dziedzicpruski Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) Niby z opisów ma być cytrusowy,nie jest,ale nie jest źle,nawet jest b.dobrze, kupiłem z 2016 w TB (niemiecki) i taki np cascade kłęka przy tym,zapach (intensywny) to głownie owoce tropikalne(ale nie takie mdłe) i coś jakby lukrecja,coś pikantnego, przy tej cenie warto spróbować. Nie jest ot reklama TB bo mnie ostatnio wkurwili przetrzymując nowego Aramisa aż im się stary nie skończy. Edited February 16, 2017 by dziedzicpruski Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasada Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 (edited) Ciekawe. Co to ten dziko Amerykański - niemyty kowboj, czy spocony ogorzały Dakota? Za https://ychhops.com/varieties/comet Profil aromatyczny: trawiasty, cytrusowy Wyodrębniony w 1961 i wprowadzony do obrotu w 1974 roku przez USDA, początkowo wykorzystywany był ze względu na wysoka zawartość alfa kwasów oraz łatwość w dostosowaniu się do warunków upraw w Dolinie Yakima. Wygaszony komercyjnie we wczesnych latach 1980 z związku z pojawieniem się nowych super-goryczkowych odmian, ostatnio powrócił i zyskał uznania ze względu na dualną charakterystykę oraz subtelny i unikalny aromat "dziko-amerykański". Aromat opisywany jest jako delikatny, "dziko-amerykański", trawiasty oraz grejpfrutowy. Kwasy alfa goryczkowe: 8 - 10.5% Kwasy beta goryczkowe: 4 - 5% Kohumulon: 34 - 37% Olejków łącznie: 1.2 - 2 mL/100g B-Pinene 0.8 - 1.1% of total oil Mircen 40 - 55% of total oil Linalol 0.5 - 0.8% of total oil Caryophyllene 10 - 15% of total oil Farnezen < 1.0% of total oil Humulen 1 - 2% of total oil Geraniol 0.2 - 0.9% of total oil Edited February 16, 2017 by zasada Link to comment Share on other sites More sharing options...
BuDeX Posted February 17, 2017 Share Posted February 17, 2017 (edited) Nie ten rocznik, ale kiedyś zrobiłem na nim APA na urodziny. Wszyscy się zapijali aż miło Opis w miarę zgodny. Było lekko cytrusowo i grejpfrutowo, a ponadto tak lekko trawiasty, zielony. Fajnie się to komponowało zarówno w smaku i zapachu. Edited February 17, 2017 by BuDeX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now