Oskaliber Opublikowano 21 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) W imieniu Wielkopolskiego Oddziału PSPD zapraszamy do udziału w XI Poznańskim Konkursie Piw Domowych, który odbędzie się 26-27 października 2019 roku. Ogłoszenie wyników nastąpi w trakcie tegorocznych Poznańskich Targów Piwnych, 15-16 listopada 2019. Konkurs będzie wliczony do Pucharu PSPD. W tym roku konkurs odbędzie się w dwóch kategoriach: 1. Fruit Weizen 2. White IPA Opisy stylów znajdują się w poście poniżej. REGULAMIN https://targipiwne.pl/wp-content/uploads/2019/10/Regulamin-PKPD-XI.docx-2.pdf REJESTRACJA PIW (od 1 października do 21 października) https://poznanskikpd.pspd.org.pl/ PRZYJMOWANIE PIW (od 9 października do 21 października) Sklep Centrala Piwna ul. Mickiewicza 33 60 - 837 Poznań tel +48 505 234 966 z dopiskiem „XI PKPD”. NAGRODY Spośród zwycięzców kategorii zostanie wybrane zostanie jedno piwo, które otrzyma tytuł Grand Prix. Zwycięskie piwo zostanie uwarzone przez Browar Sady, a Ostecx Créative w porozumieniu z piwowarem stworzy markę i etykiety dla trzech pierwszych styli tej marki oraz posty informacyjne do kanałów social media. W każdej kategorii przyznane zostaną nagrody za trzy pierwsze miejsca, a laureaci otrzymają zapas słodu od firm Viking Malt oraz Browar Grodzisk. Browar Grodzisk obdaruje Was take miesięcznym zapasem piwa, zestawem szklanek oraz zaproszeniem na darmową degustację w dniach 15-16 listopada podczas Poznańskich Targów Piwnych. Edytowane 2 Października 2019 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 (edytowane) Autor opisów: Bartosz Markowski Fruit Weizen Ekstrakt początkowy: 11 - 12,9°Blg Ekstrakt końcowy: 2,6 – 3,6°Blg Goryczka: 8 – 15 IBU Kolor: 4 – 16 EBC Alkohol: 4.3 – 5.6% obj. Uwaga! Na potrzeby konkursu przyjmujemy następującą potoczną definicję owoca: „Owocami są części roślin o grubej warstwie miąższu i przyjemnym, zwykle słodkim smaku i zapachu”, nie stosujemy klasyfikacji botanicznej czy też prawnej. Piwowar musi zadeklarować jaki owoc/owoce zostały użyte. Aromat: Główny element aromatu stanowią średnie do wysokich bananowe estry oraz średnie do wysokich goździkowe fenole. W najlepszych przykładach obie te składowe występują na podobnym poziomie intensywności. Są one uzupełnione przez średnio niski do średnio wysokiego aromat użytych owoców, który nie powinien ich dominować. Charakter owocowy przypomina świeże, naturalne owoce i nie może być kompotowy ani sztuczny. Całość wspierana jest przez niskie do średnio niskich zbożowe nuty pszenicy. Aromaty estrowe inne niż bananowe (np. gruszkowe, czerwonego jabłka, gumy balonowej) dopuszczalne jedynie na niskim poziomie. Może występować aromat kwaśny lub waniliowy na poziomie niskim. Brak aromatów chmielowych. Wygląd: Piwo bazowe powinno mieć barwę od słomkowej do ciemnozłotej, ale może być ona zabarwiona w wyniku dodania owoców. Mętne, ale nie błotniste. Piana biała, bardzo obfita i gęsta, drobna, trwała. Smak: Podobnie jak w aromacie, pierwsze skrzypce grają średnie do wysokich posmaki bananowych estrów oraz średnie do wysokich posmaki goździkowych fenoli. W najlepszych przykładach obie te składowe występują na podobnym poziomie intensywności. Są one uzupełnione przez średnio niski do średnio wysokiego smak użytych owoców, który nie powinien ich dominować. Charakter owocowy przypomina świeże, naturalne owoce i nie może być kompotowy ani sztuczny. Całość wspierana jest przez niskie do średnio niskich zbożowe nuty pszenicy. Aromaty estrowe inne niż bananowe (np. gruszkowe, czerwonego jabłka, gumy balonowej) dopuszczalne jedynie na niskim poziomie. Kwaśność na poziomie od niskiego do średnio niskiego, która pochodzi zarówno z obniżenia pH w wyniku fermentacji jak i dodatku owoców. Powinna zwiększać rześkość piwa, ale nie dominować pozostałych składowych bukietu. Może występować niski posmak waniliowy. Brak smaków chmielowych. Balans piwa jest wytrawny i opcjonalnie lekko kwaskowaty, choć dominujące nuty banana i goździka mogą dawać złudne odczucie lekkiej słodyczy. Piwo jako całokształt powinno być lekkie i pijalne i nie może być słodko mdłe ani ciężkie. Goryczka: Niska, chmielowa, krótka. Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska do średniej. Wysycenie wysokie, musujące. Duży dodatek pszenicy i zawartość drożdży może wprowadzać pewne odczucie kremowości, które powinno wystąpić w najlepszych egzemplarzach. Odczucia cierpkie dopuszczalne jedynie na niskim poziomie. Ogólne wrażenie: Klasyczny bawarski hefe-weizen oparty na aromatach bananowych i goździkowych w wersji rozbudowanej o dodatek owoców. Surowce: Przynajmniej 50% zasypu powinien stanowić jasny słód pszeniczny uzupełniony słodem pilzneńskim. Szlachetne chmiele kontynentalne użyte jedynie w celu nadania goryczki. Konieczne jest zastosowanie drożdży dedykowanych do bawarskich piw pszenicznych, charakteryzujących się produkcją aromatów bananowych i goździkowych. Obowiązkowy jest również dodatek owoców (w rozumieniu potocznym). Można wykorzystać wszelkie z nich i dodać je na dowolnym etapie produkcji, ale trzeba mieć na uwadze, że użyte nieprawidłowo mogą wnieść niepożądane nuty kompotowe. Dodatki: Drewno: Zabronione Owoce: Obowiązkowe Przyprawy: Zabronione Surowce niesłodowane: Niewskazane Dzikie drożdże: Zabronione Inne dodatki: Zabronione Przykłady komercyjne: Szałpiw Modrakowy Bamber, Nepomucen Pelican White IPA Ekstrakt początkowy: 13,8 – 17,0° Blg Ekstrakt końcowy: 2,0 – 3,5° Blg Zawartość alkoholu: 5.5 – 7.5% obj. Goryczka: 40 – 80 IBU Barwa: 4 – 12 EBC Aromat: Średni do wysokiego aromat chmielu o charakterze cytrusów, owoców tropikalnych, sosny, żywicy, kwiatów, czarnej porzeczki i innych typowych dla nowofalowych odmian. Średnio niskie do średnio wysokich nuty kolendrowe, które powinny mieć świeży, przyprawowo-cytrusowy charakter, bez akcentów szynkowych czy selerowych. Średnio niskie do średnio wysokich aromaty pochodzące od skórek pomarańczowych. Zbyt duży ich dodatek może wnieść jednak akcenty mydlane, które są niepożądane. Charakter kolendry i zestu owocowego zwykle jest wzmocniony przez estry i fenole wyprodukowane przez drożdże, które powinny być jedynie wspierające i osiągać intensywność od niskiej do średnio niskiej. Estry przeważnie będą miały profil cytrusowy, opcjonalnie lekko morelowy lub bananowy, a fenole będą przypominać kolendrę, gałkę muszkatołową, pieprz, opcjonalnie lekkiego goździka. Aromaty chmielu, kolendry, skórek cytrusów i produktów fermentacji powinny się zgrabnie łączyć, tworząc spójny i zbalansowany mariaż. Całość wsparta jest przez niskie do średnio niskich zbożowe nuty pszenicy. Dominujące nuty cebuli lub czosnku wynikające z zastosowanego chmielu są wadą, podobnie jak wyraźna trawiastość oraz aromaty kwasu izowalerianowego lub diacetylu. Wygląd: Barwa od słomkowej do jasnozłotej. Mętne, ale nie błotniste. Piana biała, obfita i gęsta, drobna, trwała. Smak: Średni do wysokiego smak chmielowy o charakterze cytrusów, owoców tropikalnych, sosny, żywicy, kwiatów, czarnej porzeczki i innych typowych dla nowofalowych odmian. Średnio niskie do średnio wysokich nuty kolendrowe, które powinny mieć świeży, przyprawowo-cytrusowy charakter, bez akcentów szynkowych czy selerowych. Średnio niskie do średnio wysokich smaki pochodzące od skórek pomarańczowych. Zbyt duży ich dodatek może wnieść jednak akcenty mydlane, które są niepożądane. Charakter kolendry i zestu owocowego zwykle jest wzmocniony przez estry i fenole wyprodukowane przez drożdże, które powinny być jedynie wspierające i osiągać intensywność od niskiej do średnio niskiej. Estry przeważnie będą miały profil cytrusowy, opcjonalnie lekko morelowy lub bananowy, a fenole będą przypominać kolendrę, gałkę muszkatołową, pieprz, opcjonalnie lekkiego goździka. Aromaty chmielu, kolendry, skórek cytrusów i produktów fermentacji powinny się zgrabnie łączyć, tworząc spójny i zbalansowany mariaż. Całość wsparta jest przez niskie do średnio niskich zbożowe nuty pszenicy. Balans piwa jest wytrawny i chmielowo-przyprawowy. Dominujące nuty cebuli lub czosnku wynikające z zastosowanego chmielu są wadą, podobnie jak wyraźna trawiastość oraz aromaty kwasu izowalerianowego lub diacetylu. Goryczka: Średnio wysoka do wysokiej, głównie pochodzenia chmielowego, choć może przejawiać także lekko fenolowy charakter. W najlepszych egzemplarzach będzie ona stosunkowo krótka, choć lekkie zaleganie nie powinno być traktowane jako mocna wada. Nie może być jednak gryząca, ściągająca, łodygowa, piołunowa lub w inny sposób nieprzyjemna w odbiorze. Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska do średniej. Wysycenie od średniego do średnio wysokiego. Wszelkie odczucia gryzące czy ściągające są wadą. Ogólne wrażenie: Hybryda belgijskiego Witbiera i amerykańskiej wersji IPA. Z tego pierwszego czerpie dodatek skórek pomarańczowych, kolendry i słodu pszenicznego, a z drugiego obfite chmielenie, zarówno na aromat jak i na goryczkę. Surowce: Podstawę piwa stanowi słód pszeniczny w połączeniu z dwurzędowym słodem pale ale lub pilzneńskim. Czasami dodaje się surowce niesłodowane, zazwyczaj w postaci pszenicy lub owsa. Niezbędne jest użycie nowofalowych odmian chmielu, najczęściej z USA lub antypodów, zastosowanych także na zimno. Świeża kolendra indyjska dobrej jakości. Wersje zwietrzałe lub marokańskie mogą wnieść niepożądane nuty szynkowe lub selerowe. Skórki pomarańczy mogą być zarówno świeże jak i suszone i pochodzić z pomarańczy słodkich jak i gorzkich, o ile będą dobrze komponować się z pozostałymi składowymi piwa. Drożdże dedykowane do witbierów, produkujące umiarkowane ilości wspierających produktów ubocznych fermentacji. Użycie innych drożdży belgijskich lub zbyt wysoka temperatura fermentacji może skutkować zbyt wyraźnym charakterem estrowo-fenolowym. Dodatki: Drewno: Zabronione Owoce: Zabronione Przyprawy: Kolendra i skórka pomarańczy Surowce niesłodowane: Dozwolone Dzikie drożdże: Zabronione Inne dodatki: Zabronione Przykłady komercyjne: Stu Mostów Salamander White IPA Edytowane 21 Lipca 2019 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 22 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 (edytowane) Czy konkurs będzie wliczany do Pucharu PSPD? Edytowane 22 Lipca 2019 przez joonecky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 (edytowane) Tak, konkurs będzie wliczony do pucharu PSPD. Dodałem tę informację także w pierwszym poście. Edytowane 23 Lipca 2019 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Dzień dobry, Bardzo chciałbym wziąć udział w tym konkursie w stylu white ipa ale zostały mi tylko 2 butelki, czy byłaby możliwość uczestniczenia z taką ilością...? Bardzo mi zależy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Ja też bym bardzo chciał, ale nie mam piwa... Da coś radę ugrać? Nie pogardzę 2 miejscem majlosz, Mibor, mikemat i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Nie wiem po co ten głupi komentarz...Jest różnica między posiadaniem dwóch butelek na podstawie których można ocenić piwo a takim bezsensownym komentarzem... mikemat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mibor Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Jest też różnica pomiędzy spełnieniem wymogów regulaminu, a ich nie spełnieniem i żebraniem o odstępstw od spisanych reguł bo 22 godziny temu, BROWAR KWARTA napisał: Bardzo mi zależy... mikemat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Regulaminu na razie nigdzie nie widzę a pytanie zawsze powinno sie zadać. Jeżeli organizator nie wyrazi zgody to całkowicie to zaakceptuje i uszanuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 (edytowane) To nie kwestia woli organizatora, bo po prostu potrzebujesz 3 butelki na konkurs (chyba, że nie ma eliminacji albo nie oceniamy piany, jak np. w Jopejskim na którymś Mikołajkowym), jedna na eliminację, jedna na finał i jedna na finał na pianę/wygląd. Jak jest jakiś "best of show" to nawet 4. Zwróć uwagę, że w regulaminach nie ma, że wystarczy np. jedna butelka 2-litrowa piwa, tylko są 3+ butelki. Edytowane 21 Sierpnia 2019 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 W dniu 20.08.2019 o 17:04, BROWAR KWARTA napisał: Dzień dobry, Bardzo chciałbym wziąć udział w tym konkursie w stylu white ipa ale zostały mi tylko 2 butelki, czy byłaby możliwość uczestniczenia z taką ilością...? Bardzo mi zależy... Wypij to sam jak jest bardzo dobre. Niema co IPA kisic 2 miesiace dluzej w butelce i pozniej dawac sedziom do picia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BROWAR KWARTA Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Lasek napisał: Wypij to sam jak jest bardzo dobre. Niema co IPA kisic 2 miesiace dluzej w butelce i pozniej dawac sedziom do picia. I to jest konkretny i rzeczowy komentarz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrados78 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Kiedy można spodziewać się formularza konkursowego i i szczegółowych informacji odnośnie wysyłki piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Godzinę temu, konrados78 napisał: Kiedy można spodziewać się formularza konkursowego i i szczegółowych informacji odnośnie wysyłki piwa? Chopie, ja jeszcze slodów nie zamówiłem do uwarzenia tego piwa mikemat 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrados78 Opublikowano 3 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2019 23 godziny temu, anteks napisał: Chopie, ja jeszcze slodów nie zamówiłem do uwarzenia tego piwa No własnie ja tez nie i nie wiem kiedy zamawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 4 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2019 W dniu 20.08.2019 o 17:04, BROWAR KWARTA napisał: Dzień dobry, Bardzo chciałbym wziąć udział w tym konkursie w stylu white ipa ale zostały mi tylko 2 butelki, czy byłaby możliwość uczestniczenia z taką ilością...? Bardzo mi zależy... Regulamin jest dopracowywany, ale 3 butelki to będzie raczej minimum, a bardziej prawdopodobne są 4. Niestety nie możemy robić pojedynczych wyjątków. W dniu 2.09.2019 o 20:11, konrados78 napisał: Kiedy można spodziewać się formularza konkursowego i i szczegółowych informacji odnośnie wysyłki piwa? Dopracowujemy szczegóły. Wysyłka będzie pewnie standardowo około 1-3 tygodnie przed konkursem, więc jak ktoś chce warzyć to trzeba celować w ten termin. Formularz powinien być pod koniec miesiąca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 2 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 (edytowane) REJESTRACJA Rejestracja piw na nasz konkurs już ruszyła! Możecie tego dokonać pod adresem: https://poznanskikpd.pspd.org.pl/ Rejestracja potrwa do 21 października. Piwa należy dostarczyć do Centrali Piwnej w Poznaniu od 9 do 21 października. Adres jak i wszystkie inne szczegóły dotyczące konkursu znajdziecie w regulaminie: https://targipiwne.pl/wp-content/uploads/2019/10/Regulamin-PKPD-XI.docx-2.pdf NAGRODY Spośród zwycięzców kategorii zostanie wybrane zostanie jedno piwo, które otrzyma tytuł Grand Prix. Zwycięskie piwo zostanie uwarzone przez Browar Sady, a Ostecx Créative w porozumieniu z piwowarem stworzy markę i etykiety dla trzech pierwszych styli tej marki oraz posty informacyjne do kanałów social media. W każdej kategorii przyznane zostaną nagrody za trzy pierwsze miejsca, a laureaci otrzymają zapas słodu od firm Viking Malt oraz Browar Grodzisk. Browar Grodzisk obdaruje Was take miesięcznym zapasem piwa, zestawem szklanek oraz zaproszeniem na darmową degustację w dniach 15-16 listopada podczas Poznańskich Targów Piwnych. Edytowane 2 Października 2019 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaniczDoBrewdziej Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Czy wpłaty będą uaktualnianie w systemie zgłoszeniowym? Pytam bo robiłem przelew we wtorek, dziś jest piątek, a zgłoszenie widnieje wciąż jako nieopłacone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Będą uaktualniane hurtowo po zakończeniu przyjmowania zgłoszeń. Pewnie jakoś jutro/pojutrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 21 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 W systemie odznaczyliśmy paczki, które już dotarły. Jest to stan na piątek 19.10. Także jeśli kogoś paczka dotarła dziś, to jeszcze jej nie będzie oznaczonej. Jutro wieczorem powinna być kolejna, ostateczna aktualizacja. Jeśli ktoś sądzi, że paczka powinna już być, a w systemie nie ma, to teraz jest dobry moment, żeby sprawdzić co się dzieje u kuriera. Jeśli kurier twierdzi, że dostarczył, a w systemie nie ma, to proszę o informację. Wpłaty będą zaktualizowane jutro lub pojutrze. Tym się nie przejmujcie. Jak kogoś piwo dotarło, a przelew zaginął to będziemy informować mailowo i damy jeszcze szansę na szybkie naprawienie sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 22 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2019 W systemie odznaczone zostały wszystkie przyjęte paczki i wpłaty. 3 przesyłki nie dotarły mimo, że zgłoszenie zostało opłacone. Jeśli to kogoś z forum to proszę o kontakt, może uda się jeszcze coś wykombinować. W jednym zgłoszeniu zbiły się 3 z 4 butelek przez co piwo nie może zostać dopuszczone do konkursu. Informowaliśmy o tym piwowara mailowo już w zeszłym tygodniu, ale nie udało się nawiązać kontaktu. Niedługo opublikujemy listy startowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 25 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2019 Poniżej listy startowe. Wyniki eliminacji opublikujemy w niedzielę, a finałów podczas Poznańskich Targów Piwnych. Fruit Weizen: Zuzanna Borczyńska Adam Dotka Bartek Filipiuk Wojciech Gasek Jakub Kawa Konrad Kmieciak Mateusz Kowalski Mateusz Krawczyk Kamil Kukier Michał Matysiak Wojciech Najman Kamil Pasierbik Mikołaj Pieczyński Tomasz Piróg Tomasz Rokita Grzegorz Sibilski Andrzej Smyk Radosław Szymański Tomasz Tyc Damian Wadas Michał Wiśniewski Konrad Wolański White IPA: Bartosz Barczyk Mariusz Bystryk Marcin Charczenko Oskar Czerwonka Zbigniew Czoszyk Bartek Filipiuk Tomasz Galeja Michał Jarosiński Piotr Kamieniecki Konrad Kmieciak Mateusz Kowalski Piotr Mazurek Kamil Pasierbik Mikołaj Pieczyński Tomasz Piróg Vadim Shemshenya Grzegorz Sibilski Rafał Stróżyna Radosław Szymański Paweł Tokarski Michał Tomaszek Michał Wiśniewski Konrad Wolański Andrzej Wójciak Filip Zdunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 27 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2019 Ogłaszamy wyniki eliminacji tegorocznego konkursu! Do finału zakwalifikowali się: Fruit Weizen: Adam Dotka Jakub Kawa Kamil Kukier Michał Matysiak Wojciech Najman Damian Wadas Michał Wiśniewski White IPA: Zbigniew Czoszyk Piotr Mazurek Konrad Wolański Andrzej Wójciak Gratulujemy i przypominamy, że ogłoszenie wyników finałowych nastąpi podczas Poznańskich Targów Piwnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Metryczki eliminacyjne są już dostępne w systemie (https://poznanskikpd.pspd.org.pl/). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Wyniki: White IPA (25 piw zgłoszonych, 4 piwa w finale): 1. Andrzej Wójciak (37,67 pkt) 2. Zbigniew Czoszyk (35,50 pkt) 3. Piotr Mazurek (33,17 pkt) Fruit Weizen (22 piwa zgłoszone, 7 piw w finale): 1. Kamil Kukier (40,20 pkt) (mango) 2. Michał Matysiak (39,60 pkt) (mango i ananas) 3. Adam Dotka (38,40 pkt) (mango) Grand Prix: Kamil Kukier za Fruit Weizena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się