rafiosso Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam brać piwną w naszym pięknym kraju! Byliście dla mnie natchnieniem od niemal roku, zdążyłem od tego czasu nawarzyć trochę piwa... (10 warek, dokładniej licząc). Przy okazji pierwszej warki w tym sezonie, nomen omen Saisonie, postanowiłem wyjść z konspiracji i zarejestrować się na forum jak normalny człowiek Pozdrawiam z Gdańska, Rafał Edytowane 26 Sierpnia 2010 przez rafiosso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witaj serdecznie na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiosso Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 No nie mogłem się powstrzymać, rzetelny Admin z Ciebie, elroy: dostałem odpowiedź po 59 sekundach... szacun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Cześć Witaj Rafiosso , warz dalej i pisz ty tez będziesz natchnieniem dla innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witaj na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam. No to pochwal się co tam nawarzyłeś i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Lepiej niech przywiezie do Cieszyna, co tam będzie opisywał Witam i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tieroo Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witaj Pozdrawiam z południa. I to fakt ze to forum urzeka .... mnie wskazał to forum kolega który do tej pory w konspiracji "siedzi". A i ja odkąd zaczołem tu zaglądać 10 warek popełniłem Twoje zdrowie "rówieśniku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rex5555 Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Również pozdrawiam, a forum te jest po prostu sympatyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Ja również witam. Od czego chcesz zacząć? Wejście #3 było dobre. Teraz musisz się wykazać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 I ja witam. Ileż tu słodyczy się przelewa. Można by tego wątku użyć do refermentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiosso Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam. No to pochwal się co tam nawarzyłeś i jak. Początki były klasyczne: warka # 0: Muntons Porter z puchy. Potem zabrałem się za zacieranie: #1: Marcowe wg. przepisu weny na W34/70 (palce lizać ) #2: Belgian Blond Ale wg. własnego pomysłu na drożdżach T-58 #3: Belgian Dark Strong Ale wg. własnego pomysłu również na drożdżach T-58. Obie warki belgijskie fermentowałem w 18 stopniach i dzięki temu udało się wyeliminować kompletnie posmaki pieprzowe. Piwa przeszły moje oczekiwania. #4: Munich Dunkel na W34/70 - trochę zbyt wytrawny mi wyszedł :-) #5: Sweet Stout na S-04 - kompletne nieporozumienie... #6: Koźlaczek sylwestrowy na W34/70: niezły był #7: Munich Helles na W34/70 - dobry, ale marcowe było zgodnie z numeracją #1 #8: Maibock na W34/70: trochę przekombinowałem z przepisem i niepotrzebnie melaninowy dodałem chyba... #9: Saison - wariacja na temat Saisona Dori na T-58 - tym razem bulgocze przy 26 stopniach... W kolejce czeka seria belgów - tym razem na Wyeastach 1388. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiosso Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ja również witam. Od czego chcesz zacząć? Wejście #3 było dobre. Teraz musisz się wykazać. Oj muszę, muszę W takim razie pro publico bono zaczynam wątek Bożonarodzeniowy'2010: http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?pid=62808#p62808. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Witam na forum Jaką masz fajną sygnaturkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiosso Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Witam na forum Jaką masz fajną sygnaturkę Żeby sie człowiek w życiu nie wykoleił musi mieć właściwych idoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi