Piotr Ba Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Czy zapach jajek się ułoży? Wyeliminuje podczas lagerowania czy traktować to jak zakażenie ? Czuć go po 7 dniach stania w temp. pokojowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INTseed Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 W butelkach ci wyszedł? Przy pszenicy po dwóch miesiącach był ledwo wyczuwalny. Po wypiciu okolo 35 butelek wyczuwam go od razu jak jest. Fajny kurs sensoryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juniorek Opublikowano 25 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zredukuj siarkę w fermentorze staraj się nie butelkowac z siara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Tak piwo ma 5 tygodni w butelkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 A podnosiłeś na kilka dni temperaturę podczas fermentacji (cichej) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 26 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 Za mało informacji, żeby wyrokować. Raz zejdzie, raz nie zejdzie. Jak po 5 tygodniach nadal wyraźnie czuć, to obstawiam, że już zostanie. Inna sprawa, że jeśli nie czuć nic podejrzanego oprócz siarkowodoru, to nie traktowałbym tego w żadnym wypadku jako zakażenie, tylko raczej źle poprowadzoną fermentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 28 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Odezwę się za 4 tygodnie czy się coś zmieniło jeśli nadal będzie niedobre to muszę skanalizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Ba Opublikowano 26 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 (edytowane) Siarka zredukowała się do bardzo niskiego poziomu. Minęło 3 miesiące od zabutelkowania. Piwo bardzo dobre. Zaczyna być wyczuwalny Tradition i oto chodzi. Zacieranie 30min 62 st C i 40 minut 72 st C było dobrym pomysłem. Piwa już jest mało Temat zamknięty. Edytowane 26 Stycznia 2020 przez Piotr Ba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się