niezgi Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) hej pół roku temu zrobiłem piwo z brewkitu .... po burzliwej fermentacji przelałem na cichą i tak zostawiłem ........ na pół roku woda w rurce jeszcze jest i tak sie zastanawiam czy ono jest jeszcze dobre czy trzeba bedzie wylać ?? jak sprawdzić przed rozlewem czy jest zdatne do picia ?? Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez niezgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henx Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Organoleptycznie. Prawdopodobnie jest utlenione bo platik jednak przepuszcza tlen, a 6 miesięcy to długo. Możesz też mieć problem z nagazowaniem bo jeśli jakieś drożdże jeszcze żyją to ochotę do pracy mają na poziomie beneficjentów 500+ w dresach z trzema paskami. 2 łyżki gęstwy tego samego szczepu powinny załatwić sprawę. Hanys93, Juniorek i Gruby. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgi Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 pociągne jeszcze temat..... ile po zakapslowaniu moge przechowywać takie piwo w warunkach pokojowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 2 godziny temu, niezgi napisał: ile po zakapslowaniu moge przechowywać takie piwo w warunkach pokojowych? W piwnicy mam dwu letniego Milk Stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 W warunkach pokojowych piwo się trzyma tydzień, potem wynosi do piwnicy na lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Mówiąc piwnica macie na myśli jakie temperatury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 U mnie jest 10-12°C. Nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 (edytowane) He, wczoraj otworzyłem swoje piwko z grudnia 2015 roku. Oczywiście niepasteryzowane. Kolor bez zmian. Bogaty bukiet. IBU OK. Nasycenie ciut za duże ale OK. Leżakował w garażu czyli wahania temperatur takie jak na zewnątrz. Czyli..? Edytowane 25 Sierpnia 2019 przez Singer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wuuu Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 To zależy jakie piwo. RISa czy BW to można leżakować. Na piwa lżejsze czy mocno chmielone na aromat czas działa niekorzystnie.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Miałem podobny do Twojego przypadek. Dodałem świeżego chmielu, żeby wzbogacić aromat i po kilku dniach w butelki. Bardzo przyjemnie się je piło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major_07 Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 E tam,kopyr otwierał niby oryginalnego grodziszcza i nic mu nie było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koholet Opublikowano 2 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Ostatnio przy okazji grilla czyściłem zapasy. Trzyletni porter był dobry, dwuletni koźlak miał aromat maggi, roczna IPA miała goryczkę, ale w aromacie tylko miód i sos sojowy, dwuletni Old Ale przyjemnie się zestarzał. Wszyscy uczestnicy degustacji przeżyli, przygód żołądkowych nie było. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niezgi Opublikowano 23 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 hej dzisiaj jeszcze raz sie do tego piwka zabierałem zeby przelac i takie cos mam czy to infekcja ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się