brotek Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Witam piwoszy i piwowarów :) w związku z tematyką forum i tym, że na co dzień też pasjonuję się warzeniem piwa, więc co rusz zdarzają mi się odwiedziny znajomych degustujących trunek. Chciałbym zamówić sobie alkomat, taki do użytku domowego, żebyśmy i ja i goście wiedzieli, kiedy można wsiąść za kierownicę :) co myślicie? pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giekon Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Piłeś, nie jedź... Prosta zasada i najskuteczniejszy alkomat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeslaw Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 (edytowane) 11 minut temu, giekon napisał: Piłeś, nie jedź... Prosta zasada i najskuteczniejszy alkomat ? Ta, pomogłeś strasznie. Przerabiałem temat i jeśli miałbym coś doradzać, powiedziałbym, że cena jest niestety kluczowym elementem zakupu, tj. dostajesz to za co płacisz. Alkomaty godne zaufania zaczynają się od 250-300 zł. Jeśli nie chcesz tyle przeznaczać, to w ogóle daj sobie spokój. Pamiętaj, że alkomaty policyjne kosztują ok. 5000 zł i kalibruje się je co chwilę. Od razu odrzuć alkomaty, które nie mają możliwości kalibracji - te są nic nie warte. Dobrze też, żeby miały jakiś certyfikat kalibracji, acz musisz pamiętać, że taki papierek z pieczątką to ja też mógłbym Ci wystawić Więc to żadna gwarancja. Ja mam w tym momencie Alcofind Expert i działa bardzo dobrze. Kalibrować go trzeba co rok lub 500 pomiarów. Pomiary robi bardzo wiarygodne. Osobiście nie sprawdzałem go na policji, ale sądzę, że wypadłby nieźle. Zapewne płacąc 3 razy tyle dostaniesz alkomat o wyższej dokładności. Ale nie zamierzam tego sprawdzać. Edytowane 6 Lutego 2020 przez Czeslaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Godzinę temu, Czeslaw napisał: Ta, pomogłeś strasznie. Ale masz świadomość, że użytkownik @brotek na 85%+ niespecjalnie potrzebuje/ oczekuje żadnej pomocy a jest tu tylko po to aby za chwilę wyedytować post i umieścić w nim odnośnik do producenta/ sprzedawcy? Kaniutek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czeslaw Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Aha, to dzięki za info. Niespecjalnie ogarniam tę nowoczesną wersję internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 6 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2020 Temat zamykam. Gdyby się okazało, że niesłusznie, to proszę o PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi