółowej receptury, a z tego co widzę dwa posty wyżej, zostałeś o nią poproszony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Lecz nic na ten temat nie ma w regulaminie więc równie dobrze mogę podać bez gramatury użytych składników. A jaki sens ma receptura bez podanej ilości składników, powinna ona być na tyle dokładna żeby można było w miarę powtórzyć piwo. Inna sprawa (ogólna, nie tycząca się tego konkursu ale może ktoś będzie mógł mi odpowiedzieć), wymóg receptury jest w części konkursów, jednocześnie to żeby organizator podał receptury z całego podium to nie kojarzę od lat, więc pojawia się pytanie, po co organizatorzy zbierają te receptury? edit: Na szybko, w zeszłym roku receptury były wymagane na Poznańskim, Probusa, Wrocławskim i Zielonogórskim, z receptur to w wątkach są chyba tylko zwycięskie z Poznania. Edytowane 8 Marca 2017 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żekso Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Czy przewidziane są jakieś nagrody w konkursie oprócz tytułu Grand Championa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Oby nie taka jak roku temu, czyli warzenie w browarze, które do tej pory nie miało miejsca. Jakub Eger 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 (edytowane) Oczywiście, że przewidzaine są nagrody. Nie wiem jeszcze co to dokładnie będzie, bo to Bractwo Piwne jest odpowiedzialne za tą stronę konkursu. Niemniej jednak nagrody dla piwowarów będą. U mnie w domu natomiast czekają już eleganckie dyplomy dla piwowarów O metryczkach nie wspominam, bo jest to oczywiste, że każdy uczestnik ją otrzyma. Czy przewidziane są jakieś nagrody w konkursie oprócz tytułu Grand Championa? Edytowane 11 Marca 2017 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaal123 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Oby nie taka jak roku temu, czyli warzenie w browarze, które do tej pory nie miało miejsca. Dokładnie. Do mnie dzwonili tylko aby podać im z jakich słodów korzystałem. I to tyle :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoszarnia Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Przepraszam, że dopiero teraz. W załączniku regulamin IV Łódzkiego Konkursu Piw Domowych, a także Formularz Zgłoszeniowy. Także czekamy w Łodzi na Wasze skarby W razie pytań, pozostaję do dyspozycji. Witam. Proszę o usunięcie logo konkursu łódzkiego. Do tego nie macie praw autorskich. Musicie wymyśle swoje logo. Logo należy do Łódzkiego Oddziału Terenowego a dokładniej do mnie. Jakub Eger i pan_czarny 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Lecz nic na ten temat nie ma w regulaminie więc równie dobrze mogę podać bez gramatury użytych składników.A jaki sens ma receptura bez podanej ilości składników, powinna ona być na tyle dokładna żeby można było w miarę powtórzyć piwo. Inna sprawa (ogólna, nie tycząca się tego konkursu ale może ktoś będzie mógł mi odpowiedzieć), wymóg receptury jest w części konkursów, jednocześnie to żeby organizator podał receptury z całego podium to nie kojarzę od lat, więc pojawia się pytanie, po co organizatorzy zbierają te receptury? edit: Na szybko, w zeszłym roku receptury były wymagane na Poznańskim, Probusa, Wrocławskim i Zielonogórskim, z receptur to w wątkach są chyba tylko zwycięskie z Poznania. Sens jest taki że masz kilka gotowych receptur do uwarzenia w browarze komercyjnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nonik Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Kiedy można spodziewać się regulaminu i dokładnych terminów na zgłoszenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 no przecież masz na poprzedniej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Szanowni Piwowarzy i Piwowarki, Przypominam, że dzisiaj rozpoczynamy przyjmowanie piw do IV edycji Łódzkiego Konkursu Piw Domowych. Potrwa ono przez niemal 2 tyg., do 14.04.2017 roku włącznie. Tego samego dnia upływa również termin wniesienia opłaty (12 PLN) za piwo konkursowe. Dla tych z Was, którzy zdecydują się wysłać piwa w przynajmniej 3 kategoriach, opłata za każdy styl, to 10 PLN. Przypominam, że do każdego stylu należy załączyć osobny Formularz Zgłoszeniowy. Także czekamy w Bierhalle w Łodzi na Wasze skarby . W razie pytań, służę pomocą. Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Coś ten termin nie halo :-) Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Dzięki, literówka już poprawiona . Coś ten termin nie halo :-)Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 teraz pytanie czy zdąży się nagazować Ciekawy jestem czy piwa w lodówie będą stały czy gdzieś w jakieś pokojowej temperaturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Wystawimy piwa na zewnątrz, zwłaszcza te w zielonych butelkach A tak serio, to nie martw się, będą czekały w chłodni aż do finałów. teraz pytanie czy zdąży się nagazować Ciekawy jestem czy piwa w lodówie będą stały czy gdzieś w jakieś pokojowej temperaturze Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez zielu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 to w takim razie muszę dostarczyć 13tego żeby się nagazowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawel85 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Oby nie taka jak roku temu, czyli warzenie w browarze, które do tej pory nie miało miejsca. Od kiedy konkurs jest organizowany w Bierhalle NIGDY nie było przewidzianej opcji uwarzenia zwycięskiego piwa! Każdy z laureatów mógł odbyć u nas jednodniowy staż. Nie wiem dlaczego u większości osób podświadomie zakodowuje się, że jeśli nagroda nazywa się Grand Prix to z automatu w grę wchodzi warzenie zwycięskiego piwa.NIe mamy możliwości uwarzyć takiego piwa, gdyż konkurs odbywa się na samym początku sezonu. Nie mamy takich mocy przerobowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Eger Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Oczywiście strona konkursu na której były nagrody nie działa, ale na bank była nagroda w postaci warzenia w browarze Staropolskim. Jedynie nie Munich Dunkel, bo tego już mieli w ofercie Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się