Muchor Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Cześć, Zebrałem gęstwę po drożdżach Nottingham, robiłem na nich prawie-lagera, teraz jeszcze bym chętnie machnął jakieś IPA lub AIPA. Zdjęcie może tego dobrze nie oddaje, ale mam nie dwie ale trzy warstwy: górna jasna, średnia nieco ciemniejsza i dolna ciemna, jakby z piaskiem (chmieliny? Raczej było dobrze odfiltrowane). Czy dobrze myślę, że należy dać tylko tę górną, jasną warstwę do nowej brzeczki? Pzdr Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Moim zdaniem wszystko poza samym dołem jest ok. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Dół to pewnie drożdże z osadami białkowymi. Poza tą ciemną dolną warstwą reszta wygląda jak najbardziej ok. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadi Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Te jasne warstwy co masz u góry to najżywsze z powyższych drożdze. Na dnie plasują się trupy i wszelkiej maści osady. Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2021 (edytowane) Nie ma tego sensu rozdzielać, przemywać - po prostu zlać piwo z góry, resztę zadać do brzeczki (jeśłi akurat ilość się zgadza) Jeśli z obliczeń wyszła mniejsza ilość, to oczywiście wziąć z jasnej warstwy Edytowane 21 Kwietnia 2021 przez fotohobby Muchor 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się