adamski_68 Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 #32 Robust Porter Zapach delikatny słodowy, trochę kawy i karmelu. Piana drobna, beżowa, redukuje się do obrączki. Kolor brąz, klarowne. Smak słodowy, lekko kwaskowy od słodów palonych. Bardzo dobry delikatny porter, myślę, że taki powinien być robust porter. #18 RIS Zapach bardzo ładny, czekolada, trochę kawy, suszone owoce, wanilia. Piana ładna brązowa, średnio pęcherzykowa, redukuje się do obrączki. Czarne, nieprzejrzyste. Smak: czekolada, trochę kawy, brandy z lekkim waniliowym finiszem (to na pewno od płatków, zrobiły naprawdę dobrą robotę). Naprawdę dobry RIS, będę chciał zrobić coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamski_68 Opublikowano 17 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 #17 Truskawkowe Berliner Weisse Zapach kiszona kapusta- kwas mlekowy. Piana tylko po nalaniu, później redukuje się do obrączki, nieprzejrzyste, lekko czerwone. W smaku kwaśność (duża) z kiszoną kapustą, truskawki nie wyczułem. Było to nasze pierwsze Berliner Weisse i w sumie zabraliśmy się do degustacji bez przygotowania (poczytania o stylu), i było to wyzwanie pomimo, że lubimy Lambiki to kwaśność nas przygniotła. Razem z żoną powiedzieliśmy, że szacun dla Ciebie, za zrobienie tego piwa i dzięki za spróbowanie, gdy będzie możliwość kupienia lub spróbowania piwa w tym stylu, na pewno skorzystamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sapcio Opublikowano 24 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Reanimuję wątek. Czy ktoś z okolic Leszna chętny na wymianę piw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 W dniu 24.11.2020 o 09:14, Sapcio napisał: Reanimuję wątek. Czy ktoś z okolic Leszna chętny na wymianę piw? Ja chętnie się wymienię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 9 Grudnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 Mogę się wymienić. Jak na razie jestem cały ten tydzień w Lesznie, dostępny od rana do wieczora. Mieszkam koło lotniska, sam będę mógł podjechać dopiero gdzieś po świętach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sapcio Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 21 godzin temu, jedras napisał: Ja chętnie się wymienię. To może wpadnij do mnie w sobotę, będę coś warzył. Info priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sapcio Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 5 godzin temu, MistrzSuspensu napisał: Mogę się wymienić. Jak na razie jestem cały ten tydzień w Lesznie, dostępny od rana do wieczora. Mieszkam koło lotniska, sam będę mógł podjechać dopiero gdzieś po świętach. Mogę podjechać jutro po godz. 15. Podaj tylko gdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibzdeka Opublikowano 27 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2021 Witam Są tutaj jeszcze jacyś piwowarzy z Leszna lub okolic? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2021 W dniu 27.10.2021 o 13:56, gibzdeka napisał: Witam Są tutaj jeszcze jacyś piwowarzy z Leszna lub okolic? ? Zobacz tutaj https://www.piwo.org/membermap/ może się ktoś nowy pojawił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 19 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Nie chcę zakładać nowego tematu. Reflektuje ktoś na gęstwę Wyeast 1388 Belgian Strong Ale? Drożdże po trzech piwach, zebrane po dwóch tygodniach fermentacji, więc świeże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 19 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2021 Godzinę temu, MistrzSuspensu napisał: Nie chcę zakładać nowego tematu. Reflektuje ktoś na gęstwę Wyeast 1388 Belgian Strong Ale? Drożdże po trzech piwach, zebrane po dwóch tygodniach fermentacji, więc świeże. A może do Oddam / poszukuję gęstwę wklej? https://www.piwo.org/forums/topic/4027-oddam-poszukuję-gęstwę/ Jakby to był Poznań to bym z pocałowaniem ręki przyjął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 20 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2021 No niestety w Poznaniu to jestem średnio raz na 5 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy94 Opublikowano 24 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Ja jestem z okolic Leszna. Co prawda nie mam teraz piwa na wymianę ale polecam się na przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MistrzSuspensu Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2021 Jakby ci się chciało podjechać w weekend do Leszna to jestem. Niedaleko od ekspresówki, piwko jakieś znajdę. Co prawda wiele teraz nie mam na stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sapcio Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 17 godzin temu, cichy94 napisał: Ja jestem z okolic Leszna. Co prawda nie mam teraz piwa na wymianę ale polecam się na przyszłość Hej, możesz wpaść także do mnie, do Wilkowic. Coś się zawsze znajdzie do degustacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi