orion Opublikowano 1 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Oto jak ja sobie radze z metkowaniem. 1. Robię kisiel - bardzo rzadki kisiel ( dwie łyżki mąki ziemniaczanej +pół szklanki wody) oczywiście wodę gotujemy 2. Na spodek kładę gąbkę, polewam rozwodnionym klejem i wcieram łyżką. 3. I metkujemy Jeśli chodzi o stare etykiety to zaklejam nowymi, jak są 3 etykiety na sobie wtedy bardzo ładnie schodzą podczas mycia/dezynfekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spotter Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Sporo roboty z tą twoją metodą! Nie lepiej zrobić poduszkę z ręcznika papierowego i przylepiać na mleko? Praktycznie zero przygotowań, a trzyma się że hoho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Fuj, środki spożywcze jako klej. Klej w sztyfcie FTW! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Zupełnie zbędny wysiłek Ja na talerzyk wylewam odrobine mleka,etykietę na ułamek sekundy kładę na powierzchni i tyle.Nigdy się nie odkleiła jeszcze,a usuwanie w myciu jest bezproblemowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 ... Etykiety przyklejane na mleko strasznie szybko łapią pleśń, po pół roku są całe czarne. Dlatego nie stosuje mleka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Druk takiej etykiety kosztuje nie szkoda wam kasy na oklejanie butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Ile kosztuje? Klej w szyfcie za 3zł i nie potrzeba robić jakis kisielów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Druk takiej etykiety kosztuje nie szkoda wam kasy na oklejanie butelek. Moje piwo zaczyna się od potu przy śrutowaniu słodu i kończy na poklejonych palcach przy naklejaniu etykiety. Nie, nie szkoda. Ani kasy, ani czasu. Dlatego moje piwo jest ponadczasowe i bezcenne. Vami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) Dlatego moje piwo jest ponadczasowe i bezcenne. Znaczy się że co ? kolekcjonujesz te piwo,moje nie jest ponadczasowe bo butelki cyklicznie napełniam i opróżniam. Edytowane 2 Lipca 2011 przez maxhot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Wpadnij kiedyś do Wyoming, pokażę Ci jak się czasoprzestrzeń zakrzywia za rogiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 (edytowane) Druk takiej etykiety kosztuje nie szkoda wam kasy na oklejanie butelek. Moje piwo zaczyna się od potu przy śrutowaniu słodu i kończy na poklejonych palcach przy naklejaniu etykiety. Nie' date=' nie szkoda. Ani kasy, ani czasu. Dlatego moje piwo jest ponadczasowe i bezcenne.[/quote'] Popieram,dla mnie też nie procenty w piwie są najważniejsze Edytowane 23 Lipca 2011 przez jacekan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orion Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Druk takiej etykiety kosztuje nie szkoda wam kasy na oklejanie butelek. 5 kartek a4 i trochę tuszu/tonera, koszt jest chyba tylko w czasie (projektowanie/wycinanie/naklejanie) osobiście robię metki w odcieniach szarości. Również można minimalistycznie - cienkopisem na kapslu. Jestem tego samego zdania co koledzy jak robić to z rozmachem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waroms Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 MX-6600 jakieś chińskie ale zdaje egzamin A jak uzyskujesz litery w górnym rzędzie' date=' te wszystkie na allegro maja tylko cyfry [/quote'] MX-6600 (ja mam kolor żółty) ma u góry tylko litery A-Z, na dole tylko cyfry + znaki specjalne m.in. w pierwszym rzędzie używany przeze mnie No Teraz model MX-6600 już chyba nie ma liter. Przejrzałem sporo aukcji na allegro i nie znalazłem metkownicy z kompletem liter. A tu przykładowy MX-6600 gdzie wymienione są dostępne znaki: http://allegro.pl/metkownica-dwurzedowa-motex-mx-6600-23x16-wys-8zl-i1694716450.html Muszę się zastanowić co na tej metce chcę pisać, ale litery by się jednak przydały...:rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admiro Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Teraz model MX-6600 już chyba nie ma liter.Przejrzałem sporo aukcji na allegro i nie znalazłem metkownicy z kompletem liter. A tu przykładowy MX-6600 gdzie wymienione są dostępne znaki: http://allegro.pl/metkownica-dwurzedowa-motex-mx-6600-23x16-wys-8zl-i1694716450.html Muszę się zastanowić co na tej metce chcę pisać, ale litery by się jednak przydały...:rolleyes: Możliwe, bo już z wyglądu jest lekka różnica do mojego modelu. Wydaje mi się, ze musisz napisać pytania do sprzedających (jest dużo akcji z brakiem opisu jakie dokładnie litery tam są). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waroms Opublikowano 7 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Możliwe, bo już z wyglądu jest lekka różnica do mojego modelu. Wydaje mi się, ze musisz napisać pytania do sprzedających (jest dużo akcji z brakiem opisu jakie dokładnie litery tam są). Tak to się pewnie skończy. A jeśli nie ma liter to coś wykombinuję - albo bez liter, albo pisanie pisakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pivovaria Radom Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Do wszystkich co zęby zjedli na etykietach, macie może jakiś namiar na drukarnie co drukuje etykiety na tzw. papierze znaczkowym lub cos w ten deseń, może jakieś inne pomysły potrzebuje etykietować ok 500 butelek tygodnoiwo. Każdy dobry trop nagradzam piwkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Takie etykiety musisz moczyć, zapewne na poduszce z wodą. Czy nie lepiej kleić na mleko zamiast kleju? I tak będziesz się babrał z płynem, więc co to za różnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam Poszukaj w google perforowanie papieru np tutaj http://www.signs.pl/gielda.php?go=showinfo&clid=25632 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Do wszystkich co zęby zjedli na etykietach, macie może jakiś namiar na drukarnie co drukuje etykiety na tzw. papierze znaczkowym lub cos w ten deseń, może jakieś inne pomysły potrzebuje etykietować ok 500 butelek tygodnoiwo. Każdy dobry trop nagradzam piwkiem A to jest stała ilość 500 tygodniowo ? Bo jeżeli różnie, to drukarka laser-kolor i etykiety samoprzylepne. Zależy też czy czynnikiem decydującym jest cena na jedną etykietę, czy elastyczność i szybkość działania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Do wszystkich co zęby zjedli na etykietach, macie może jakiś namiar na drukarnie co drukuje etykiety na tzw. papierze znaczkowym lub cos w ten deseń, może jakieś inne pomysły potrzebuje etykietować ok 500 butelek tygodnoiwo. Każdy dobry trop nagradzam piwkiem Proponuję www.eticod.pl firma w Chorzowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coelian Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Do wszystkich co zęby zjedli na etykietach, macie może jakiś namiar na drukarnie co drukuje etykiety na tzw. papierze znaczkowym lub cos w ten deseń, może jakieś inne pomysły potrzebuje etykietować ok 500 butelek tygodnoiwo. Każdy dobry trop nagradzam piwkiem http://www.efprinta.pl http://www.virgo.net.pl Multi-Color Adres: Żeromskiego 75 pok. 317 Radom Telefon: 483660059 Piwko dla Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 25 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2011 napisz tu zslonecki@interia.pl on robił mi etykiety takie które mozna odkleić bez kłopotu ...pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma77 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-ABA1AD7B-5E04C56B/lidl_pl/hs.xsl/index_29029.htm od poniedziałku w Lidlu "drukarenki" dobre do prostych etykiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Będąc w posiadaniu takiej oto drukarki: http://allegro.pl/wydajny-brother-dcp-j125-lcd-4tusze-gw36-kabel-usb-i2532500264.html gdzie zamienniki tuszy kupiłem10 sztuk za 29zł (4 czarne i po 2 z każdego koloru), mogę się bawić etykietami w programie DesignPro5 do woli Kleję je na rozcieńczony klej stolarski Soudal (coś jak wikol) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxhot Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Miałem drukarkę Brother i nie polecam dziadostwo.Skaner ma tak słabe odwzorowanie kolorów że szkoda gadać.Do tego często łapie po kilka kartek w czasie drukowania,tania drukarka ale to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi