BumBum Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Czym myjecie plastikowe fermentory? Próbuje różnych środków, ostatnio kupiłem VWP Coobra i po wyschnięciu wiaderka dalej jest zapach estrów, który z czasem zaczyna śmierdzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x1d Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Gąbka z płynem do mycia naczyń. Potem dezynfekcja StarSan'em. Po umyciu niczym nie pachnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BumBum Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Właśnie pachnie. Mam starSan, VWP, czyściłam nawet domestosem. NaOH odpada na tę chwilę. Nie mam gdzie go bezpiecznie użyć w taki sposób by nie narazić dzieci na ten środek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łachim Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Można pójść w preparaty typu PBW lub Enzybrew, chociaż to trochę bardziej kosztowne. Ja zawsze myję płynem i gorącą wodą, potem nadwęglan sodu i dopiero Star San. Raz na jakiś czas też NaOH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 7 godzin temu, BumBum napisał: Właśnie pachnie. Zapach nie przejdzie do kolejnego piwa. Nie przejmuj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi