coder Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Ha! Żyby być krytym, może uzupełnię, że moje nazewnictwo pochodzi z książki Fixa "Principles of Brewing science" z 1999r, może od tej pory uległo to zmianom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 No widzisz człowiek całe życie się uczy, a i tak głupi umrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Ja w swojej "nagrodzie pocieszenia" książce Piwo miałem wklejkę Drogi Barmanie Wielki szacunek , kurier przyniósł nowy egzemplarz książki z poprawna wklejką :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bimbelt Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 OO, a gdzie to trzeba sie poskarżyć? Ja też mam "Drogi Barmanie". Btw, jakby ktoś reflektował za lekko używanym egzemplarzem "Piwa" Michaela Jacksona, to mam na zbyciu. Trochę mniejszy format, niż te zdobyte na Profesjonaliach. Stan w zasadzie idealny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 OO, a gdzie to trzeba sie poskarżyć? Ja też mam "Drogi Barmanie". Napisałem o tym kilka postów wcześniej i dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Ja już pisałam w innym wątku, że dostałam poprawiony dyplom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 bimbelt napisz do browarzyciela na PW. Ja również dziękuję za nówkę sztukę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Do finału zostało dwa miesiące, a nadal chyba nie ma konkretów dotyczących piwa jakie trzeba uwarzyć na konkurs. Czy są jakieś reguły, czy po prostu mamy przywieźć najlepsze piwo jakie udało nam się uwarzyć? Browarzyciel proszony do odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Do finału zostało dwa miesiące, a nadal chyba nie ma konkretów dotyczących piwa jakie trzeba uwarzyć na konkurs. Czy są jakieś reguły, czy po prostu mamy przywieźć najlepsze piwo jakie udało nam się uwarzyć? Browarzyciel proszony do odpowiedzi! U nas mówili,że warzenie piwa wypadło z regulaminu :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Do finału zostało dwa miesiące' date=' a nadal chyba nie ma konkretów dotyczących piwa jakie trzeba uwarzyć na konkurs. Czy są jakieś reguły, czy po prostu mamy przywieźć najlepsze piwo jakie udało nam się uwarzyć? [b']Browarzyciel [/b] proszony do odpowiedzi! U nas mówili,że warzenie piwa wypadło z regulaminu :rolleyes: A ja zrozumiałam, że mamy przywieźć najlepsze piwo, ale może coś pokręciłam :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 W Żywcu słyszałem, że konkurs na najlepsze piwo ma być odrębną częścią imprezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 ...no to mamy trzy różne wersje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szop007 Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Do finału zostało dwa miesiące' date=' a nadal chyba nie ma konkretów dotyczących piwa jakie trzeba uwarzyć na konkurs. Czy są jakieś reguły, czy po prostu mamy przywieźć najlepsze piwo jakie udało nam się uwarzyć? [b']Browarzyciel [/b] proszony do odpowiedzi! U nas mówili,że warzenie piwa wypadło z regulaminu :rolleyes: A ja zrozumiałam, że mamy przywieźć najlepsze piwo, ale może coś pokręciłam :rolleyes: No właśnie tak,ale nie konkretne piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 no mamy tylko przywieść najlepsze piwo na konkurs. Ale tu nie ma się co łudzić - Dori już je ma, tylko nie może się zdecydować które zabrać. Na szczęście na miejscu testerów będzie cała elita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) Z tego co pamiętam to BROWARZYCIEL mówił, że jest mało czasu na warzenie więc macie przywlec swoje dobre piwa. Nie było podanej kategorii. Mogę się mylić bo piłem piwo Warka z sokiem przez słomkę, a to amienia spojrzenie na świat. Edytowane 8 Lipca 2010 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 8 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Dla mnie kluczowe jest pytanie: ile tego najlepszego piwa trzeba przywieźć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Witam, Sorry ze bez polskich znakow ale jestem poza krajem. Co do konkursu - to najlepiej wie organizator i pewnie wszystko na dniach sie wyjasni. Wiadomym jest ze nie musicie warzyc specjalnie na impreze, a kazdy pewnie cos tam ma w piwniczce. Jak tylko wroce, to sprobuje sie skontaktowac z organizatorem. Pozdrawiam Raf Do finału zostało dwa miesiące, a nadal chyba nie ma konkretów dotyczących piwa jakie trzeba uwarzyć na konkurs. Czy są jakieś reguły, czy po prostu mamy przywieźć najlepsze piwo jakie udało nam się uwarzyć? Browarzyciel proszony do odpowiedzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czes Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Odzywam się, bo to ja wyperswadowałem organizatorom pomysł byście warzyli w środku lata konkretne piwo do oceny na Profesjonaliach. W zamian macie przywieźć coś z zapasów, co aktualnie uważacie za najbardziej udane dzieło. Komisja w Kazimierzu dokona oceny na kształt wyboru Grand Championa z Żywca. Piwa zostaną sklasyfikowane, co da do osobistej puli uczestników finału więcej lub mniej punktów. Do samej oceny pewno wystarczą 2-3 butelki piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Co myślicie o tym, że organizator nieco ponad miesiąc przed imprezą wysyła maila że mamy przywieźć piwo dla szerszej publiczności i daje nam 3 tygodnie na przygotowanie opisu. Ja np nie miałem w piwnicy tyle piwa żeby je zawieźć i uwarzyłem na szybko dunkelwiezena, ale ciężko mi wysłać opis piwa, które jeszcze fermentuje. Po za tym ostatnio zacząłem się zastanawiać, czy organizator konkursu ma prawo od nas wymagać udostępnienia swojego, piwa i czy jeśli nawet się zgodzimy czy to jest zgodne z prawem. Dla mnie osobiście takie postępowanie organizatora jest nie fair i wzbudza niechęć, ta prośba o przywiezienie swojego piwa powinna być wysłana tydzień po tym jak znano wszystkich finalistów, teraz sobie myślę że barmani mają dużo łatwiej na tych profesjonaliach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Niedyskretnie zapytam. Zwracają Wam chociaż koszty dojazdu i zakwaterowania? Bo jeśli nie, to poważny przewał... Nie czarujmy się. Uwarzenie butelki piwa kosztuje trochę pieniędzy i pracy. Zwłaszcza pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarzyciel Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Witam, Do konkursu wystarczy kilka butelek (5 szt.) więc można wyselekcjonować swojego Thebeściaka ze swoich zapasów, a dla szerszej publiczności może być kilka dodatkowych butelek tego samego lub zupełnie innego piwa. Ważne by konkursowe piwo było ... dobre Jeżeli chodzi o opis to dotyczy oczywiście tylko piw konkursowych. Pozdrawiam Raf. PS. Barmani zawsze mają łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Niedyskretnie zapytam. Zwracają Wam chociaż koszty dojazdu i zakwaterowania? Bo jeśli nie, to poważny przewał... Nie czarujmy się. Uwarzenie butelki piwa kosztuje trochę pieniędzy i pracy. Zwłaszcza pracy... Piwowarstwo domowe do kosztowne hobby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Jeżeli chodzi o opis to dotyczy oczywiście tylko piw konkursowych. Dostaliśmy informacje, że do każdego piwa prezentowanego publiczności na Profesjonaliach mamy przygotować krótki opis. Termin mija dziś, a ja oczywiście się nie wyrobiłam :rolleyes: Szkoda, że nie można lać piwa z kegów. Zabutelkowanych piw w piwnicy zostało mi po kilka sztuk z kilku warek... Tak czy inaczej już się cieszę że znów pobaluję w miłym towarzystwie w Kazimierzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 (edytowane) Szkoda, że mnie tam nie będzie. W zeszłym roku nie mogłem pojechać mimo zaproszenia w tym się nie załapałem. Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Ja się też nie załapałem, ale może się pojawię w sobotę pokibicować trochę w finale. Czy wiadomo już może coś bliżej odnośnie szczegółów programu (tj godzin)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi