eresjot Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Rozebrałem na próbę sondę od termometru, tego za 12 zł https://www.alepiwo.pl/?produkty/sprzet/sterylizacja-i-pomiary/termometr-elektroniczny-z-sonda.html. I dupa:) W środku są dwa cieniutkie kabelki ale po rozebraniu termometr wariuje. Albo wyświetla "low" albo "hi". "Hi" wtedy gdy kabelki połączę ze sobą. Chyba jednak się nie odważę rozebrać sondy sterownika. Pewnie byłoby podobnie. No chyba, że ktoś to robił i podpowie???? Rozwiązanie z IKEI wygląda spoko (pamiętam, podpowiadałeś mi już to ale gilzę miałem już zamówioną) ale w pierwszej kolejności chciałbym wykorzystać już to co mam. Mówisz żeby wsadzić sondę bezpośrednio do wiadra? W sumie to połączenie sondy z przewodem wygląda na szczelne... Pozostaje tylko kwestia uszczelnienia otworu w pokrywie fermentora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 2 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Wydaje się szczelne, ale czy jest na pewno? Jak masz krótką sondę, to raczej bym jej nie wsadzał bezpośrednio. Są dostępne sondy dłuższe - 30 cm, wtedy mocujesz dobrze w pokrywie i tylko metalowa część jest w brzeczce.Ale na poważnie - rozważ przyklejenie na zewnątrz fermentatora. Mam iSpindla w środku, sondę od InkBirda zamocowaną za pomocą plastikowych haczyków na zewnątrz i różnice są minimalne. Wahania temperatury brzeczki są do 0.6 C.Próbowałem z gilzą jak ze zdjęć wyżej przez pokrywę, ale nie sprawdziło się to u mnie. Może dlatego, za mam zamrażarkę, a nie lodówkę. Przy histerezie 0.5 na chłodzenie, zamrażarka chodziła dość długo, bardzo się wychładzała i temp brzeczki spadała o więcej niż te 0.5C. Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilnurek Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Czy posiada ktoś instrukcję obsługi tego sterownika w języku polskim i mógłby ją udostępnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Pisz co potrzebujesz, to jest dość proste. Mogę postarać się opisać.Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fall095 Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Czy do tego sterownika wystarczy po prostu podłączyć lodówkę czy trzeba coś grzebać z kablami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 18 minut temu, Fall095 napisał: Czy do tego sterownika wystarczy po prostu podłączyć lodówkę czy trzeba coś grzebać z kablami? Wystarczy podłączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrmrooz Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Podłączasz lodówkę do gniazdka oznaczonego jako cooling. A urządzenie grzejące do gniazdka heating. Ustawiasz docelową temperaturę, osobno różnice temperatur dla grzania i chłodzenia, zapisujesz ustawienia i działa.Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilnurek Opublikowano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 36 minut temu, mrmrooz napisał: Pisz co potrzebujesz, to jest dość proste. Mogę postarać się opisać. Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka Ok. Napiszę jak będę chciał po raz pierwszy użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
otwieraczdopiwa Opublikowano 20 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2021 A ja mam problem z tym inkbirdem. Mam model z wifi. I za cholerę nie chce mi się sparować z aplikacją. Ktoś miał już podobny problem? Postępuję wg instrukcji - szybkie miganie diody wifi, podaję hasło do wifi, sieć ustawiona na 2,4 GHz, zaczyna proces połączenia - procenty się ładują, ale jak dojdzie do 100% to wyskakuje komunikat: urządzenia nie znaleziono. I nie mogę go zmusić do współpracy. W drugim trybie parowania - z wolno migającą diodą wifi - też się nie udaje. Telefon to iOS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiatek75 Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Jeśli lodówka ma swoją regulację temperatury (a raczej mocy chłodzenia) to ustawić ja na np. 3 w skali 6 stopniowej i podpiąć termostat i niech on robi swoje czy jak to rozwiązujecie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciezkicoswybrac Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 Ja mam ustawione maksymalne chłodzenie z lodówki i STC-1000 sam odcina/włącza lodówkę. Kwiatek75 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 22 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2023 W moich lodówkach odpiąłem kapilary, bo minimalna temp. uzyskiwana w lodówce wynosiła 4°C, termostat lodówki rozłączał szybciej niż zewnętrzny przy CC. Obecnie schodzą do zera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi